Mustafa Erdik: '2010'da Şili'de 9.2 Büyüklüğünde Deprem Olmuştu, 500 Kişi Ölmüştü'

Erdik o yayında, "Şili'de 2010'da bizdekinin 30-40 katı büyüklüğünde 9,2 büyüklüğünde Maule Depremi oldu. 500 kilometre kıyıyı etkiledi ama can kaybı 500 kişi. Sebebi yapı disiplini" dedi.

İşte o anlar: 👇

Popüler İçerikler

THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
Galada Sarılarak Poz Verdiler: Arda Güler ve Sevgilisi Duru Nayman İlk Kez Birlikte Görüntülendi
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
YORUMLAR
22.02.2023

2010 şili depremi 8.8 şiddetinde kıyıya 22 mil uzakta 25 km derinlikte gerçekleşmiş. Bizimkisi bizzat karada dahası 8 km derinlikte. Yüzeye yakınlığın farkına bakın. Masanın üstündeki bardak masayı ittirince mi düşer bardağı ittirince mi? Pek tabi ben de çıldırıyorum siyasilerin çıkıp kader şovu yapmasına ama diğerlerininin de yok japonyada yok şilide efenim ebesinin örekesinde ölçekleri tamamen farklı örneklerle kayıplarımızı karşılaştırmasında da dayanamıyorum. Bizdeki ölümlerin sebebi yapı disiplini diyebiliriz ama diğerleriyle karşılaştırmak büyük bir haksızlık. İktidarın kader söylemlerine çıkdırıyorum da başkası olsa daha iyi mi iş çıkaracaktı yani diye düşünmeden edemiyorum. En hafifinden afadın böyle bir durumda kendilerini kabul edip işi gücü bir yana bırakıp kendilerine bilgi sağlanması gerekliliğini kim yerleştiritor mesela birilerinin kafasına? Siyasilerin topunun canı cehenneme++++

22.02.2023

---Yıkılan binalar için geçmişi iktidar yürürü muhalefet olan belediye başkanı için de konuşamayan suçludur diyemeyen kim varsa... Suçluyum diyemeyen bizim de payımız var diyemeyen kim varsa. Devleti yönetme anlayışı da yönetenleri gözleme denetleme anlayışı da bu olmamalı.

22.02.2023

Yok bir de deprem araştırmacısının verdiği bilgiye bakın. 9.1 diyor yuvarlıyırlar 9.2'ye. Hiçbir haber kaynağında dış basında rastlamadım beyefendinin dediğine. Araştırmacı diye çıkıp yalan dolan bilgiler sunanlar... Hepsini geçtim sen araştırmacısın deprem hasarında göz önüne alman gereken sadece şiddeti mi depremin? Bilemiyorum kime inanıcaz biz?

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ