"Nasıl Her Şeyi Düşünmüşler!" Diyeceğiniz Geniş Evrenlere Sahip 13 Oyun

Bazı yapımlar olanı anlatır. Bazı yapımlar yazılmış bir karakteri oynatır. Bazıları ise gerek hikayeyi gerekse karakteri size yazdırır. Evet, konumuz RPG'ler ve derin hikayelere sahip 13 oyunu veya seriyi derledik. Dilerseniz başlayalım.

1. Diablo

Diablo serisinin 1997'den beri oynanıyor olmasının sebebi yalnızca akıcı oyun mekaniği değil. Sahip olduğu hayran kitlesinin oyuna adapte olmasını sağlayan onlarca kitap, etkinlik ve hikaye bazlı içerikleri Diablo'yu daha tatlı bir hale getiriyor.

2. Pathfinder

Dungeons & Dragons tarzına aşinaysanız zaten Baldur's Gate gibi serilerde de saatlerinizi geçirmişsinizdir. Pathfinder da aynı derinliği ve benzer oynanışı sunuyor. İzometrik bakış açısı ve muhteşem sanat yönetiminin yanında fantastik ögeleri kullanımı ile de farklı bir deneyim.

3. Deus Ex

Biraz da cyberpunk türüne göz atmak gerekirse önümüze ilk çıkanlardan biridir Deus Ex. 2000 yılında yaptığı çıkışın ardından toplamda dört adet ana oyuna sahip olan seri Blade Runner ve X-Files esintileri taşıyor.

4. Kingdom Come: Deliverance

Bu sefer bir seriden değil tek bir oyundan söz edeceğiz. 2018'in ilk çeyreğinde yaptığı çıkış sonrasında aşırı beğeni toplayan Kingdom Come: Deliverance hikaye anlatımında tarihi ögelere yer veriyor. 15. yüzyıl Bohemya'sında geçen yapım oynanışıyla da büyük beğeni kazanmıştı.

5. Divinity (Divine Divinity)

2002 yılında yaptığı çıkışla Dungeon & Dragons türünde çıkış yapan oyun CRPG türünde idi. Oyun içinde imkan verdiği özgürlük ve esneklik ile ayrı bir oyun deneyimi yaşatan yapımın sahip olduğu derin hikayesi de gözden kaçmıyor.

6. The Elder Scrolls

Bu listeye en çok yakışan serilerden biri hatta en büyük hayran kitlesi konusunda da çok rahat yarışır. The Elder Scrolls hikaye anlatımında sahip olduğu özgün tarzıyla da kendinden söz ettirdi. Yer aldığınız dünyada her şeyi kendi kendinize öğrenmeniz ise bunu eşsiz bir deneyim haline getiriyor.

7. Dragon Age

Sürekli serilerden devam ediyoruz. Bunun sebebi ise bariz: Çok fazla köklü RPG serisi var. Ancak Dragon Age biraz daha yeni. 2009 yılında piyasaya sürülen yapımın Elder Scrolls gibi 5 oyunu falan da yok. Kendine has hayran kitlesi ile de listemizde yer alıyor.

8. The Pillars of Eternity

Paradox Interactive'in yayımcılığını, Obsidian Entertainment'ın ise geliştiriciliğini üstlendiği yapım için de Dragon Age için söylediklerimizi tekrarlayabiliriz. 2015 yılında piyasaya sürülen ilk yapım pozitif eleştiriler aldı. 2018'de piyasaya sürülen serinin ikinci oyunu da hayranlar tarafından beğenildi. Uyarı: Oyun içindeki kitapları okuyun!

9. the Star Wars: Knights of the Old Republic

Belki de şu ana kadar bahsettiklerimizden çok daha büyük bir serinin yalnızca bir parçası Knights of the Old Republic. Obsidian ve ve BioWare tarafından geliştirilen yapım ikinci üçlemenin üçüncü filminden yaklaşık 4000 yıl sonra geçiyor. Size evrenin derinliklerine inme şansı tanıyan yapım yakın zamanda bir remake de alacak.

10. The Baldur's Gate

Aralık 1998'de yaptığı çıkış sonrasında birçok yapıma ilham olan The Baldur's Gate'den biz de listemizde söz ettik. Şimdi sıra ondan konuşmakta. BioWare tarafından geliştirilen yapım Unutulmuş Diyar'da geçen hikayeleri konu alıyor. Oyun içi yan görevler ve çeşitli içerikler ile özgün bir hikaye anlatımına sahip serinin ilk iki oyunu halen gelmiş geçmiş en iyi RPG yapımları arasında üst sıralara oynuyor.

11. The Mass Effect

KotOR ve Deus Ex ile listemizin fütüristik yapımı The Mass Effect. BioWare'in en iyisini yapma uğraşında Obsidian Entertainment ile yarışmanın yanında kendisi ile de yarıştığını gösteren yapım olarak tarihe geçmiştir. Tek oyunculu RPG'nin nasıl yapılacağını gösteren serinin sonu tartışmalı olsa da remastered versiyonu tatmin etti.

12. Hogwarts Legacy

Çok taze bir yapım ile listemizin son iki yapımına adım atıyoruz. Çıkışı ile piyasaları sallayan Hogwarts Legacy RPG türünün ölmeyeceğini tekrardan kanıtladı. Yapım bilinen hikayenin öncesini anlatması ile hayranların ilgisini büyük oranda çekti. Öyle ki ilk haftalarında rekordan rekora koştu.

13. The Witcher

Hepsini saydık. Sıra The Witcher'a geldi. Aramızda RPG türünün bahsini geçirince ilk ismi zikredilen serinin ilk oyunu 2007 yılında karşımıza çıktı. 2013 yılında ise üçüncü oyununa kavuşan seri hala hayranları tarafından defalarca oynanıyor.

İlginizi Çekebilir.

Microsoft Bethesda'yı, Starfield'ı Sony'ye Kaptırmamak İçin Almış
YouTube'dan Oyuncuları Sevindirecek Özellik: Platform İçerisinde Oyun Oynama İmkanı Sunulacak
Geliştiricilerinin Bir Servet Harcadığı, Milyon Dolarlara Mal Olan Oyunlar

Popüler İçerikler

"Aşk Solcudur..." Kızılcık Şerbeti'nde Deniz Gezmiş Anıldı
151 Gündür Oğlu Fatih'i Arayan Baba Esra Erol'a "Bulamıyorsan Müge Anlı'ya Çıkalım" Deyince Ortalık Karıştı
Berfu ve Eser Yenenler'in 3. Kez O Ses Yılbaşı'na Katılmaları Tepki Topladı
YORUMLAR

Anlaşılan yazarın warcraft, final fantasy oyunlarından haberi yok. Aslında bu ornekler o kadar çoğaltılabilir ki günümüzde oyunlar sadece gameplay üzerine yapılmıyor artık. Arkasında sağlam bir senaryo örgüsü olmayan oyunları sadece 5 - 10 yaş arası çocuklar veya fortnite gibi sadece kafa dağıtmak isteyen insanlar oynuyor. Witcher serisinin bu denli başarılı olması sağlam hikayelerin olmasından kaynaklanıyor. Elder scroll dediginiz oyun konusunu zaten İskandinav mitolojisinden alir. Warcraftİn hikayesi 70 li yıllarda yazılmaya başlamış. Artık oyunlara Christie golden ve benzeri dünyaca ünlü yazarlar senaryo yazmaya başladı.

16.07.2023

runescape te olabilir sanki

03.08.2023

Diablo 4 ü çok merak ediyorum ancak oynamazsam diye almıyorum ya cidden sarıyormu. şöyle söyleyim assasins creed walhalla dan bile sıkaln biriyim .

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ