Yeni bilgi tohumları ekmeyi, dipsiz kuyulara dalmayı?
Twitter'da uzay ve evren hakkında ilginç ve eşsiz bilgiler paylaşan Lagaribey adlı kullanıcı, verdiği bilgilerle ufkumuzu açma konusunda oldukça ısrarlı...
Son içeriğimizde, düzen ve düzensizlikten, entropi kavramından, kuantum fiziğinden ve son olarakta kuantumla alakalı ilginç bir bağdan bahsetmiştik.
cok güzel böle galerilerin devamını bekliyoruz
fakat arkadaşlara söylemek istediğim birşey var bu dolanıklık teorisi olsun kelebek etkisi teorisi olsun bunlar cok aşırı derin konulardır sırf algılayıp anlamak icin bile üzerinde çok fazla durulması muhakeme yapılması gerekmektedir öyle sıradan bir mevzuda değil bu teorilerin bahsettiği şey yani safsata gözüyle görüp anlamadığınız bilimi karalamaya calışmayın bu yüzden güzel bilimsel adımlar atılmıyor dünyada cünkü siz anlamadığınız icin ama bir yerde anlayanlar bu konular üzerine cok calışıyor ve bunlar saygıyı hak ediyor sırf senin algı ve zihin kapasiten bunu algılayamıyor anlamaıyorsun diye bu konuyu bu konuya saçma gözüyle bakman doğru değil bu tam bir puştluktur :)
Şimdi şöyle bir durum var. Kuantum Dolanıklık Teorisi olayı ile ilgili. Atom altı aynı iki parçacık var(Aynı atom). Bu parçacıklardan birini elinizde tuttuğunuzu düşünün, diğerini bin ışık yılı uzakta bulunan bir gezegene koyalım.(yani ışık hızıyla giderseniz bin yıl sürecek yolculuğunuzun sonunda bulunan gezegen: açıklamak istedim) Elinizde bulunan parçacıkta yapacağınız bir hareket, bin ışık yılı uzakta olan diğer parçacıkta da aynı anda meydana gelecektir. Bunun ışınlanma ile ilgisi yoktur. Işınlanmanın da ötesindedir. Herhangi bir zamansal kavram ile bağlantısı yoktur. İki parçacık bir şekilde evrenin neresinde olurlarsa olsunlar birbirlerine bağlıdırlar ve bu bağ parçacıkları bildiğimiz fizik kavramlarının ötesinde sağlar. Bunun varlığı ispatlanmış ama nasıl olduğu bilinmemektedir.
Evren gördüğümüz boyutların ötesinde bir yapı içerisinde ve aslında her şey bir noktadadır anlamına geliyor. Yukarıdaki içerik bu olayı ışınlanmaya bağlamış gibi oldu, o yüzden açıklama gereği duydum.
cok güzel böle galerilerin devamını bekliyoruz fakat arkadaşlara söylemek istediğim birşey var bu dolanıklık teorisi olsun kelebek etkisi teorisi olsun bunlar cok aşırı derin konulardır sırf algılayıp anlamak icin bile üzerinde çok fazla durulması muhakeme yapılması gerekmektedir öyle sıradan bir mevzuda değil bu teorilerin bahsettiği şey yani safsata gözüyle görüp anlamadığınız bilimi karalamaya calışmayın bu yüzden güzel bilimsel adımlar atılmıyor dünyada cünkü siz anlamadığınız icin ama bir yerde anlayanlar bu konular üzerine cok calışıyor ve bunlar saygıyı hak ediyor sırf senin algı ve zihin kapasiten bunu algılayamıyor anlamaıyorsun diye bu konuyu bu konuya saçma gözüyle bakman doğru değil bu tam bir puştluktur :)
En üzücü olan da milyonlarca hatta belki de milyarlara şeyin (Dünya'nın ne zaman yok olacağını bilemeyiz) biz öldükten sonra keşfedilecek olması.
Şimdi şöyle bir durum var. Kuantum Dolanıklık Teorisi olayı ile ilgili. Atom altı aynı iki parçacık var(Aynı atom). Bu parçacıklardan birini elinizde tuttuğunuzu düşünün, diğerini bin ışık yılı uzakta bulunan bir gezegene koyalım.(yani ışık hızıyla giderseniz bin yıl sürecek yolculuğunuzun sonunda bulunan gezegen: açıklamak istedim) Elinizde bulunan parçacıkta yapacağınız bir hareket, bin ışık yılı uzakta olan diğer parçacıkta da aynı anda meydana gelecektir. Bunun ışınlanma ile ilgisi yoktur. Işınlanmanın da ötesindedir. Herhangi bir zamansal kavram ile bağlantısı yoktur. İki parçacık bir şekilde evrenin neresinde olurlarsa olsunlar birbirlerine bağlıdırlar ve bu bağ parçacıkları bildiğimiz fizik kavramlarının ötesinde sağlar. Bunun varlığı ispatlanmış ama nasıl olduğu bilinmemektedir. Evren gördüğümüz boyutların ötesinde bir yapı içerisinde ve aslında her şey bir noktadadır anlamına geliyor. Yukarıdaki içerik bu olayı ışınlanmaya bağlamış gibi oldu, o yüzden açıklama gereği duydum.