'Anasından Emdiği Süt Burnundan Geldi' Deyiminin Acı ve Gerçek Hikayesi İçinizi Dağlayacak

''Buyrun cenaze namazına'', ''Güme gitmek'', ''Atma Recep hepimiz din kardeşiyiz'', ''Vermezse mağbut, neylesin Mahmut'' gibi günümüzde de çokça kullandığımız birçok deyimin kökeni Osmanlı dönemine dayanıyor. ''Anasından emdiği süt burnundan geldi'' deyimi de bunlardan biri ve hikayesi çok acı. 

Buyrun anlatıyoruz!

Kaynak

1595-1603 yılları arasında hüküm süren III. Mehmet tahta geçtikten sonra ilk iş olarak 19 kardeşini boğdurtmuştu. Bu acı olay, özellikle bebek yaştaki kardeşlerin de aralarında bulunduğu birçok kişinin hayatına mal olmuştu.

Bu dehşet verici olayda, bebeklerin annelerinden aldıkları süt ağızlarından ve burunlarından gelmişti. Bu trajik olay, günümüze kadar gelen ''Anasından emdiği süt burnundan geldi'' deyiminin kökenini oluşturdu.

Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisinin bir bölümünde de bu tüyler ürpertici hikayeye yer verilmiş ve tabutların saray bahçesinde dizildiği anlar hepimizi gözyaşlarına boğmuştu.

III. Mehmed'in ölümüne dair tarihçiler arasında farklı görüşler ve kaynaklarda çeşitli bilgiler yer alıyor.

20 Aralık 1603 tarihinde hayatını kaybeden III. Mehmed'in ölümü, çeşitli sebeplerle açıklanıyor.

Bazı kaynaklar, III. Mehmed'in sağlığının, Tebriz'in düşmesi gibi doğu cephesinden gelen kötü haberlerle sarsıldığını ve bu stresin sağlığını olumsuz etkilediğini belirtirken, bazı kaynaklarda da mide rahatsızlığı yaşadığı ve bu rahatsızlığın şişmanlık kaynaklı olduğu yazılıyor.

Babası öldükten sonra 13 yaşında tahta geçen I. Ahmet'in cenazeye katılmayı reddettiği ve ''Taht sahibi olmak için 19 kardeşini ve bir oğlunu katleden bir adam, babam da olsa katildir.'' dediği söylenir.

Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

İlginizi Çekebilir

Akrabalık İddiası Yeniden Hortladı! Kraliçe II. Elizabeth'in Hz. Muhammed'e Dayanan Bir Soy Bağı mı Var?
Bir Zamanlar Traktör Üreten Lamborghini'nin Logosundaki Gizli Burç İlişkisini Öğrenince Ağzınız Açık Kalacak
Üzerinde 30 Sembolün Yer Aldığı Osmanlı Armasını Kimin Yaptırdığını Öğrenince Çok Şaşıracaksınız!

Popüler İçerikler

Arabistanlı Lawrence Tarafından Pusuya Düşürülen ve 105 Yıldır Arap Çöllerinde Yatan Osmanlı Treninin Hikayesi
Kızılcık Şerbeti'nin Giray'ı Kaan Taşaner, Afişte Olmamasına İsyan Etti
Miss Turkey 2024 Güzeli İdil Bilgen'in Birinciliğini Öğrenen Bülent Ersoy'un Benzetmeleri Fena Topa Tutuldu
YORUMLAR
15.07.2024

barbar lafı boşuna soylenmemis

15.07.2024

barbar sensin, cahil kitap okumaz

15.07.2024

Avrupanin ve siyonizmin masasi olan ONEDIO ait gene tarihten anlamaz okumadan entellektüellik taslayan, bilmeden atasina hakaret eden dalmalara yönelik bir paylasim yapmis. Amacin ve oyunun her daim esas barbar avrupa oldugunu saklayan sahte asparagas hikayelerle oklari OSMANLI ve TÜRK ISLAM medeniyetlerine yöneltmeye calisan bu zihniyetlerdende bunlarin kafasina uyup kasten ya da cehaleten abuk sabuk yorum yazanlara diyecek laf yok aslinda da, insanin kanina degiyor. Sütü bozuk gerzekler uyduruk dizileri senaryolari seyredeceginize, okuyun ama okurkende dallama avrupa hayrani yazarcik boyzuntularini degil, adam akilli yazarlari okuyun.

15.07.2024

Adam akıllı yazarlar dediğin kim? Dur birkaç tahminde bulunayım. Kadir Mısıroğlu, Yavuz Bahadıroğlu, Mustafa Armağan ya da herhangi bir Akit gazetesi yazarı. Kısacası tarih değil de bir Osmanlı masalı anlatmakla görevlendirilmiş her kimse.

15.07.2024

At yaprağının tekiymiş şerefsiz. Oğlunun babası için söylediği de şöyle, '( 8irinci Ahmet )''Taht sahibi olmak için 19 kardeşini ve bir oğlunu katleden bir adam, babam da olsa katildir.''

TÜM YORUMLARI OKU (13)