Mutlaka Öğrenmeniz Gereken Size En Az 100 Saat Kazandıracak 9 Yapay Zeka Aracı

Hepimiz işimiz daha kısa sürede bitsin isteriz değil mi? Hayatın kaosunun içinde “Olsun bitsin” dediğimiz ve çok da özen göstermeden teslim ettiğimiz şeylerden de pişman oluruz… Neyse ki bunun için artık bir çözüm var gibi duruyor! Rutine bağladığınız, çalıştığınız sektör sebebiyle ya da günlük hayatta sürekli olarak yapmak zorunda olduğunuz işleri çok daha kısa zamanda ama layığıyla bitirmenize yardımcı olacak 9 yapay zekâ aracını sizin için araştırdık!

Zamanın su gibi akıp gittiği göz önünde bulundurulduğunda herkes işleri çok da çaba sarf etmeden, sinir strese girmeden hallolsun ister. Peki böyle bir dünya mümkün mü?

Yapay zekanın yapabildiklerini gördükçe sanıyoruz ki evet, böyle bir dünya mümkün! Yapay zekanın özellikle kendini tekrar eden manuel iş veya görevlerde harcanan manuel zamanı azaltması, hepimize yaratıcılığımızı konuşturmamız için alan açıyor. Yüzlerce saatten tasarruf etmenizi ve daha çok değil, daha akıllıca çalışmanızı sağlayacak 9 yapay zekâ aracına beraber göz atalım!

1. Stockimg.ai

Stockimg.ai, yapay zekayı kullanarak yüksek kaliteli logolar, kitap kapakları, telefon veya bilgisayar için duvar kağıtları, posterleri, stok görseller, illüstrasyonlar hatta sanat eserleri bile oluşturabiliyor. Sizin tek yapmanız gereken şey nasıl grafikler oluşturulması istediğinizi girmek ve boyut ve çözünürlük gibi temel özellikleri belirlemek. İster web siteniz için ister yeni kitabınız için ister şirketinizin sosyal medya hesapları için veya daha sayamayacağız birçok başka iş için yüksek kaliteli grafiklere ihtiyacınız olsun, gerisini Stockimg.ai hallediyor…

2. Personal AI

Personal AI sağ olsun, artık istersek hepimizin bir asistanı veya sekreteri olabilir! İş odaklı tasarlanmış Personal AI, iş ortaklarınız, potansiyel müşterileriniz veya iş arkadaşlarınızla daha etik, akıllıca ve yerinde konuşmalar yapmanıza yardımcı olan konuşmaya dayalı bir yapay zekâ aracı… Aynı zamanda tıpkı bir asistan veya sekreter gibi takviminizi takip edebiliyor ve yapılacaklar listesi ve hatırlatıcılar oluşturabiliyor. Hatta uçak rezervasyonunuzu bile yaptırabiliyor! Kısacası, insan davranışını taklit eden ve konuşmanın içeriğini sorunsuz bir şekilde anlayan Personal AI sıradan ama önemli işlerinizin hepsinin altından, sizin için kalkabiliyor.

3. Tome

Eğer öğrenciyseniz, editör, yazar veya içerik üreticiyseniz, yani kısacası yaratıcı, düzgün akışlı ve hatasız yazılar yazmak günlük rutinlerinizden biriyse, yapay zekâ destekli hikâye anlatma formatı Tome hayatınızı kurtarabilir. Tome’a yazınızı yüklediğinizde, Tome yazınızı analiz ediyor ve en kritik yönlerini belirlemek için makine öğrenimi algoritmalar kullanıyor. Yazınıza eklemeniz için yeni konular öneriyor, gerekliyse diyalog satırları ekliyor, imla ve dilbilgisi hatalarının hepsini düzeltiyor ve tam olması gerektiği gibi bir şeye sahip olmanızı sağlıyor!

4. Playground AI

Şu an tamamen ücretsiz olması baya hayret verici olan Playground AI, sizin yazdığınız şeye göre fotoğraf veya resim oluşturan bir yapay zekâ aracı. Şöyle ki, Playground AI’da herhangi ekstra bir şey yapmadan sadece ne istediğinizi anlatan kısa bir metin yazmanız gerekiyor. Siz ne istediğinizi kısaca betimledikten sonra Playground AI, tamamen yazdığınız metne dayalı bir resim oluşturuyor. İşin komiği bunu hemen hemen hepimizin yapabilecek olması… Logolardan tutun hikâye resimlerine, stok görsellere ve yaratıcı eserlere kadar aklınıza gelen her şeyi sizin için fotoğrafa çeviren veya resme dökebilen bir şeyden bahsediyoruz!

5. ElevenLabs

ElevenLabs’in şimdiye kadarki en gerçekçi ve çok yönlü yapay zekâ konuşma yazılımı olduğu söyleniyor. Etkileyici multimedya içerikleri oluşturmak için en üst düzey araçları kullanan ElevenLabs, içerik oluşturuculara ve yayıncılara, çekici ve gerçeğe yakın yapay zekâ sesleri sunuyor. Gelişmiş ses klonlama teknolojisini sahip yazılım, herhangi bir sesin tam kopyasını oluşturmanıza da yardımcı oluyor, yüksek kaliteli sentetik sesler ve diyalog kayıtları geliştirmenizi sağlıyor! Dahası herhangi bir seslendirme sanatçısına veya çevirmene ihtiyaç duymadan altyazı ve diyalogları yapay zekâ seslerini kullanarak diğer dillere çevirebiliyorsunuz!

6. Waverly

Özellikle öğrenciler için çok faydalı olacak bir yapay zekâ yazılımı var sırada. Waverly, okuduğunuz makalelerin önemli yerlerini sizin için çiziyor, açıklamalar ekliyor ve özetliyor. Yani siz okumanızı yaparken, Waverly o makalenin en önemli kısımlarını ve sizin için kritik olacak bilgilerin verildiği yerleri tespit ederek altını çiziyor. Böylece sizin için en yararlı olacak kısımlara odaklanabiliyorsunuz. Ayrıca geçmişte okuduğunuz konulara veya beğendiğiniz kitaplara dayalı olarak ilginizi çekecek diğer makaleleri de öneriyor!

7. Heyday

Heyday’i hafızanızı sürekli olarak tazeleyen bir bellek yazılımı olarak düşünebilirsiniz. Heyday, ziyaret ettiğiniz sayfaları sizin için kaydediyor, tekrar ihtiyacınız olma ihtimalini düşünerek arama sonuçlarında yeniden o sayfaları size hatırlatıyor ve içeriği daha sonra kullanmak üzere kaydetmeniz için Gmail, Slack ve Google Drive gibi popüler uygulamalarla entegre edilebiliyor. Sık sık daha önce ziyaret ettiği sayfaları bulmakta zorluk çeken, konsantrasyonu çabuk dağılan ve daha düzenli olmak isteyen biriyseniz, Heyday sizin için geçmişinizi analiz edebilir, kaydetmeniz gereken sayfaları sizin için kaydedebilir, dahası yaklaşan teslim tarihlerinizi ve etkinliklerinizi hatırlatarak sizi düzene sokabilir!

8. Writesonic

Writesonic, bloglar, Facebook reklamları, Google reklamları ve Shopify için ücretsiz SEO dostu içerikler oluşturan bir yapay zekâ yazarı. İçerik üretirken birçok farklı kaynaktan yararlandığınız zamanlarda Writesonic, o makaleleri en düzgün şekilde özetliyor ve onlara uygun olacak şekilde yepyeni makaleler yazmanıza yardımcı oluyor. Writesonic sayesinde, yalnızca birkaç dakika içerisinde, rahatlıkla kullanabileceğiniz SEO dostu blog gönderileri, pazarlama metinleri ve ürün açıklamaları oluşturabiliyorsunuz!

9. Fliki

Fliki, yazdığınız metni AI sesleriyle videoya dönüştüren bir yazılım. Mesela diyelim ki, Youtube’da bilgi veren videolar üretmek istiyorsunuz ama bunu nasıl doğru yapacağınıza dair en ufak bir fikriniz yok. Siz istediğiniz konuda metninizi yazdıktan sonra tek yapmanız gereken Fliki’nin sunduğu binlerce yapay zekâ sesi arasından içinize sineni seçmek. Fliki, siz senaryoyu veya metni yükledikten sonra ideal fotoğrafları bularak, tercih ettiğiniz sesle ve onunla özdeşleşmiş altyazılarla istediğiniz videoyu sizin için iki dakika içinde hazırlayabiliyor!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yapay Zeka Gazeteciliği Eleştirilere Maruz Kaldı: ChatGPT Tarafından Üretilen Yazılar Yavan Bulundu!
Yapay Zeka İnsan Zekasını Alt Edecek mi?
GPT-4'e Sordular: Yapay Zekanın Bile Şaşırıp Kaldığı İnsanlar Tarafından Pek Bilinmeyen 20 Gerçek

Popüler İçerikler

HTŞ Lideri Colani Kadına Başını Örtme Talimatı Verdiği Videoyla İlgili İlk Kez Konuştu
Kadınların Kırmızı Ruj Sürerek "Çiftleşme" Mesajı Verdiğini İddia Eden Uzman
Almanya’da Noel Pazarına Saldırı: Saldırgan Suudi Arabistan Vatandaşı Bir Doktor Çıktı!
YORUMLAR
07.04.2023

yeni bir çağ başlangıcı bu

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ