Mültecileri Kurtaran Kaptan, Onur Nişanını Reddetti: 'Kimin 'Kahraman Kimin Yasa Dışı Olduğuna Karar Verecek Otoriteye İhtiyacımız Yok'

Akdeniz’de çok sayıda mülteciyi boğulmaktan kurtaran Alman tekne kaptanı Pia Klemp, Paris'in en önemli onur nişanını geri çevirdi. Yetkililerin mültecilere yönelik tutumunu hatırlatarak ‘ikiyüzlülük’ eleştirisinde bulunan Klemp, “Kimin ‘kahraman’ kimin ‘yasadışı’ olduğuna karar verecek otoritelere ihtiyacımız yok” dedi.

Fransa’nın başkenti Paris’in en saygın insani ödülü olarak bilinen Paris Kent Madalyası’nı (La Médaille Grand Vermeil de la Ville de Paris) reddeden Pia Klemp, yetkilileri ikiyüzlülükle suçladı.

Sputnik'in aktardığı habere göre, Klemp, Facebook’ta paylaştığı mesajında, “Kimin ‘kahraman’ kimin ‘yasadışı’ olduğuna karar verecek otoritelere ihtiyacımız yok” ifadelerini kullandı.

"Protestoları bastırıp mültecileri savunanları suçlu gibi gösteriyorsunuz"

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo’ya seslenen Klemp, “Mürettebatımız her gün mültecileri zor koşullardan kurtarmaya çalıştığı için bana madalya vermek istiyorsunuz. Bu esnada sizin polisiniz, sokaklarda yaşamak zorunda bıraktığınız insanların battaniyelerini çalıyor. Siz de protestoları bastırıyor ve mültecilerin, iltica talep edenlerin haklarını savunan insanları suçlu gibi gösteriyorsunuz” dedi.

Bunun ardından bir açıklama yapan Belediye Sözcüsü, Klemp ile irtibata geçeceklerini belirtti. Açıklamada, “Paris şehri mültecileri desteklemek, onlara barınma imkânı sağlamak ve saygı görmelerini garantiye almak için tamamen seferberdir” denildi.

İtalya'da hapis istemiyle yargılanıyor

Pia Klemp, Akdeniz’deki yüzlerce mülteciyi kurtardıkları için ekip arkadaşı Alman kaptan Carola Rackete ile birlikte ödüle layık görülmüştü.

Klemp, İtalya’da yasadışı göçmenliğe yardım etmekten yargılanıyor. Klemp, suçlu bulunması halinde 20 yıl hapis cezası alabilir.

Ne olmuştu?

İntiharlardan Endişe Ediliyordu: 40 Göçmen Taşıyan Gemi İtalya Limanına Yanaştı, Kaptan Gözaltında

Popüler İçerikler

Ünlü Restorandaki Bir Buçuk Porsiyon Adana Kebabının Hesap Tutarı Dudak Uçuklattı
Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
YORUMLAR
23.08.2019

Bu kadın var ya cok ust seviyelere gelmesi gereken ama muhtemelen siyasetten nefret ettigi icin asla gelmeyecek harika bir kadin. Zaten bizim sorunumuzda çoğunlukla serefsizlerin siyasi güç olmasi ve gercekten devlet yonetmesi gereken kişilerin siyasetin iki yuzlulugunden nefret etmesi dolayisiyla bulasmamasi...arada bir kac istisna dışında tabi ki.

Pasif Kullanıcı
24.08.2019

Aynen, kesinlikle katılıyorum o tarz insanlar genelde huzurlu sakin bir hayat tercih ediyor.

22.08.2019

Ta..ak sadece bir organ değildir.

Pasif Kullanıcı
22.08.2019

Aşık oldum

TÜM YORUMLARI OKU (34)