Mürekkep ve Sanatı Buluşturan Inktober'dan Psikolojik Rahatsızlıkları Resimleyen 17 Çizim

Her yıl Ekim ayında yüzlerce artist çizimleriyle Inktober'da bir araya geliyor. Inktober nedir diye soranlar için 'sanatçıların kara kalemle taslak çizmeden birbirlerine mürekkeple meydan okumaları' diyebiliriz. 

Boredpanda'da karşılaştığımız içerikte Inktober'a çizimleriyle katılan Shawn Coss, akıl hastalıkları ve zihin karışıklıklarına odaklanmış. Biz de birbirinden ilginç çizimleri sizler için derledik.

1. Sosyal Anksiyete Bozukluğu

2. Uykusuzluk

3. Majör Depresif Bozukluk

4. Post Travmatik Stres Bozukluğu

5. Bipolar Bozukluk

6. Paranoid Şizofreni

7. Sınır Kişilik Bozukluğu

8. Obsesif Kompulsif Bozukluk

9. Bağımlı Kişilik Bozukluğu

10. Anoreksiya Nervoza (Yeme Bozukluğu)

11. Agorafobi (Alan Korkusu)

12. Kişiliğini Kaybetme - Kendine Yabancılaşma

13. Çoklu Kişilik Bozukluğu

14. Capgras Sendromu

* Tanıdık kişilerin yerine, onlara çok benzeyen sahtekarların geçmiş olduğuna dair sanrılarlarla karakterize eden bir sendrom.

15. Cotard Sendromu (Yürüyen Ceset Sendromu)

16. Sınırsız Toplumsal Katılım Bozukluğu

* Bebeklik ve erken çocukluk döneminde temel fiziksel ve duygusal ihtiyaçların karşılanmasında yetersizlik ve uygunsuzluk sonucu ortaya çıkan rahatsızlık.

17. Şizofreni

Popüler İçerikler

Bahar Dizisinde Timur'un Her Şeyi Anladığı Sahnedeki Çekim Hatası Gündem Oldu!
Fabrikada Grup Seks Skandalı: 4 İşçi Kovuldu!
Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
YORUMLAR
22.10.2016

Yaklasık 2 senedir tedavi görüyorum hem hastalıklarımın ağırlığından hemde onlarca uzmanlara danıştığım halde bana neden böyle olduğunu açıklayamadıkları için bıktım. Her türlü testlere girdim ama verilen sonuç "tanımlayamayacağımız kadar aşırı anksiyete var bipolar bozukluk şizofreni uykusuzluk OKB ve en önemlisi capgras sendromu var" şizofreni ilacı kullanıyorum uzun bi süredirbana ilk önde bu hastalıkların çoğunu yenmemiz gerektiğini söylediler sonra bunların neden olduğunu çozüceklermiş demek istediğim bunlar gerçekten yaşaması zor durumlar ve çizimler o kadar iyi anlatmış ki bundan sonra bunların hepsini sen yapıyosun kafanın içinde bunlar diyen insanlara bu çizimleri gösterebileceğim.

Pasif Kullanıcı
22.10.2016

Geçmiş olsun.

Otizm Spektrum bir Akıl Hastalığı değildir yannız. O konuda editörler biraz bilinçli olsaymış iyimiş. Kendi oğlumdan biliyorumki bu bir farklılıktır. Onedio editörleride bunun biraz farkında olaymış iyimiş

22.10.2016

ben de hobi olarak çizim yapıyorum ama hiç böyle olmuyorlar...

TÜM YORUMLARI OKU (19)