Müzeden Camiye Çevrilmişti: Hazırlıkların Devam Ettiği Kariye'de Açılış Ertelendi

İstanbul’un Fatih ilçesindeki caminin ibadete açılmasıyla ilgili hazırlıkların devam etmesi nedeniyle açılışın ertelendiği belirtildi.

1945 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla müze ve müze deposu olarak kullanılan Kariye’nin, ağustos ayında camiye dönüştürülerek ibadete açılmasına karar verilmişti. Açılışın 30 Ekim’de cuma namazıyla yapılması planlanıyordu.

Son olarak, içindeki fresklerin, ibadet hazırlıkları kapsamında ‘kapatılmasıyla’ gündeme gelen camide otomatik perdeleme sistemi kullanıldığı açıklanmıştı.

Ayrıca bakınız 👇

Camiye Çevrilen Kariye'nin Freskleri Perdeyle Kapatıldı
İbadete Açılan Kariye Camii Hakkında Daha Önce Okumadığınız Tarihi Bilgiler ve Önemi

Popüler İçerikler

Çok mu Çok İddialıyız? Brad Pitt'ten Daha İyi Oyuncu Olduğunu Söyleyen İlker Aksum Dillere Fena Düştü!
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
Bahar Dizisinde Timur'un Her Şeyi Anladığı Sahnedeki Çekim Hatası Gündem Oldu!
YORUMLAR
29.10.2020

Noluyo yani boyle yaptigimizda avrupaya karsi veya diger dinlere karsi bir ustunluk mu yani bu? VPNsiz kendini tatmin etme sekli mi ? Nedir amac?

30.10.2020

Türkiye Cumhuriyeti gb guclu bir devletin bu sekilde bir basari elde ettigini dusundurulmesini sacma buluyorum .Ayrica islami motiflerle suslu muhtesem tasarim ve yarattigi eko ile insana haz veren kubbelerin esliginde ibadetini yapmak varken Boyle gotik mimari bir yapida perdeler altinda namaz kilmak kime ne haz veriyor anlamiyorum. Zoruma gittiginden degil anlam veremedigimden tekrar soruyorum NEDIR AMAC?

30.10.2020

Kudurtun şu avrupalıları

30.10.2020

Kudurtun şu avrupalıları

TÜM YORUMLARI OKU (4)