Mühürlü Oy Pusulası Skandalında Yeni Gelişme

Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu, Avustralya'ya gönderilen oy pusulalarının birinde, mührün AK Parti'ye basılı halde bulunması hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Seçimler için Avustralya’nın Sidney kentine gönderilen açılmamış haldeki milletvekili seçimi oy pusulalarından birinin, Yüksek Seçim Kurulunun genelgeleri gereği incelenerek teslim alınırken, AK Parti adına tercih yapılmış, mühür basılmış halde olduğu tespit edildi.

Olayla ilgili tutanak tutulmasının ardından hazır bulunan siyasi parti temsilcileri, konuyla ilgili suç duyurusunda bulunulması için Yurt Dışı İlçe Seçim Kuruluna başvurdu. Talebi inceleyen Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu, oy birliğiyle konunun araştırılmasını ve kusurlular hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasını kararlaştırdı.

14 Mayıs Seçimleri Yabancı Basında: Merkez Bankası Üzerinden ‘Zorbalık’ Uyarısı
İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Bilim İnsanları Açıkladı: Mars, Bilinenden Çok Daha Uzun Süre Yaşanabilir Olabilir
TasteAtlas Açıkladı: Türkiye'nin En Kötü Yemeği Belli Oldu!
Zam Yapılmayacak! 'Bazı' Memurlara Kötü Haber: Tartışmalara Neden Olan 30 Bin TL Memur Zammı İptal Oldu!
YORUMLAR

Akp bu ülkenin beka problemidir.

05.05.2023

Cidden yurt dışındaki yaşayan Türkler neden Türkiye Cumhuriyeti seçimleri için oy kullanıyor? Bu gerçekten çok saçma. Hükümet değiştiğinde buna da el atılmalı mutlaka.

kırkızlar gençliğimizi bile çaldılar. geriye bi bok bırakmadılar.

TÜM YORUMLARI OKU (16)