NASA 2015'in En Sıcak Yıl Olduğunu Açıkladı

NASA ile ABD Okyanus ve Atmosfer İdaresi, 2015'in açık ara kaydedilen en sıcak yıl olduğunu açıkladı. Ortaklaşa yapılan açıklamada, 2015'te hava sıcaklığının ilk kez 19. yüzyıl ortalamasının bir derece üzerine çıktığı ifade edildi.

NASA ile ABD Okyanus ve Atmosfer İdaresi, ortaklaşa bir açıklama yaparak 2015'in  'açık ara' kaydedilen en sıcak yıl olduğunu duyurdu.  Tarihte ilk kez 2015'te, hava sıcaklığı 19. yüzyıl ortalamasından bir derece daha yüksek ölçüldü. 2015'te, Ocak ve Nisan ayları hariç geriye kalan 10 ayın hepsinde, kaydedilen en yüksek sıcaklıklar ölçüldü. 

Aralık ayında hava sıcaklığının El Nino'nun da etkisiyle çok arttığını belirten NASA'dan Gavin Schmidt, ''El Nino olmasaydı da 2015 kaydedilen en sıcak yıl olabilirdi. Uzun dönemli trendleri incelemeye devam ediyoruz'' diye konuştu.

Bilim insanları, El Nino'nun 2016'da etkisini artıracağını ve gelecek yılın daha da sıcak olacağını tahmin ediyor.

İngiliz Meteoroloji Kurumu, Aralık 2015'te, iklim değişikliği ve güçlü El Nino etkisinin, 2016'da küresel ortalama hava sıcaklığını, 2015 değerlerinin üzerine çıkaracağını açıklamıştı. El Nino, 40-50 milyon kişinin açlık, kuraklık ve salgın riski altında kalmasına yol açabilir.

Popüler İçerikler

Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
YORUMLAR
20.01.2016

yaşadığım yerde 8-10 yıl önce, karın dizkapağımı rahatlıkla geçtiği olurdu şimdi şimdi 5-10 santim kar görsek seviniyoz,artık siz siz düşünün gerisini, ayrıca 2016 daha sıcak olacaktır, atmosfere CO2'yi verdikçe veriyorlar, sonra geri dönüşü olmayan bi yola gireceğiz,dünyanın özellikle önde gelen ülkelerinin buna dur demesi gerek çünkü dünyayı en çok kirletenlerde kendileridir.

20.01.2016

Söylediklerine katılmakla birlikte, dünyayı aynı zamanda Isıd, ve profil resmindeki kanlı terörist örgütlerin de kirlettiğini hatırlatmakta yarar var. Terör propagandası yaparak iyi insan, duyarlı insan, çevreci insan olunmaz. Dünyamızı aynı hızda bu tecavüzcü, vahşi yobaz sürüsünden temizlemek gerekir. Profil resmindeki terör örgütünün amblemini silmekle bu işe başlayabilirsin. Ne dersin?

21.01.2016

mk 2015 gibi yılın

21.01.2016

herkez bir yorum yazmış ama hep ezbere bilgiler olayın asıl sebebi 2015 de kayıtlara şimdiye kadarki kayıtlara geçmiş en büyük güneş patlaması yaşandı bu sebebten ötürü sıcak geçtigini ted konuşmacılarının hepsi dile getirdi.. ki bundan sonraki her yıl eskisinden daha sıcak olacak cunki guneş her geçen yıl dahada büyüyor taki ölümünde dev bir yıldıza dönüp daha sonra cuce bir yıldıza dönüşene kadar..

20.01.2016

Dünyanın olağan döngüsü bu. El nino hava akımı dünyayı bazı yıllar çok etkiler bazı yıllar az. Bu haberler ile gelişmekte olan ülkelere baskı yapabilmek için kamuoyu yanılgısı oluşturuluyor.

21.01.2016

el nino belli araliklarla olan bir hadise ama is o kadar basit degil. bu seneki el nino monster diye ifade edilecek kadar kuvvetli. ayrica baska bir arastirmada simdiye kadarki kuresel isinmanin derin sulara hapsoldugu kesfedildi. daha once yapilan denis sicakligi olcumleri yuzeydeydi ve el ninolar disinda buyuk degisimler gozukmuyordu ama 700metrenin altindaki su sicakliklari olculunce durumun ciddi oldugu anlasildi. gezegen bizim hissettigimizden daha hizli isiniyor ama simdilik enerji okyanuslarin derinlerine hapsoluyor. enerji kaybolmaz. eninde sonunda daha sert sekilde etkisini gosterecektir. gezegen gercekden tehlikeli sekilde isiniyor. burda politik oyunlardan cok daha ote ciddi bir durum sozkonusu.

TÜM YORUMLARI OKU (11)