Mültecilerin Siyahi Meleği: İzmirli Mandela

Yalçın Yanık, Osmanlı döneminde köle olarak getirilen Afrikalıların torunlarından sadece biri. O'na 'İzmirli Mandela' denmesinin sebebi ise mültecilerin ve yardıma ihtiyacı olan herkesin yardımına koşması.

Popüler İçerikler

Çok mu Çok İddialıyız? Brad Pitt'ten Daha İyi Oyuncu Olduğunu Söyleyen İlker Aksum Dillere Fena Düştü!
Cumhurbaşkanlığı Uçağını Kullanan Gazeteci Emin Pazarcı'dan Olay Yaratan Paylaşım: "Höst, Helaldir Helal"
Dilan Polat Tahliye Olabilir! Avukatı Başvuru Yaptı, Dilan Polat Adli Tıp Kurumu’na Sevk Edilecek
YORUMLAR
04.11.2016

Bknz : ADAM

04.11.2016

Osmanlıyada mı siyahiler köle olarak getirimiş??? Var mı bunun üzerine bir içerik?

04.11.2016

osmanlıda kölelik vardı dolayısıyla siyahi köleler de. muhtemelen amerikadaki gibi aşırı kötü muamele görmemişler. müslüman olmaları da bunda bir etken. bildiğim kadarıyla genelde mevsimlik işçi gibi çalışmışlar. kimi geri dönmüş kimileri de kendilerine ait küçük köyler yerleşim yerleri kurup burada kalmışlar. sayıca çok fazla değiller ama hala egede bazı köyler yoğun afrikalı nüfusuna sahip. kendilerine has festivalleri var. içlerinde çok meşhur isimler var. esmeray, defne joy foster, mansur ark ve yeşilçamda gördüğümüz siyahi karakterler hep bu ailelerden gelme. bence en enteresan olanı dünyanın ilk siyahi pilotu olan ahmet ali çelikten. 1. dünya savaşı sırasında osmanlıda hava kuvvetlerinde pilot olarak yer almış. hani köleler ama o kadar da köle değiller demem bu yüzden. sadece işçi olarak kalmamışlar askeri okula gidip orduya katılanı da var. https://tr.wikipedia.org/wiki/Ahmet_Ali_%C3%87elikten bir de bizim siyahilere "arap" dememizin sebebi de bu. afrika kökenli olsalar da arap ülkeleri üzerinden geldikleri için arap=siyahi gibi bir düşünce oluşmuş kafamızda. sonra beyaz tenli arap görünce şaşırıyoruz :)

05.11.2016

Eskiden ne güzel insanlardık, Egenin incisi, Avrupa ve Asya kıtalarını birleştiren illerimizin güzelliği vardı. Şimdi ne oldu da bu insanlara bu kadar merhamet ediyorsunuz. Askerlerimiz bir hiç uğruna şehit olurken Suriyeliler neden daha önemli bir hale geldi bizim için. Bir ERMENİ olarak belki de Türklerin huzurunu bir Türk ten daha çok düşünüyorum ama siz kendi kıçınızı kollamayı bilmiyorsunuz. Yarın ülkeyi satın almak isteseler çocuklarınız, kadınlarınız ile birlikte satarsınız lakin sizlerden vatan insanı olmaz.

TÜM YORUMLARI OKU (5)