Napoli Merkez Mafya Herkes: İtalya'nın En Tehlikeli Şehrini Tanıtıyoruz!

Gizemli arka sokaklarıyla, tarihiyle, kültürüyle, yemekleriyle insanda merak uyandıran bu şehir, aslında biraz tehlikeli. Ama şehri bu kadar çekici yapan da o tehlike galiba. Karşınızda İtalya'nın en tehlikeli bölgesi: Napoli.

İtalya'nın güneyinde bulunan Napoli, Roma ve Milano'dan sonra ülkenin en büyük 3. şehri. Şehrin bu kadar gelişmiş ve güzel olmasında, geçmişinin de çok büyük bir katkısı var.

Tahminlere göre M.Ö. 7. yüzyılda Yunanlar tarafından kurulan şehir, Neapolis ismiyle anılmış ve bu kelime zaman içinde Napoli kelimesine dönüşmüştür.

Uzun yıllar Roma İmparatorluğu'na bağlı olan şehir, yine de kurucuları olan Yunanlıların Hellenistik kültürünü koruyabilmiş.

Napoli ile ilgili meşhur olan birçok şey var: Yemekleri, tarihi, hatta halkının kendini İtalyan olarak değil de "Napolili" olarak tanımlaması...

Ama Napoli'nin, insanlar arasında bu kadar bilinmesinin sebebi, turistlik özelliklerinden çok tehlikeli ara sokakları.

İtalya, tüm dünyaya “Mafya” kelimesinin ne olduğunu öğreten ülke. Özellikle Napoli ve Sicilya bölgesi mafyanın en bilindik adresleri.

Napoli'nin kıyı şehri olması, dışarıdan gelen malzemelere ulaşmasını daha da kolaylaştırmış. Kaçakçılığı yönetenlerse, şehre de hakim olan mafya grupları.

Günümüzde, bu mafyalar çok göz önünde olmasa da hala konumlarını koruyor. İtalya Hükümeti de onlara çok bulaşmıyor. Yani birbirlerinin işlerine karışmadan yaşayıp gidiyorlar.

Tüm dünyada haber olan, "2008 Çöp Krizi", mafyanın işin içinde olduğu bir problem. Sonuç ise resimdeki gibi bir hal aldı.

Şehirde çöp toplanacak yerlerin dolması ve mafyanın çöp toplamayı karlı bir kazanç haline getirmesi, şehri çöp şehir haline getirmiş.

1920'lerden beri mafyanın varlığı yok olmuş sayılsa da, Napoli'nin arka sokaklarında yaşamaya devam ediyorlar. Ayrıca şehrin yönetiminde hala söz sahibiler.

Özellikle tur rehberleri, Napoli girişinde, turistleri daha da dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Çok fazla arka sokaklarda kaybolmamaları gerektiğini, çantalarına sahip olmalarını tembihliyorlar. Kendi başına şehri gezmeye giden insanlaraysa, Napoli de kalmamaları öneriliyor.

Aksiyonun bol olduğu şehirde, sağlam araba görmeniz de biraz zor.

Genelde büyük gelişimlere karşı olan mafya grupları sayesinde, Napoli, şu an sahip olduğu havayı korumaya devam ediyor. Özellikle mafyanın varlığı, dedikodu bile olsa birçok turistin dikkatini çekiyor ve şehre gelmesini sağlıyor.

Uzun lafın kısası, kültürüyle, tarihiyle, yemekleriyle, mafyalarıyla bir bütün olarak yaşayan bir şehir burası. Böyle de çok güzel. Biraz daha dikkatli olarak gezmeniz gereken ama çok daha güvenli şehirlerde bulamayacağınız o muhteşem atmosfere sahip bir şehir.

Popüler İçerikler

Nusret, 2022 Dünya Kupası Finalinde Sahaya ‘Kaçak’ Girmiş! Nusret Yüzünden Türk Yöneticinin Hayatı Kararmış!
Kızılcık Şerbeti Fatih'e Söven Kadının Televizyonu "Öfke" Uyarısı Verdi!
İdeal Evlilik Yaşı Tartışması Aldı Başını Gitti "Çağımız 30 Yaşından Önceki Evliliği Taşıyamaz"
YORUMLAR
02.05.2017

Editör Napoli'yi gezerken bir şeye kızıp, siz görürsünüz falan mı dedin? Güzelim Napoli bu kadar kötü tanıtılır herhalde...

02.05.2017

basit ifadeler ortadan bilgiler klişe tavsiyeler. torpilli editör seniii :)

02.05.2017

üf hem italyan hem mafya. İtalyanca konuşarak vur beni yiğidim.s

23.07.2018

bax azərbaycandan gəlip səni s*qərəm

TÜM YORUMLARI OKU (8)