Murray'den İngilizlere Büyük Şok

Gelecek ay Avrupa'nın kuzeybatısındaki Büyük Britanya Krallığı'na bağlı İskoçya'da bir referandum yapılacak referandum sonucuna göre İskoçya'nın bağımsız bir devlet olup olmayacağına yine İskoç halkı karar verecek.

İngiltere - Galler - İskoçya ve Kuzey İrlanda devletlerinin oluşturduğu Büyük Britanya'ya bağlı olarak raket sallasa da İskoç olduğunu gizlemeyen ve ülkesinin bayrağını taşıyan yıldız tenisçi Andy Murray de bu referandum sonucuna göre hareket edecek.

Eğer gelecek ay yapılacak seçimlerde, İskoçya'nın dışişlerinde de bağımsız bir devlet olacağı kararı çıkarsa, Murray Davis Cup'ta bundan böyle İskoçya formasını taşıyacak.

Maç sonunda konuşan 2 kez grand slam şampiyonu, 'Daha önce bunu hiç düşünmemiştim çünkü imkansız gibi duruyordu. Ancak gelecek ay gerçekleşirse, ben de İskoçya için oynarım.' dedi.

Referandum sonucunda İskoçya, Büyük Britanya Krallığı'na bağlı kalmayı tercih ederse, 11 yaşından bu yana bu formayı taşıyan Andy Murray de Davis Cup takımını değiştiremeyecek.

Popüler İçerikler

Cem Küçük Ekrem İmamoğlu'na Yönelik Diploma Soruşturmasına Dair Tarih Verdi
Zafer Algöz Duyurdu: Kardeş Payı'nın Hilmi'si Şinasi Yurtsever Hayatını Kaybetti!
Mahkumu Oynamıştı: Hayatını Kaybeden Şinasi Yurtsever'i En Son İnci Taneleri Dizisinde İzlemiştik!