Nafaka Ödemelerine Sınırlama Geliyor: Evlilik Süresine Göre Kim, Ne Kadar Nafaka Verecek?

Nafakada kıstas evlilik süresi olacak. Örnek olarak; 3 yılın altındaki evliliklerde 5 yıl, 7 yılın altındaki evliliklerde 5 ile 10 yıl arasında nafaka verilecek.

AK Parti’nin uzun bir süredir üzerinde çalıştığı nafaka düzenlemesinde adım adım sona yaklaşılıyor. Edinilen bilgilere göre, nafaka konusunda hazırlanan taslak metin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın masasında.

Göreve geldikten sonra kravat, sakal ve elbise gibi hususların iyi hâl indirimi olmaktan çıkarılması için çalışma başlatan Bakan Bozdağ, yıllardır beklenen nafaka düzenlemesi konusunda da düğmeye bastı.

Türkiye gazetesinden Ebru Karatosun'un haberine göre Bozdağ’ın, çalışmalarda sona yaklaşılan taslağı incelemesinin ardından AK Parti’nin hukukçu kurmaylarıyla önümüzdeki günlerde bir toplantı yapması planlanıyor.

Taslak metin üzerinde yapılacak son rötuşlarının ardından nafaka düzenlemesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak.

Üst sınır 3 sene olacak

Taslak metne göre nafaka ödeme süresine üst sınır konulacak ve evlilik süresine göre nafaka ödenecek.

Mesela; 3 yılın altındaki evliliklerde 5 yıl, 7 yılın altındaki evliliklerde 5 ile 10 yıl arasında nafaka verilecek.

Takdir yetkisi yine hakime bağlı olacak. Hâkim, nafaka konusundaki kararını, çocuk sayısı ile kadının iş durumuna göre verecek.

AK Parti kurmayları “Yakın bir dönemde nafaka için toplantı yapacağız. Taslak metin tamam. Bu sürecin bir an önce tamamlanmasını istiyoruz.

Düzenlemeyi bu yıl içerisinde Meclis gündemine getirmeyi planlıyoruz. Bu konudan mağdur olan vatandaşların sıkıntılarını gidereceğiz. Her iki tarafı da mağdur etmeyecek bir düzenleme üzerinde çalışıyoruz. Ömür boyu nafaka uygulamasını doğru bulmuyoruz” ifadelerini kullandı.

Boşanma davalarına düzenleme

Öte yandan boşanma davalarında da önemli bir düzenleme yapılacak. Çekişmeli boşanma davalarına konu olan tazminat, velayet, nafaka ya da eşler arasında kusurun kimde olduğu gibi sebepler bu süreci uzatabiliyor.

AK Parti, bu sürecin uzamaması için yapılacak düzenlemeyle, boşanmak için tüm anlaşmazlıkların karara bağlanması beklenmeyecek. Bu usul hükümleri ana davadan ayrılacak. Yani kusur, tazminat ve diğer uyuşmazlık konularında, boşanma gerçekleştikten sonra karar verilecek.

Popüler İçerikler

Kendisini ‘Cinsel Terapist’ Olarak Tanıtan Buse Aydın’ın Yetkisi Yokmuş!
Hepimiz Merak Ediyorduk: Ortalığı Kasıp Kavuran Mert Demir Stilinde Kimin İmzası Olduğunu Açıkladı!
Tiryakinim’i Bayhan'dan Daha İyi Söyleyebileceğine Kanaat Getiren Yeliz Yeşilmen Performansıyla Topa Tutuldu
YORUMLAR
08.02.2022

Kadının da erkeğin de çalıştığı bir düzende neden nafaka ödeniyor çocuk yoksa neden nafaka ödeniyor saçmalık, ben birisiyle evlendim ve boşandım diye arada çocuk yoksa neden para ödüyorum, benim verdiğim parayla yeni flörtleriyle takılması için mi para veriyorum ne saçma ya

08.02.2022

Kadın ve erkeğin gerçekten eşit olduğu bir ülke olsak dediğinde haklısın lakin ülkemizde kadın mal gibi görüldüğü ve namus kavramı olduğu için kadının " Dul Kadın " olmasından dolayı erkeğin ödediği, bir nevi manevi tazminat oluyor.

08.02.2022

10 gün evli kalıp boşanan adam 5 sene nafaka mı ödeyecek harika düzenleme gerçekten

08.02.2022

10 günü geçtim, aynı gün kavga edip ertesi gün boşanan arkadaşım var. Neden minimum 5 yıl gibi birşey planlamışlar anlamak mümkün değil.

08.02.2022

Eğer şiddet gibi bir unsur yoksa nafakayı çok saçma buluyorum. Hayatından çıkmış bir insana neden para vermeye devam edesin ki? Hele mevcut durumda kendini bile zor idare ederken. Çocuk varsa tabii ki verilecek ama eski eşe neden? İş durumuna bakılacakmış. Çalışsın kardeşim, feminizm diyoruz eşitlik özgürlük diyoruz, hiç mi eski eşinden gelecek paraya bel bağlamaya utanmıyor bu insanlar.

11.02.2022

Şiddet ve benzeri unsurlar tazminat gerektirir yine nafakayı gerektirmez . Daha öncede benzeri bir başlıkta çok yazdım . Kadınlara yan gelip yattığın sürece para alabilirsin demenin bir yolu saçmalık.

TÜM YORUMLARI OKU (23)