Mutlaka İndirmek İsteyeceğiniz En Popüler ve Hızlı Büyüyen 15 Kurumsal Aplikasyon

Bugün uygulama dünyasının geldiği noktada, iş hayatında kullanabileceğimiz aplikasyonların neredeyse haddi hududu yok. İşbirliğinden proje yönetimine, networking'den e-posta düzenlemeye kadar önümüzde sayısız seçenek bulunuyor.

Uber ve Airbnb hariç, 2015 yılı boyunca çok indirilmiş, günlük milyonlarca kişinin giriş yaptığı, ve ayrıca en hızlı büyüme trendini yakalamış bazı iş aplikasyonlarını listeledik. Bir kısmını yakından tanıyoruz ancak bazıları da bize henüz çok yeni. Ama sunduklarına baktığımızda 2016'da hepsinin adını sık sık duyacak ve hatta kullanacağız gibi görünüyor.

1. Slack

Business Insider veritabanında 2015 yılının en hızlı büyüyen aplikasyonu açık ara Slack. Kendisi basit bir kurumsal mesajlaşma platformundan çok daha fazlası olduğunu çoktan kanıtlamış durumda. Temiz ve basit arayüzünün yanı sıra, GitHub, Google Drive ve Trello gibi başka uygulamalarla da entegre olabilen yapısıyla Slack, ekibinize tamamen uzaktan bağlantıyla şahane koordinasyon imkanı veren nefis bir uygulama.

2. Greenhouse

Greenhouse, söz konusu veri tabanındaki en hızlı büyüyen işe alım aplikasyonu. Firmalara işe alım süreçleri boyunca ihtiyaç duydukları tüm araçları sağlıyor ve işe alım süreçleri ile karar verme aşamalarını şaşırtıcı oranda kısaltabiliyor.

3. Envoy

Envoy' firmalara, gün içerisinde personel ve tüm misafirlerin giriş çıkışını efektif ve güvenilir biçimde takip edebilme imkanı veriyor. Dünyanın birçok büyük şirketi resepsiyon masalarında Envoy'u kullanıyor; Airbnb, Box, Yahoo ve tabii Business Insider'ın kendisi.

4. Zapier

Yükseliş trendindeki bir başka aplikasyon Zapier. Zapier'e aniden böyle bir ivme kazandıran, diğer kullandığınız uygulamaları birbirine bağlayıp, geçiş, dosya ve veri transferi imkanı vermesi. Slack'ten Evernote'a, oradan Dropbox'a dosya transfer edebilmeniz gibi.

5. BambooHR

İşe alım aplikasyonları 2015 yılında en çok rağbeti görmüş olacak ki, Greenhouse gibi BambooHR de bu listede yerini almış. Tek ekranda adayla ilgili tüm bilgileri görüp karşılaştırma yapmanıza ve aday verilerini kolaylıkla analiz edebilmenize imkan veriyor.

6. Wrike

Wrike listenin en hızlı büyüyen proje yönetimi aplikasyonu. Yapılacak tüm işleri ve zaman çizelgelerinizi başka bir takım not alma, listeleme, takvim yaratma uygulamalarına ihtiyaç bırakmadan kolaylıkla yönetebilmenizi sağlıyor.

7. Lucidchart

Lucidchart ürün skeçleri ve akım şemaları hazırlayıp paylaşabilmenizi sağlıyor; mimari skeçler buna dahil. İçinde rahatlıkla kendi beyin fırtınanızı yapabileceğiniz tasarım şemaları var.

8. Tableau

Tableau bir data görüntüleme aplikasyonu. Elinizdeki datanın işiniz için ne kadar kritik bir önemi olduğunu görmenizi de sağlıyor. Başka hiçbir ilave yazılıma ve karışık verilerle dolu tablolara gerek kalmadan, müşteri eğilimlerini ve yönlenimlerini tek uygulamadan takip edebiliyorsunuz.

9. Mimecast

Mimecast, Microsoft Exchange ve Office 365 için e-postalarınızı yönetirken üst düzey bulut güvenliği sağlıyor. Microsoft Office 365'in de müthiş yükselişi düşünüldüğünde, Mimecast'in bu listenin en iyilerinden biri olması da garip değil.

10. SendGrid

SendGrid e-posta gönderip alma odaklı bir uygulama. Ancak yapabildiği, tasarım özgürlüğü sunması ve her tür ve biçimde e-postayı tasarlayıp, test edip en iyi hale getirebilmenizi sağlaması.

11. Lynda.com

LinkedIn Lynda.com'u kısa bir zaman önce satın aldığından beridir, uygulamanın indirilme oranı fazlasıyla arttı. Lynda.com bize iş dünyası, yazılım, teknoloji, yaratıclık gibi konularda binlerce videoyu çok kolay bir arayüzle sunan bir online eğitim aplikasyonu.

12. PagerDuty

PagerDuty bir 'vaka çözücü'. Bir sorun veya olay peydah olduğunda, onunla bağlantılı tüm iş geçmişinizi tek uygulamada görebilmenizi sağlıyor. Bir izleme sisteminiz mevcutsa ona da bağlanabiliyor. Kısacası cevaba değil çözüme giden yolda sizi fazla mesaiye bırakmıyor diyebiliriz...

13. F.lux

Her masa başı çalışanın mutlaka denemesi gereken bir başka uygulama F.lux. Ekran ışığını günün saatine göre ayarlayarak göz yorulması, uykusuzluk, beyin yorgunluğu gibi şeyleri azaltabiliyor.

14. Bonus: Dropbox

(Herhalde söylememize gerek yoktu.) Çok güvenli oluşu ve pratik arayüzü ile, en kullanışlı bulut depolama ve paylaşım uygulaması Dropbox olmazsa olmazlardan.

15. Özel Bonus: 1Password

Veri güvenliğinin çok önemli olduğu ve şifrelerinizin yalnızca komplike değil, her uygulama için farklı olmasını gerektiren günümüzde, aklımızda hangi birini tutacağımızı bilemediğimiz şifrelerimiz için 1Password hem çok güvenli, hem kullanıcı dostu bir aplikasyon.

Popüler İçerikler

Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
YORUMLAR
26.01.2016

çoğunu duymamıştım çok cahilim, bu güzel içerik için tişikkirler editör kardiş.

26.01.2016

boyle daha eğlenceli yeni keşfedilmemiş siteler varsa onları paylaşın sıkıldık artık bu sitelerden

26.01.2016

wunderlist de fena değil

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ