Murat Ülker, Cola Turka'nın Batışını Anlattı: "'Küçük' Bir Ceza Keseceğiz Dediler, 35 Trilyon Ceza Kestiler"

'Başarısızlık Zirvesi 2022'de Cola Turka'nın 'başarısızlık' hikayesini anlatan Murat Ülker'in o anları sosyal medyada yeniden gündem oldu.

Türkiye'nin ve dünyanın en zengin insanlarından olan iş insanı Murat Ülker, dönemin çok tutan Cola Turka markasının nasıl battığını anlattı.

Murat Ülker o anlarda Cola Turka'nın rakipleri tarafından kıskanıldığını, kendisini de babasının arkadaşı olan dönemin sanayi bakanı aradığını ve Cola Turka hakkında şikayet olduğunu belirtti.

Başbakanlıkta bakan ile konuşan Ülker, “Dönemin Sanayi Bakanı, 'Cebimde bir mektup var. ABD Büyükelçisi seni şikayet ediyor, sana küçük bir ceza vereceğiz' dedi. 35 trilyon ceza kestiler. Şirketin değeri 10 trilyondu" dedi.

Cezanın ardından devleti mahkemeye veren Murat Ülker, 7 yılın ardından davayı kazandığını ancak 10 trilyonluk şirketin üzerinde 7 yıl boyunca 35 trilyonluk ceza davası olduğu için Cola Turka'nın başarılı olamadığını söyledi.

İşte yeniden gündem olan o anlar: 👇

İlginizi çekebilecek diğer videolar: 👇

Hipno Meditasyon ile İnsanların Orgazm Yaşıyormuşcasına Tepki Vermesini Sağlayan Rus Terapist Viral Oldu

👇

Kıyma Makinesi Temizliğinin Önemini Gösteren Kasaptan Kıyma Alırken 2 Kez Düşünmenize Neden Olacak Görüntüler

👇

Kendisini Sıkıştırıp Tokat Atan Sürücünün Peşini Bırakmayıp Aracını Yumruklayan Motosiklet Sürücüsü

Popüler İçerikler

İki Torunlu Mücevher Kralı 30 Yıllık Eşinden Genç Sevgilisi İçin Tek Celsede Boşandı
RTÜK Başkanı'ndan Gündüz Kuşağı Programlarına Son İkaz: "Toptan Yok Ederiz!"
Icardi'nin A Milli Takım Forması Giymesi İçin CİMER'e Başvuruda Bulunuldu!
YORUMLAR
17.09.2023

Hep aynı şeyler bı firma biraz palazlanip büyümeye çalışır abileri izin vermez yok olur gider.Sorsan hepsi vatan sevdalısıdır

17.09.2023

Ee birilerinin sahibinin kim olduğunu zaten biliyoruz

17.09.2023

O yıllarda nişasta bazlı şekerde pancar üreticisini korumak için kota uygulanıyor, mısır işlendiğinde nişasta sütü denen bir madde ortaya çıkıyor, ortaya çıkan bu ürünü üreten firma ortaklığı olduğu için Ülker'e satıyor. Ülker de bir tesis kurarak bu aldığı nişasta sütünü, nişasta bazlı şekere çeviriyor böylece kotadan kurtulmuş oluyor. Böylece ton başına 250-300 dolar fiyat avantajı elde etmiş oluyor. Bu duruma uyanan diğer kolacılar biz de bu tesislerden kurmak istiyoruz diyorlar ama bakanlık onay vermiyor çünkü bakanlığın böyle bir tesisten haberi yok. Şikayetler artınca Ülker'e nişasta sütü satılmıyor ve böylece nişasta bazlı şeker üretimini sonlandırıyor ve ceza kesiliyor ve sonuçta maliyet avantajımı kaybediyor.

17.09.2023

Ceo dan daha iyi açıklamışsın qıral 👑

TÜM YORUMLARI OKU (17)