'Musul Operasyonu Başlamak Üzere'

ABD Başkanı Barack Obama'nın IŞİD ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, Musul'u kurtarma operasyonunun başlamak üzere olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Barack Obama'nın IŞİD ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, Musul'u kurtarma operasyonunun başlamak üzere olduğunu söyledi, Irak'ın istikrarı için tüm ülkelerden destek istedi.

'Askeri planlaması iyi yapıldı'

Obama'nın IŞİD ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk

McGurk, Bağdat'ta düzenlediği basın toplantısında, 'Peşmerge güçleri IŞİD mevzilerine saldırılar düzenliyor. Musul operasyonu başlamak üzere. Kompleks bir operasyon söz konusu ancak askeri planlaması iyi yapıldı' dedi.

Görsel: Al Jazeera

ABD'li kara birliklerinin operasyona katılımının ancak Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'nin talebi üzerine gerçekleşebileceğini ifade eden McGurk, Bağdat'ın onayı olmadan Suudi Arabistan güçlerinin Irak'a girmesinin mümkün olmayacağını da sözlerine ekledi.

IŞİD, Irak'ın ikinci büyük kenti Musul'u Haziran 2014'te ele geçirmişti. Irak hükümeti, Musul'u kurtarma operasyonu hazırlıkları kapsamında geçen aydan itibaren kent yakınındaki kamplara çok sayıda asker ve askeri araç sevkiyatı yapmaya başladı.

AA

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
Kulis Bilgisi Sızdı: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bu Kez de Milletvekillerini Fırçaladı
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
YORUMLAR
06.03.2016

bence ülkemizin yanında terörist(pyd, ışid v.b.) bir ülke kurulmasını istemeyenlerin amerikanın terör örgütlerine açık veya gizli verdiği desteği bitirmesi için terörden canı yanmış ve çok korkan amerikan halkını bilgilendirmesi gerekiyor çünkü amerika halkı ülkelerinin terör örgütlerine destek vermesinden korkar dolayısıyla bunu istemez. amerikanın terör örgütlerine verdiği desteği ingilizcesi yeterli düzeydekiler, amerikalıların bulunduğu forum ve haber sitelerinde anlatabilir.

06.03.2016

terörist dediğin pyd (ypg), arkasına arapları, yezidileri, kendi kürdlerini ve nicelerini alarak tecavüzcü tekfirci şerefsizlere savaş vermektedir. bu devlet terörist diyor diye öyle mi sandın sen kimsin ki? dünyada onları terörist gören tek devlet tırk devletidir, onları da kimse takmıyor. bitmiştir. kadınıyla çocuğuyla savaşanlara, kurtuluş savaşında (hadi kürdlerin varlığını orada da inkar ediyorsunuz neyse) kadınlarıyla savaştığını iddia eden (kadınları erzak taşımıştır ve yemek yapmıştır sadece) türkler burada insanlara terörist diyorlar.

Pasif Kullanıcı
06.03.2016

İşid'in yeniden ABD köpeği olduğu ortaya çıktı. Yine ABD, Musul'a girecek. Ancak tabi bu sefer terörle mücadele için (!) Enerjiyi sömürüp çıkar.Sonra da barış güvercini ilan edilir.

06.03.2016

Her ne kadar daha iyi hazırlanılsa da IŞİD 2 yıl önceki yol kesen , kafa kesen , araç kundaklayan IŞİD değil...Artık bir devlet gibi profesyonelce hareket eden IŞİD var bu kez karşılarında..2 yıldır alınmadıysa bu operasyonun da hüsranla sonuçlanması çok büyük olasılık...Eğer ABD özel kuvvetleri bu kez de başarısız olursa vay hallerine...

06.03.2016

kürdler haklarından geliyor sen kafanı yorma. %34 geri alındı ellerindeki yerler. hepsini kürdler aldı. esad da iki yeri aldı son gelişmelerden sonra. sadece geçen hafta ışid'in 300 kişiyle saldırdığı (ateşkese rağmen türkiyeden girenlerle saldırdılar) yerde kürdler püskürttü ve 300 tanesinin leşi döküldü. yemişim devletliklerini kanlarını içeceğiz.

TÜM YORUMLARI OKU (12)