İDDİA: İstanbul Sözleşmesi Alfred Kinsey’nin çalışmalarına dayanıyor.
*İstanbul Sözleşmesi toplumsal cinsiyet üzerine kurulu ve Kinsey’nin bu alanda bir çalışması yok. Kinsey doğa bilimleri uzmanı.
İDDİA: Kinsey cinsel yönelim teorisi kitabıyla zoofili, nekrofili, pedofili ve ensesti olağanlaştırıyor, eşcinselliğin insanın doğasında olduğunu, serbest bırakılması gerektiğini savunuyor.
*Alfred Kinsey’in raporları metodolojik olarak eleştirilse de alandaki en güçlü araştırmalardan. Kinsey çalışmalarında zoofili, nekrofili gibi parafililerin savunuculuğunu yapmıyor.
İDDİA: Toplumsal cinsiyet teorisini ortaya atanlardan biri de biseksüel bir erkek olan Simone de Beauvoir. Toplumsal cinsiyetin müfredata alınmasını ve okullarda okutulması gerektiğini savunuyor.
*Fransız yazar ve filozof Simone de Beauvoir, Erbakan'ın iddia ettiğinin aksine bir kadın. Simone de Beauvoir’ın kadınlarla da birlikte olduğu biliniyor.
İDDİA: Sözleşme şiddeti engellemiyor. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin en yaygın olduğunu İskandinav ülkelerinden Danimarka, Finlandiya ve İsveç dünyada & Avrupa’da kadına şiddetin en yüksek olduğu ülkeler.
*Uluslararası raporlarda İskandinav ülkelerinin dünyada veya Avrupa'daki en yüksek kadına şiddet oranına sahip olduğunu söyleyen bir veri yok.
İDDİA: Uluslararası Af Örgütü’nün araştırmasına göre Finlandiya yılda 50 bin tecavüz vakasıyla dünyada ilk sırada.
*Uluslararası Af Örgütü’nün araştırmasında Finlandiya’nın yılda 50 bin tecavüz vakasıyla dünyada ilk sırada olduğu bilgisi yer almıyor. Güncel verilere göre dünyada en yüksek tecavüz oranına sahip ülke Güney Afrika.
Ülkelerdeki cinsel şiddet vakalarına ilişkin verilerle, anlamlı bir değerlendirme yapmak çoğu zaman mümkün değil. Çünkü ülkelerin benimsediği suç tanımları, raporlama ve takip yöntemleri birbirlerinden oldukça farklı.
Kaynak
internet bilginin hizli ucuz kolay paylasimini sagladigi kadar dezenformasyonunda ayni hizla ve etkinlikle yayilmasina arac oluyor. deep fake gibi uygulamalar sesi ve goruntuyu tamamen ayirtedilemez sekilde editlemeye basladiklarinda is iyice cigrindan cikar. neyin dogru neyin yanlis oldugunu anlamak iyice zorlasacak.
Bu haberlerin palavra olduğu bas bas bağırmakta. Ama feysbukta yaşıtlarım ve daha büyük teyze&amcalar (50+) şakır şukur paylaşıyor bunları. Ne versen yiyolar . Çok kötü....
bu ve buna benzer haberlerin hiçbirine inanmadım, inanmamda. bir haberin doğru ve yalan olduğunu teyit etmek o kadar da zor değil. tersine arama, yabancı dilde arama, görsellerde arama vb gibi işlemler yapılarak haberin gerçekliği teyit edilebilir. hâlâ yalan haberlere inanan biri varsa suçu kendinde de aramalıdır