Soundwave, İlk Altı Ayında Türkiye'de 40 Bin Kez İndirildi

Soundwave, ücretsiz bir müzik keşif uygulaması. Müzikseverlerin dinlediklerini paylaşmalarına ve ağlarındaki kişilerin dinledikleri müzikleri takip etmesine imkan tanıyor. Altı ay önce İrlanda’nın başkenti Dublin’de kuruldu ve 180 ülkede 850 bin kez indirildi.

12 farklı dilde, Android ve iOS’ten indirilebilen uygulama, 2013 yılında Apple’ın en iyi uygulamalarından biri seçildi. Türkiye’de 40 bin kez indirilmesiyle dikkatimizi çeken Soundwave’e ulaştık ve uygulamayı sizin için daha yakından inceledik.

Soundwave, benzerlerinden farklı olarak, müzik kayıtlarına bağlı olan bir mobil müzik dinleme uygulaması değil. Soundwave kelimenin tam anlamıyla sosyal bir uygulama. Amacı müzikseverlerin müzik keşfetmesi ve paylaşması, benzer müzik zevkine sahip insanlarla yerel ya da küresel olarak bağlantı kurması. Bu özelliği sayısı hergün artan mobil kitlenin birbiriyle etkileşim içinde olma isteğine karşılık veriyor. Soundwave’in, YouTube ya da Spotify gibi popüler platformlar dahil olmak üzere, farklı uygulamarda çalınan müzikleri ve bağlantılı kişileri görebiliyor olması en önemli özelliği.

Brendan O’Driscoll (CEO), Aidan Sliney (CTO) ve Craig Watson (COO) tarafından Nisan 2012′de kurulan Soundwave, bugüne kadar aldığı yatırımlarla da adından söz ettirdi. Soundwave’in finansörleri arasında ACT Venture Capital, Enterprise Ireland, Mark Cuban ve Matthew le Merle var. Öte yandan Soundwave, Londra Apple Store açılışında Stephen Fry ve Apple’ın kurucu ortaklarından Steve Wozniack tarafından desteklendi.

Kullanıcılardan gelen bilgilere göre geliştirilen Soudnwave, geçtiğimiz günlerde müzik haritası (Music Map) uygulamasını başlattı. Bu uygulamayla Soundwave kullanıcılarının hangi şarkıları dinlediğini harita üzerinde işaretlemek mümkün.

Soundwave’in hedefi dünya çapında çok daha fazla kişiye ulaşmak ve etkileşimde olduğu kullanıcıları daha yakından tanımak. Uygulamaya eklenen yeni bir özellik müzikseverlerin çalınan müzikle ilgili yorum yapmasına izin veriyor. Kullanıcılar, tıpkı Facebook’ta olduğu gibi, başka kullanıcıları etiketleyerek onları sohbete dahil edebiliyorlar.

İşin para kazanma tarafına gelince Soundwave oldukça iddialı bir hedef çiziyor: “Müzik endüstrisi için bir Bloomberg Terminali ya da Google Analytics yaratmak.” Soundwave’in bu büyük potansiyeli görmesinin ardında elbette kullanıcılara ait devasa bir veri birikitiriyor olması var. Halihazırda piyasada bol miktarda bulabileceğiniz, hangi müzik kaç kere indirildiğine veya satın alındığına dair grafikler yerine, Soundwave kullanıcıların hangi müziği dinlediklerini gerçek zamanlı olarak yansıtmayı planlıyor.

“Bu çok daha iyi bir veri çünkü grafikler yalnızca satın alma noktasındaki bilgilere ışık tututor, bu verilerse her zaman manipülasyona açık, özellikle satış hacimleri düştüğünde” diyor Soundwave Pazarlama Departmanı Başkanı Gillian Bates. Bu önerme Facebook, Twitter gibi çok daha popüler ağların benzer bir işlev gördüğü düşünülünce zayıf görünebilir. Ancak Soundwave’in bu ağlardan çok daha fazla platformdan aldığı verileri birleştirmesi fark yaratmasına yardımcı olabilir.

webrazzi

Popüler İçerikler

Kanseri Yenen Eski Arka Sokaklar Oyuncusu Dizi Setlerine Yeniden Dönme Kararı Aldı
Eski Bakan Işın Çelebi'den Fenerbahçe'ye Sert Yanıt: ''Devletin İmkanlarını Kullanıp ‘Yapı’ Diyemezsin''
Boks Tarihinin En Pahalı Maçı Öncesi Mike Tyson, Jake Paul'a Tokat Attı!