Forbes dergisi, eşi Fatih Özmen ile birlikte Sierra Nevada Corporation (SNC) şirketinin sahibi olan iş kadını Özmen'e, daha önceki yıllarda olduğu gibi, bu yıl da servetini miras yoluyla değil; sıfırdan iş kurarak kendi çabalarıyla milyarder olan en zengin kadın girişimciler listesinde yer verdi.
Eren Özmen'in serveti, Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesinin (NASA) uzaya insan ve kargo taşıyacak uzay aracı yapma yetkisi verdiği üç şirketten biri olan SNC'den kaynaklanıyor.
Eren Özmen'in eşiyle sahibi olduğu SNC isimli şirketleri, NASA ve Avrupa Uzay Ajansı ile çalışma başarısı dışında, dünyanın en yenilikçi 10 şirketi arasında değerlendiriliyor.
Çiftin ayrıca Birleşmiş Milletler Uzay İşleri Ofisi (UNOOSA) ile gelişmekte olan ülkelere yönelik ortak bir çalışması bulunuyor.
Yıllık 1.5 milyar dolarlık ciroya sahip şirket, daha önce birçok şirketi de satın almıştı.
SNC, astronotları yerküre alçak yörüngesine uçuracak ticari personel taşıma yeteneğini geliştirecek, NASA tarafından seçilen, üç firmadan biri konumundadır.
Bu merkez ile yeni girişimlerin yaratılması ve desteklenmesi öngörülüyor. Çift aynı üniversite tarafından onursal doktora ile de ödüllendirildi.
Biz de hem Eren Özmen'i hem de eşi Fatih Özmen'i başarıları için tebrik ediyor hem de genç girişimci adaylarına verdikleri ilhamdan dolayı teşekkür ediyoruz. 👏👏👏
yurtdışında böyle servetim olsa türkiyeye tuvaletimi yapmam bile bırak faydayı.
türkiyedeki halka, bir üniversiteye veya vakıfa faydası olmuş mu olmamış mı bilmiyorum konu içeriğinde de böyle bir şeyden söz edilmemiş. bu durumda benim umrumda bile değil türk olmuş olmamış. milli uçak projesine ortak olmuş oda benim için ticari bir hedef anlamına gelir..
Bazı arkadaşlar "Orada değil de burada neden yatırım yapmadı, helikopter üretmedi?" diye soruyorlar. Arkadaşlar Türkiye, dolar milyarderi sayısında dünya 9.'su ve yani parası olan bir dünya adam var. Mesele para değil mesele ülkelerin politikası. En basiti herhangi bir yatırımcı Türkiye'ye Güneş Enerjisi Yatırımı yapmaya geldiğinde arkasına bakmadan kaçıyor. Bürokrasisi, işin politik boyutu, kalifiyeli personel eksikliği, AR-GE mantığının ne kurumlarda ne de kişilerde oturmaması vs. Yani önce bakış açımızı değiştirmeliyiz parasal bir sorun yok.