Müslüman Dostu Oteller Revaçta: Dünya Genelinde "Helal Tatil" Anlayışı Yükselişe Geçiyor

2023 Küresel Müslüman Seyahat Endeksi'ne göre 'helal tatil' anlayışı son yıllarda oldukça popüler. Pek çok Müslüman, inançlarına bağlı kalmak için helal tatili tercih ettiğini dile getiriyor. Detaylar içerikte!

Son yıllarda Müslüman ülkelerde yaşayan vatandaşların çoğunun tatilden beklentileri oldukça değişti.

Pek çok orta sınıf Müslüman aile, hem tatil yapmak hem de İslami değerlere sahip çıkmak için "helal tatilleri" tercih ediyor.

Bunlardan biri de İngiltere’de yaşayan sosyal medya fenomeni Zahra Rose. Fenomen kadın bu nedenle 30'dan fazla ülkede helal tatil yaptığını dile getirdi.

BBC'nin “Business Daily” programına konuşan Zahra Rose, “Normal bir tatil ile helal tatil arasındaki temel fark benim için mahremiyettir” dedi.

Rose, helal tatil anlayışı sayesinde helal yiyeceklere kolay erişim sağladığını söylüyor. Bu anlayışa sahip diğer kişiler için de durum benzer aslında.

İslami değerlere sadık kalan kişiler yemeklerini içki servis edilmeyen yerlerde yediklerini ve helal otellerde seccade verdikleri için kolayca namaz kılabildiklerini söylüyorlar. Çünkü normal otelde kalacak olsalar böyle bir uygulama yok.

BBC'ye konuşan Hacer Sucuoğlu Adıgüzel ise "Otelde açık saçık insanlar görmek istemiyorum. Çocuklarımızın inancımızı ve kültürümüzü takip eden insanlarla birlikte olmasını istiyoruz. Onları insanların çıplak güneşlendiği plajlara götürmek istemiyoruz." dedi.

Üç çocuk annesi olan ve kadınlara sosyal medya konusunda eğitimler veren Sucuoğlu Adıgüzel, Türkiye’de helal tatil bulmakta zorlanmadığını söylüyor.

Ancak Adıgüzel ailesi, Müslüman olmayan ülkelere seyahat ettiğinde çok fazla araştırma yapmak ve plan yapmak zorunda kaldıklarını dile getiriyor.

Küresel Müslüman Seyahat Endeksi'ne göre, 2022 yılında helal seyahat pazarının büyüklüğü 220 milyar dolar değerindeydi ve helal tatil sektörünün hızla büyüdüğü gözlemlenmekte.

2023 Küresel Müslüman Seyahat Endeksi'nde ise nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan Endonezya ve Malezya gibi ülkeler helal tatil sektöründe başı çekiyor.

İlk 20’de nüfusunun çoğunluğu Müslüman olmayan iki ülke var. Birisi 11’inci sıradaki Singapur ve diğeri de 20’nci sıradaki İngiltere.

İngiltere'deki bazı otellerde görünmek istemeyen Orta Doğulu kadınlar için otele farklı giriş kapıları var. Landmark Oteli'nin Orta Doğu'dan sorumlu satış direktörü Magdy Rustum, "Özel girişi kullanan misafirlerimizi odalarına doğrudan götüren özel bir asansör mevcut. Böylece onları kimse göremez" dedi.

Rustum, "Ayrıca otelin dans salonu düğünler için kullanılıyor. İslami geleneklere göre haremlik selamlık olarak da ayrılabiliyor." dedi.

Bunlar da İlgini Çekebilir

Görünce İştahınızın Kaçmasına Neden Olup Yemek Yemeye Tövbe Ettirecek Dünyanın En Berbat Yemek Fotoğrafları!
Türkiye'de Tatil Yapan Yabancı Bir Turistin Videosu Sosyal Medyada "Ülke Onlara Cennet Bize Cehennem" Dedirtti
Kanada'da Tasarlanan Döner Dürüm Kostümünü Satın Almak İsteyen Döner Restoranları Kıyasıya Rekabet Etti

Popüler İçerikler

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un Yaptığı Açıklamalar Gündem Oldu: ''Uyanın Fenerbahçeliler Uyanın!''
TÜİK, Ekim Ayı Enflasyonunu Açıkladı: Yıllık 48,58'e Geriledi! Kira Zam Oranı da Belli Oldu
Yarışmaya Katıldıktan Sonra Başından Vurulan Mutlu Kaya'nın "Başardım" Paylaşımı Duygulandırdı!
YORUMLAR
22.08.2023

Madem değerlerinize sadık, inancınıza bağlısınız. Ne işiniz var İngiltere'de? Değerlerinizi ve inancınızı referans alan ülkelerde tatil yapın. Gerçi önce bir hayatta kalın. Tatil çok uç bir istek oldu!

22.08.2023

otelde eciş bücüş sefa merveden giyinip kukusu meme başı gözüken pis patates kızarrması ayaklı karı istemiyoruz.

22.08.2023

😂😂😂abim yaa

22.08.2023

Kaynakçı gözlüğü, dövme kaş, haşema üzeri altın takma şartı var bu otellerde.

Pasif Kullanıcı
23.08.2023

Pahalı ve markalı eşarbı unutmayalım ama logosu görülecek şekilde takılmalı 😉geçen gün bir "gün" de karşılaştığımız ablamız Vakko eşarbının logosu kaydıkça onu öne getirmek için çok efor sarfetti🤑

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ