Nakşibendi Tarikatı Reklamı Nasıl ‘Kamu Spotu’ Oldu?

RTÜK, Aziz Mahmud Hüdai Vakfı tarafından düzenlenecek 'Nakşibendilik Sempozyumu' için hazırlanan reklam filminin, AKP ve MHP’li üyelerin oylarıyla 'kamu yararı olduğu' gerekçesiyle radyo ve televizyonlarda kamu spotu olarak ücretsiz yayımlanması kararını aldı.

Cumhuriyet'ten Ozan Çepni'nin haberine göre 1986 yılında kurulan ve 2011 yılında Bakanlar Kurulu’nda vergi muafiyeti sağlanan Aziz Mahmud Hüdai Vakfı tarafından, Nakşibendiyye tarikatının kurucusu sayılan ve 14. yüzyılda yaşayan Bahaeddin Nakşibend’in 'hayatı, görüşü ve tesirinin' ele alınacağı belirtilen sempozyum için 23 saniyelik bir reklam filmi hazırlandı. 

Filmde, 'Asya ve Anadolu’nun manevi mimarı, Bahaeddin Nakşibend Hazretlerinin hayatı, görüşleri ve tesirinin ele alınacağı uluslararası Nakşibendilik Sempozyumuna bütün halkımız davetlidir' ifadeleri yer aldı.

Ücretsiz olarak yayımlanması için başvuru yapıldı

Ücretsiz olarak yayımlanması amacıyla RTÜK'e başvurusu yapılan filmde ayrıca Aziz Mahmud Hüdai Vakfı, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve İstanbul Tasavvuf Araştırmaları Merkezi logolarının da filmin sonunda bulunduğu tespit edildi.

Başvuru kabul edildi: 'Kamuoyunda farkındalık oluşturacak ve yayın kuruluşlarına tavsiye edilmesinde kamu yararı olacak'

Yapılan incelemede reklamın 'kamuoyunda farkındalık oluşturacağı ve yayın kuruluşlarına tavsiye edilmesinde kamu yararı olacağı' görüşü savunuldu.

RTÜK üst kurulunun gündemine getirilen talep, tartışmaların ardından CHP ve HDP’li üyelerin ret oylarına karşın, AKP ve MHP’li üyelerin ortak onayı ile kabul edildi...

Reklam filmi

Popüler İçerikler

Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Fenerbahçe Final Four’a Doğru: Salonda Büyük Şov
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
YORUMLAR
17.11.2016

biraz da bunlar kandırsın akp yi

eskiden partiler milleti kandırıyordu... şimdi millet partileri kandıroyr demi... bu saatte beni acaib güldürdün :))

17.11.2016

valla arkadaşlar memleket değişiyor herkes kendine sığınacak bi tarikat marikat bulsun ben adnan hocayı tercih ediyorum açıkta kalmayın başınız ağrır

hocam tercihinizden nasıl biri olduğunuzu anladım. artık yazdıklarınız benim için çok değerli ve ciddiye alıyoruö. ölü gelinimiz ve bükücümüzde burada imiş :)

17.11.2016

Lan bir kitabı kendi başınıza okuyup anlayamıyorsunuz hep bir hoca hep bir tarikat merakı koca beğenmeyen f.hişeler gibisiniz tarikatın biri gidiyor diğeri geliyor.

çap bu... ahlak bu.. karakterszlik bu :))) iyki akp var ...

TÜM YORUMLARI OKU (83)