‘Müzik Yasağı’na Tepkiler Altun’u Kızdırdı: 'Sahte Bir Yaşam Tarzı Tartışması'

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘müzik yasağı‘ açıklamasına gelen tepkileri ‘Eski Türkiye alışkanlarını terk edemeyenlerin, sahte bir yaşam tarzı tartışmasıyla suni bir gündem oluşturarak toplumu kutuplaştırmaya ve buradan siyasi rant devşirmeye girişmeleri‘ olarak nitelendirdi.

Altun, AA’nın aktardığı açıklamasında müzikli eğlence mekanlarının gece çalışma saatlerinin, tüm dünyada normal zamanlarda bile belirli bir zaman dilimine göre düzenlendiğini ve Erdoğan’ın, dünyada da benzer örnekleri olan bu uygulamaya ilişkin genel bir kaideye işaret ettiğini belirtti.

Altun, gelen tepkileri ‘manipülasyon‘ olarak nitelendirerek şu ifadeleri kullandı: “Sokağa çıkma kısıtlamasının 1 Temmuz itibariyle tümüyle kaldırılması başta olmak üzere, alınan yeni kararlar, Covid-19 salgınında zor günleri geride bıraktığımızın göstergesi olmuştur. Bu adımlardan biri de salgın tedbirleri nedeniyle faaliyetlerine ara veren müzikli eğlence mekanlarının 1 Temmuz itibarıyla belirlenecek kurallar çerçevesinde açılması ve saat 24.00’e kadar hizmet verebilmeleri olmuştur. Ancak ne yazık ki yeni normalleşme uygulamalarına milletimizle birlikte sevinmek yerine ideolojik bir çarpıtmayla ‘müziğin engellendiği’ şeklinde tezvirat ve manipülasyona sarılanlar olmuştur.“

'Özlem duydukları eski Türkiye alışkanlarını terk edemeyenlerin, sahte bir yaşam tarzı tartışması'

Erdoğan’ın her zaman sanatın ve sanatçının yanında olduğunu, verdiği talimatla devletin ilgili kurumlarının salgın tedbirlerinden etkilenen sektörlerin başında gelen müzik camiasını da bu süreçte yalnız bırakmadığını ve bütün imkanlarıyla desteklediğini öne süren Altun, şöyle devam etti: “Bu gerçeğe rağmen siyasi bocalamalarını toplumsal kutuplaşma çabalarıyla örtmeye çalışanların türlü çarpıtma ve yalanlarla müzikli eğlence mekanlarıyla ilgili adımı da kullanmaya çalışmalarını milletimiz ibretle takip etmektedir. Özlem duydukları eski Türkiye alışkanlarını terk edemeyenlerin, sahte bir yaşam tarzı tartışmasıyla suni bir gündem oluşturarak toplumu kutuplaştırmaya ve buradan siyasi rant devşirmeye girişmeleri, bir acziyet örneği olarak kayıtlara geçmiştir.”

Altun, tüm dünyanın baş etmeye çalıştığı salgın musibetinden tamamen kurtulmak için devlet ve millet olarak hassasiyet göstermeye devam edeceklerini ve ‘bu başarılı mücadeleyi manipüle etmeye çalışanlara prim vermeyeceklerini‘ bildirdi.

Erdoğan, “Müzikle ilgili kısıtlamaları akşam 12’ye çekiyoruz. Kusura bakmayın, gece kimsenin kimseyi rahatsız etme hakkı yoktur” demişti.

Erdoğan'ın Müzisyenlere 'Kimsenin Kimseyi Rahatsız Etmeye Hakkı Yoktur' Sözleri Tepki Çekti: #kusurabakıyoruz

Popüler İçerikler

Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
Ünlü Restorandaki Bir Buçuk Porsiyon Adana Kebabının Hesap Tutarı Dudak Uçuklattı
Münevver Karabulut'u Vahşice Öldüren Cem Garipoğlu'nun İntiharının Öncesindeki Son Görüntüleri Ortaya Çıktı
YORUMLAR
22.06.2021

‘Eski Türkiye alışkanlarını terk edemeyenlerin, sahte bir yaşam tarzı tartışmasıyla suni bir gündem oluşturarak toplumu kutuplaştırmaya ve buradan siyasi rant devşirmeye girişmeleri‘ dedi göt oğlanı... Yeni Türkiye diye şeriatı kakalamaya çalışıyorsunuz. özel alan bırakmadınız. sapkınlığızı söyleye söyleye bitiremedik. insan hakkı yok, refah yok, üretim yok.... düşünce tarzınıza sokayım sizin

22.06.2021

Sesten bu kadar rahatsızsak, neden hafta sonları inşaatlar çalışıyor, neden iş makineleri gece geç saatlere kadar serbest, neden matkapları hafta içi hafta sonu farketmeksizin çalıştıralabiliyor. Neden hala patlak egzozlara ceza kesilmiyor... Daha bir sürü gürültü kaynağı bulabilirim ama müzik yasaklanıyor. Hepsi olsa bu da yanında olsa evet haklı derim yaşam biçimimize karışılmıyor derim ama bir tek müzik olunca altında başka nedenler aramadan edemiyor insan.

22.06.2021

mal bakan kendi başkanına atar yapıyor , milleti kutuplaştırıyor diye . bu salaklar elindeki metini bile yorumlamadan okuduğu için anlamıyor.

TÜM YORUMLARI OKU (10)