“Mutlu İnsanların Hikâyesi Olmaz!” Dünyanın En İyi Yazarları ve Bestecilerinin Felaketlerle Dolu Aile Geçmişleri

Umberto Eco, 'Mutlu insanların hikâyesi olmaz' derken Beethoven'ı, Dostoyevski'yi, Kafka'yı anlattı...

1. Ludwig van Beethoven

Beethoven'ın annesi frengi hastasıydı. Bu nedenle kardeşlerinden üçü sağır, ikisi kör, biri de zeka engelliydi. Beethoven'a hamile kalan annesi muhtemelen dünyanın en iyi bestecilerinden birini dünyaya getireceğini asla tahmin etmemişti.

Kalemiyle Ölümsüzlüğün Kapısını Aralamayı Başarmış Bir Deha: Dostoyevski

2. Fyodor Mihayloviç Dostoyevski

Babası alkolik, annesi hasta olan Dostoyevski'nin tüm çocukluğu yalnız bir şekilde yatılı okullarda geçti. Bitmeyen bir depresyon ve doğuşta epilepsi hastalığıyla mücadele etti. Bunların hiçbiri onun dünya klasiklerini üretmesine engel olmadı.

Bir Rivayete Göre Beethoven'ın Ay Işığı Sonatı Hikayesi

3. Franz Kafka

Kafka'nın kendisinden sonra doğan iki erkek kardeşi bebekken öldü, üç kız kardeşi ise Nazi Almanya'sında katledildi. Baskıcı ve dayakçı babasının yanında yalnız başına büyüdü ama dünya edebiyat tarihine damgasını vuran kitaplara imza attı.

Genelev, Porno ve Saklı Fanteziler: Kafka'nın Bilinmeyen, Sıra Dışı ve Tuhaf Cinselliği

4. Maksim Gorki

Gorki 11 yaşındayken babasını kaybetti ve dedesi onu evden kovdu. Ailesine bakabilmek için tersanelerde çıraklık yaptı. Bu kötü hayat tecrübeleri onu dünya edebiyatının en iyi yazarları listesine yerleştirdi.

Sovyet Rusya'nın ''Başıboş'' Adamı Maksim Gorki'den 17 Söz

5. Charles Bukowski

Bukowski babasından sürekli dayak yedi, kemerle dövüldü ve çocukluğunun büyük kısmında geceleri sokakta yattı. Karaciğeri yetersizdi, cildi hastaydı. Hayatı boyunca yaptıkları, yaşadıklarının bir yansıması oldu.

Charles Bukowski'nin Kadınlar Hakkında Yaptığı Bazıları Cinsiyetçi 12 Tespit

6. Virginia Woolf

Virginia Woolf 13 yaşında annesini kaybettikten sonra okula gidemedi ve hayatı boyunca ruhsal hastalığının tekrarlayan ataklarından muzdarip oldu. Kısıtlı yaşamına rağmen kadınlar için yazdı, cesaret verdi, örnek oldu.

'Kendine Ait Bir Oda'dan Erkek Egemen Dünyaya Meydan Okuyan Virginia Woolf'tan 12 Alıntı

7. Leo Tolstoy

Tolstoy çok küçük yaşta anne ve babasını kaybetti, Yasnaya'da yoksulluk içinde geçen bir çocukluk geçirdi ve bir tren garında donarak hayata veda etti. Ölümsüz eserler bırakan ve dünya klasiklerine imza atan Tolstoy yaşamının son gününe kadar acı çekti.

20'li Yaşlarda Tolstoy Okumak İçin 5 Sebep

8. Charles Dickens

Dickens'ın tüm gençliği babasının borçlarını ödeyerek geçti, ailesine tek başına baktı, okula bile gidemedi ama dünyanın en iyi yazarlarından biri oldu.

Victoria Döneminin En İyi Yazarı Charles Dickens'ın Kitaplarından 18 Anlamlı Alıntı

9. Edgar Allan Poe

Sanatkar bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Edgar Allan Poe henüz bir yaşındayken babası tarafından terk edildi, iki yaşındayken de annesi veremden yaşamını yitirdi. Üvey ailesinin yanında büyüdü, çeşitli yerlerde askerlik yaptı ve döndüğünde de üvey babası tarafından evlatlıktan reddedildi. Tamamen yersiz yurtsuz bir hayatın içinde büyüdü ama dünyanın en iyi şairlerinden biri oldu.

Zamanının Çok Ötesinde Bir Şair Olan Edgar Allan Poe'nun Ders Niteliğindeki 15 Sözü

10. J. D. Salinger

Yahudi bir et tüccarı olan babası Salinger'in kendi mesleğini devam ettirmesini istedi ancak yazar reddetti. Salinger, yaklaşık kırk yıl boyunca evinden dışarı adım atmadı ve tek bir kare dahi fotoğraf çektirmedi.

Gönülçelen: Aramızdan Ayrılışının Altıncı Yılında J. D. Salinger’a Dair Notlar

11. Paulo Coelho

Anne ve babası tarafından üç kez akıl hastanesine gönderildi, aylarca hastanede kaldı. Sakinleştiriciler ve elektroşok verilerek tedavi uygulanmaya çalışıldı.

"Simyacı" Yazarı Paulo Coelho'dan Başucu Notu Yapılacak 15 Alıntı

12. Ludwig Wittgenstein

Wittgenstein'in yedi kardeşiden üçü intihar etti. Avrupa'nın en zengin iş insanlarından biri olan babasından kalan mirası dağıttı ve yalnız bir hayat yaşadı. Eşcinseldi ve tek seferlik ilişkilerinden her daim pişmanlık duydu.

Popüler İçerikler

Elini Bir An Olsun İrem Helvacıoğlu'nun Omzundan Çekmeyen Ural Kaspar'ın Gergin Tavırları Tepki Çekti!
TÜİK, Ekim Ayı Enflasyonunu Açıkladı: Yıllık 48,58'e Geriledi! Kira Zam Oranı da Belli Oldu
Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı'dan Trabzonspor Derbisi Öncesi Kritik Açıklamalar!
YORUMLAR
27.09.2018

Alıntı yaptığınız kaynağı belirterek emeğe saygı gösterin bir zahmet. Bu içerik Twitter'da @zzoguz tarafından paylaşıldı sayın onedio sakinleri.

27.09.2018

Güçlü kişilikler. (Yaşadıkları olumsuzluklara rağmen )Bazısı yazar, şair olur dünyaya eserlerini okutur. Bazısı psikopat olur insanların canına okur..

27.09.2018

çok düşüncelisin.

27.09.2018

böyle dertlerle ortaya çıkıyor böyle dahiler. çok mutluların aklına gelmez eser yazmak. belki de işin sırrı dertle hemhâl olmak

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ