Mustafa Kemal Atatürk’ün İmzasını Kullananlara Telif Davası Açılıyor

Mustafa Kemal Atatürk'ün imzası davalara konu oldu! Bir avukat, imzayı 1969 yılında Milliyet Gazetesi’ne çizen ilk kaligraf olan Etem Çalışkan'ın tescillediği modeli kullananları dava ediyor ve telif ücreti alıyormuş!

İşte detaylar 👇

Dövmelerde, baskılarda, bayraklarda ve birçok yerde görmeye alışkın olduğumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün imzası telif davasına konu oldu.

@fkadev isimli X kullanıcısı; bir avukatın, Atatürk’ün meşhur imzasını kullanan tüm şirketlere telif davası açtığını yazdı.

İşte X kullanıcının konu hakkında yazdıkları:

“Olaya gel, yeni bir Erdil Y. benzeri vakası: 

Bir avukat, Atatürk’ün meşhur imzasını kullanan tüm şirketlere seri şekilde telif davası açıyormuş ve çatır çatır alıyormuş. Tescilleyen kişi de Etem Çalışkan, şu an 97 yaşında. Yani bu imzayı 1969 yılında Milliyet Gazetesi’ne çizen ilk kaligraf. 

Atatürk’ün orijinal imzasını biraz daha değiştirip kuyruk eklemiş, kendince yorumlamış, ve bu şekilde basılmış. Sonra herkes bu görseli alıp kullanmaya başlamış. Orijinal imza sağdaki şekilde, telifli imza ise soldaki.

Bu imzayı ürünlerinde vs. kullanan varsa uyarın, kullanmasın. Ha bence uğraşsan ödemezsin telif falan ama millet uğraşmak istemiyor.”

👇

Paylaşıma başka bir kullanıcıdan da “Bir arkadaşım tam da bu konudan ceza aldı. Bu tasarımın yer aldığı tişörtlerden satın almış ve internet sitesinde satıyordu. Üreticisi kendisi olmadığı halde telif hakkı kararı geldi, mahkemeye çıkmadan arabulucuyla 25-30 arasında bir rakama anlaştılar” cevabı verdi.

Bu Testte 10/10 Yapmak Çok Zor! Atatürk’ü Ne Kadar Tanıyorsun?

Popüler İçerikler

Gitmek İstiyor: Real Madrid'de Yedek Kulübesine Hapsolan Arda Güler'in Sabrı Taştı
KYK Yurdunda Erkeklerin Toplu Tacizine Maruz Kalan Kız Öğrenciler Seslerini Duyurmaya Çalışıyor
Ünlü Köfte Zincirinde ‘Domuz Eti’ Çıktı, Mahkeme Kararıyla Duyulmasını Engelletti!
YORUMLAR
10.10.2024

Avukatın ve müvekkilinin uğraştığı şeye bak. Yok bu ülkenin okumuşu da aynı okumamışı da.

10.10.2024

Asıl avukatlardan korkmak lazım

10.10.2024

açlıktan kafayı yiyen yedi.

Olm burda herkesin kaçırdığı şey Atatürkün imzası diye bildiğimiz o kuyruklu imza aslında bu şarlatanın telif almak için kuyruk eklediği hali, yani herkes imzayı yanlış bilmiş yıllarca vay aw vay :D

TÜM YORUMLARI OKU (15)