Mutfakta Vakit Geçirmeyi Seven İnsanların Öğrenmesi Gereken 10 Teknik

Eğer mutfakta vakit geçirmeyi seviyorsanız size özel teknik önerilerimiz var! Bu teknikler ile yemek yapma yeteneğinizi bir üst seviyeye taşıyacağınıza şüphe yok!

1. Doğru bıçak kullanma tekniklerini öğrenmek.

Mutfakta vakit geçirmeyi seviyorsanız belki de öğrenmeniz gereken ilk şey, bıçağı doğru bir şekilde kullanmaktır. Jülyen, brunoise ve chiffonade gibi kesim teknikleri işinizi hızlandırır.

2. “Mise en Place” anlayışını benimsemek.

Nedir “mise en place” anlayışı? Fransızca “her şey yerli yerinde” anlamına gelen bu anlayışa göre yemek yapmaya başlamadan önce tüm malzemeleri hazırlamanız gerekiyor. Böylece tarifi hazırlarken işleriniz çok daha kolaylaşır, sadece yemeğin lezzetine odaklanmış olursunuz.

3. Farklı pişirme tekniklerini öğrenmek.

Yapacağınız yemeğin lezzetine çeşit katmak için farklı pişirme teknikleri işinize yarayacaktır. Sote etme, haşlama, buharda veya fırında pişirme, kızartma… Her pişirme tekniği size farklı bir tat sunar. Bu tat çeşitliliğini denemelisiniz!

4. Baharatları keşfetmek.

Çoğu zaman bir yemeğe tadını veren şey baharatlardır. Baharatları ne şekilde, ne kadar kullanacağınızı öğrenmek yemek yapma yeteneklerinize farklı bir boyut katacaktır. Baharatları kullanmaktan korkmayın!

5. Yemek tariflerini okumayı öğrenmek.

Her ne kadar mutfakta vakit geçirmeyi seviyor olursanız olun yemek tariflerine ihtiyacınız olacaktır. Ancak mutfakta yeterli beceriye ulaştığınızda yemek tariflerini anlamak ve onları kendi damak zevkinize göre değiştirmek size çok keyif verecektir.

6. Sos hazırlamak.

Hazırlayacağınız basit tariflere lezzet katmanızı sağlayacak olan şey, çeşitli soslar ile sunum yapmaktır! Yemeklerinizin çok daha leziz olmasını sağlamak için sosları dilediğinizce kullanabilirsiniz. Hazır soslar satılıyor olsa bile kendiniz hazırladığınızda çok daha keyif alırsınız.

7. Ekmek yapmayı öğrenmek.

Pandemide herkesin ekmek yapmayı denediği bir dönem vardı. Aslında kendi ekmeğinizi yapmak size mutfakta geçirdiğiniz zamandan keyif almanız için geçerli bir sebep sunar. Eğer ekmeğinizin tadı güzel olursa yaşayacağınız tatmin duygusunu göreceksiniz!

8. Fermantasyon tekniklerini keşfetmek.

Eğer sağlıklı beslenmeye dikkat etmek istiyorsanız fermantasyon tekniklerini öğrenmek işinize gelecektir. Böylece yoğurt, kefir veya kimchi gibi fermente ürünleri kendiniz yapabilirsiniz. Hem lezzetli hem de sağlıklı şeyler yapmak elinizde!

9. Kıvam kontrolüne hakim olmak.

Doğru kıvam kontrolü çorba, sos veya tatlıların yapımında önemlidir. Özellikle de çorbalarda doğru kıvamı yakalamak zor olduğu için kıvamın artmasını veya azalmasını sağlamayı bilmek gerekir. Doğru kıvam olduğunda lezzetli bir şeye ulaşmak daha mümkündür.

10. Hamur tekniklerini öğrenmek.

Türk mutfağında belki de en önemli şeylerden biri hamur işleridir. Pasta ve börekler bizim için vazgeçilmezlerdendir. Bu nedenle yoğurma, dinlendirme ve açma aşamalarını doğru bir şekilde öğrenmek mutfakta mucizeler yaratmak için gereklidir. Sonrasında afiyetle yiyebilirsiniz!

Popüler İçerikler

Pucca, Narin'in Babası Arif Güran'ın Halk TV Muhabiri Ferit Demir'e Tehditvari Konuşmasına Sert Çıktı!
Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!