Mülakatların Şahı Klasik Kendini 5 Yıl Sonra Nerede Görüyorsun Sorusunu Nasıl Cevaplarsınız?

Mülakatlar, bir iş başvurusu sürecinde en sık karşılaşılan aşamalardan biridir ve başarılı bir performans sergilemek isteyen adaylar için önemli bir fırsattır. Daha önceden iş görüşmesine gitmiş ya da gitmemiş olsanız bile mülakatlarda sorulan ''Kendini 5 yıl sonra nerede görüyorsun?'' sorusunu hepiniz bilirsiniz. Gelin bu soruyu nasıl doğru bir şekilde cevaplayabilirsiniz inceleyelim.

''Kendini 5 yıl sonra nerede görüyorsun?'' sorusunun cevabı sorulduğu yere göre farklı cevaplar taşıyabilir.

Bunu size soran başta bir iş veren olmakla birlikte bu soruyu ebeveynler, yeni tanıştığınız insanlar ya da öğrenciyseniz okulda öğretmenleriniz tarafından duyabilirsiniz.

Konu iş mülakatları olduğunda cevabınız son derece önemlidir çünkü cevabınız aslında yapacağınız işle ilgili gerekli niteliklere sahip olup olmadığınızı belirtir.

İş verenlerin bu sorudan çıkarım yapmaya çalıştığı ana nedenlerden biri o işte yerinizi uzun süre koruyup korumayacağınızı ölçmek olabiliyor.

Kariyer koçu Harleny Vasquez'e göre iş verenler genellikle bu soruyu sorarak başvurduğunuz yerde kariyerinizi yükseltmeyi düşünüp düşünmediğinizi öğrenmeye çalışıyorlar.

Mülakatı yaptığınız rol yerine bir gün farklı bir rolde veya sektörde çalışmak istediğinizden bahsederseniz bu işverenlere oradaki pozisyonunuzda uzun süre kalmayacağınız mesajını verebilir.

Vasquez, pazarlama işlerini hedefleyen ve ortaklık için başvuran bir iş adayı için örnekler de verdi.

Örneğin böyle bir durumda ”Önümüzdeki beş yıl içinde bu pazarlama departmanında liderlik rolünde olmayı, şirketin hedeflerini veya işverenin markasını geliştirmesine yardımcı olmayı umuyorum' diyebilirsiniz. Böylece burada 5 yıl veya daha üzeri bir süre kalmak istediğiniz ve şirketin vizyonuna inandığınız mesajını vermiş olacaksınız.

Tabii iş görüşmesine gitmeden önce başta işe girmeye düşündüğünüz yer hakkında da sağlam bir araştırma yapmanız gerekiyor.

Bunun için iş tanıtımını detaylıca okuyabilir ve diğer personellerin profilini gözden geçirebilirsiniz. Böylece cevabınız için gerekli anahtar kelimeleri ve aranan gerekli nitelikleri bulabilirsiniz.

Cevabınız mümkünse 2 dakikayı aşmamalı.

Böylece somut ve özlü bir yanıt verme pratiği yapabilirsiniz. Diğer yandan cevabınızı uzatmaya çalışırsanız gerilebilir ya da verilmesi gerekli olmayan bilgiler verebilirsiniz.

Genel olarak, iş görüşmelerinin iki yönlü bir yol olduğunu unutmayın.

Bir işverene sadece duymak istediklerini söylemiyorsunuz. Aynı zamanda rolün uzun vadede kendi planlarınızla uyup uymadığını da ölçüyorsunuz.

Alan uzmanı Sweta Regmi'ye göre bu soru netlik kazanana kadar beklemek zorunda değilsiniz.

Zaten çoktan kişisel gelişime dair bir konudan bahsediyorsanız işverene '' Bu rol uzun vadede ne kadar ilerliyor?'' ya da 'Yüksek performans sergileyen kişiler için temel performans göstergeleri nelerdir?” gibi sorular yöneltebilirsiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Daha Öz Güvenli Görünmek İçin İş Görüşmelerinizde ve Mülakatlarda Kullanabileceğiniz 8 Beden Dili Taktiği
İş Görüşmesine Girecekler Buraya! İşverenlerin Sizi Test Etmek için Kullandıkları 7 Gizli Numara

Popüler İçerikler

Çok mu Çok İddialıyız? Brad Pitt'ten Daha İyi Oyuncu Olduğunu Söyleyen İlker Aksum Dillere Fena Düştü!
Kızılcık Şerbeti'nde Ortalık Karıştı: Ömer ve Görkem İlişkisi Açığa Çıktı!
Uluslararası Göç Örgütü Rapor Paylaştı: En Fazla Mültecinin Yaşadığı Ülke Belli Oldu
YORUMLAR
03.06.2023

Siz 5 yıl içindeki performansımı değerlendirdikten sonra beni nerde görmek istiyorsanız efenim… Evet askerliğimi yaptım… Peki aramanızı bekleyecem iyi çalışmalar kolay gelsin😅😅😅😅

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ