Musluğa Baktığınızda Puslu Bir Demir Yerine Kendinizi Görmenizi Sağlayacak Yöntemler

Armatürler ya su lekesi oluyorlar ya da pas tutuyor. Peki, nasıl kurtulacağız bu kötü görüntüden? Bir çözümü yok mu? Tabi ki var! Gelin, birlikte basit ama işlevsel yöntemleri öğrenelim.

1. Limonun her derde deva olması sizi de mutlu ediyor mu? İşte burada da karşımıza çıktı!

Yapmanız gereken yarım bardak suyun içerisine biraz limon sıkmak. Ardından bu karışımı bir beze dökün ve bezi musluğun etrafına sarın. Karışımın daha hızlı nüfuz etmesi için musluğun etrafını streçle sarabilir ya da torba geçirebilirsiniz. Bu şekilde yaklaşık 30 dakika bekletin ve ardından musluğu güzelce yıkayın.

2. Doğal bir temizlik ürünü: Beyaz sirke

Yapmanız gereken çok basit. Limon yerine beyaz sirke kullanarak bir önceki maddede bahsettiğimiz karışımı hazırlamak ve musluk armatürüne nüfuz etmesini sağlamak. Sonrası tertemiz bir armatür!

3. Kabartma tozunu bir de temizlikte deneyelim! Bakalım sadece kek mi kabartıyormuş!

Eski bir diş fırçasının üzerine biraz kabartma tozu dökün. Diş fırçasını ıslatarak musluğu güzelce fırçalayın. Son olarak güzelce durulayın.

4. Pas sökücülerden yardım almayı denediniz mi?

Marketlerde, temizlik ürünleri satan mağazalarda kolayca bulabileceğiniz bir üründen bahsediyoruz. Birkaç fıs paslı yerlere sıkın, bekletin ve durulayın. İşte bu kadar!

5. Eskimiş naylon çoraplarınızı atmayın!

Naylon çorabı elinize ters bir şekilde geçirin. Ardından paslı alanları güzelce ovalayın. Musluğun parladığını göreceksiniz!

6. Diş macununun beyazlatma etkisini bilmeyen kalmadı!

Diş macunları içerisinde bulunan maddeler sayesinde yoğun bir beyazlatıcı etkiye sahip. Diş macununu fırçaya sıkarak paslı bölgeleri güzelce fırçalayın.

7. Armatürleri düzenli olarak bulaşık deterjanı ile temizleyin!

Bulaşık deterjanı ile bulaşıkları yıkar gibi muslukları yıkamalısınız. Ardından güzelce duruladığınız muslukları kurulamayı unutmayın! Böylece su lekelerinin de önüne geçmiş olacaksınız.

8. Kireç sökücü deterjanlara dikkat edin!

Musluklara kireç sökücüyü sıkıp saatlerce bekletmek paslanmaya sebep olabiliyor. Bu yüzden kireç sökücüleri bekletmemeye dikkat edin. Bunun yerine sirke ve limonu kullanarak bir karışım hazırlayın. Ardından bu karışımı püskürtmeli bir şişeye koyarak musluğa sıkın, bekletin ve durulayın.

Popüler İçerikler

Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı