NASA'nın Diğer Canlıların Geçirdikleri Zamanı İncelemek Adına Uzaya Gönderdiği Farelere Ait Video Görüntüleri Yayınladı!

NASA, uzayda vakit geçiren diğer canlı türlerinin değişimlerini inceliyor. Bu kapsamda da uzaya fare gönderildi. Üretilen özel bir yaşam modülünün içinde Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderilen farelere ait görüntüler yayınlandı.

Deneyin ilk kısmında rahatsız olan fareler, daha sonra ortama uyum sağladılar.

Yerçekimsiz ortama alışan fareler kafesi devasa bir hamster tekerleğine dönüştürdü.

Deneyin sonucunda NASA araştırmacıları, farelerin Dünya'daki hareket rutinlerine büyük oranda devam ettiklerini ortaya çıkardılar.  

Kaynak: Webtekno

İşte o görüntüler:

Popüler İçerikler

Derbiyi İzlemek İçin Nişan Atan Fenerbahçe Taraftarı Viral Oldu
Devlet Tiyatrolarında Kriz! Genel Müdür Tamer Karadağlı'nın Açıklamalarının Ardından Oyuncular Tepkili
Zengin ve Fakir Erkek Karşılaştırması Yapan Yeliz Yeşilmen'in Bakış Açısı Kullanıcılar Tarafından Desteklendi!
YORUMLAR
17.04.2019

şu deneylerde hayvanlar yerine gönüllü insanlar kullanılsa olmuyor mu... asla anlayamayacağım..

17.04.2019

Deneyin amacı için insan kullanmak imkansız, amaç uzayda ne kadar dayanabileceğimiz. Hayvanlara uygulanan tek eziyet yerçekimi, gayet sağlıklılar korkulacak bir deney değil. :D

17.04.2019

Zarar vermedikçe bu tür deneyler yapılabilir. hoş ne kadar olursa olsun doğal hayatı gibi olmaz.

17.04.2019

Merak etme hocam, bu o sikik makyaj ürünü deneylerinden değil, hayvanlar gayet sağlıklı. Amaçları hayvana zarar vermek değil zaten, hatta tek amaçları olabildiğince sağlıklı olmalarını sağlamak, bu sayede insan deneyleri için altyapıyı hazırlamak.

17.04.2019

Hemen duyar kasmayın, bir olayı öğrenin önce. Açıkçası hayvan hakları için yıllardır uğraşan beni bile ikna etmiş bir deney bu, böyle deneye can kurban. NASA'nın kendi sitesinde yaptığı açıklamaya göre; fare kullanılmasının sebebi insanla en çok benzer DNA'ya sahip canlı, ve yapmaya çalıştıkları farelerin ne kadar uzaydaki sisteme uyabileceklerini öğrenmek, böylece insanlar için plan yapabilecekler. Gönderdikleri 4 farenin hiçbirisine bir şey olmadı gayet sağlıklılar, koyuldukları kutu sayesinde çok iyi beslenmiş olmalarına rağmen tek kötü yanı tuvaletlerini arıtacak bir sistem olmaması, doğal olarak hayvanlar kendi pisliklerinde kaldılar 11 gün boyunca. Bazı fareler diğerlerinden daha çok uyum sağlamış, hatta yerçekimine bile ayak uydurabilmişler. Tabi bu NASA'nın açıklaması, bir şeyler ters gitmiş olsa söylerler mi orası muamma, ama bir hayvan sever olarak bu deney beni hiç rahatsız etmedi.

TÜM YORUMLARI OKU (13)