NASA'ya Mektup Gönderip Literatürü Değiştirmişti: Diyarbakırlı Amatör Astronom Topkaç, Yaşamını Yitirdi...

Sosyal medyada yayınlanan videoları ile tanınan amatör astronom Abdülkadir Topkaç, kanser nedeniyle yaşamını yitirdi. Topkaç, Ay'ın Dünya çevresindeki hareketinin dairesel olmadığını kanıtlamıştı.

Sosyal medyada uzaya olan tutkusuyla tanınan Diyarbakırlı amatör astronom Abdülkadir Topkaç, 67 yaşında kansere karşı verdiği mücadeleyi kaybederek yaşamını yitirdi. Dicle Üniversitesi Onkoloji Hastanesi'nde bir süredir tedavi gören Topkaç, yarın Diyarbakır'da toprağa verilecek.

YouTube videolarıyla tanınmıştı.

Özellikle de 140journes YouTube kanalında yayınlanan 'Diyarbakır'da Bir Astronom' isimli videoyla ülke genelinde tanınan ve sevilen bir isim olan Abdülkadir Topkaç, 1992 yılında NASA'ya Ay'ın Dünya çevresindeki hareketinin dairesel olmadığını söyleyen bir mektup göndermiş ve literatürün değişmesini sağlamıştı.

Kendisi hakkında detaylı bilgiye ulaşmak isteyenler 👇

NASA’ya Mektup Göndererek Literatürü Değiştiren ve Teleskobu Kırıldığı İçin Kahrolan Diyarbakırlı Astronom Abdülkadir Topkaç

Popüler İçerikler

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
YORUMLAR

Sosyal medya fenomeni olseydi haber olurdu, bu degerli agabeyimizin olumunun haber degeri maalesef yok. Yasarken milletin genelinin haberi de yoktu, gozunde bir degeri de maalesef yoktu.. Keske gene bir Turk olarak, fakat Almanya veya ABD gibi bir ulkede dogsaydin.. Mekanin cennet olsun..

22.02.2021

Çok çok değerli bir insandı. Muhteşem bir zihindi. Çok üzüldüm büyük kayıp, değeri bilinemedi.

22.02.2021

Allah rahmet eylesin 140journestan izlemiştim...

TÜM YORUMLARI OKU (5)