Muhtemelen Çoğumuzda Bulunan Sosyal Medyanın Getirdiği 8 Hastalık

Yakın geçmişte Dünya’da şimdilik harikulade görünen bir medya sistemi ortaya çıktı. Web 2.0′la birlikte artık siteler tek taraflı içerik üretmekten ziyade kullanıcılarının/ziyaretçilerinin içerikleri oluşturmasını mümkün kıldı ve bugün sosyal medya dediğimiz akım/medya düzeni ortaya çıktı.

Facebook, Twitter gibi yılanın başını çeken siteler hepimizin bildiği ve başlı başına içeriği kullanıcının oluşturduğu düzenler. Dünya hayatını oldukça değiştiren bu düzen bir çok iyiliğe sebep verdiği gibi kötülüğe de yol açtı. Gizlilik bunların en başında gibi görünse de bazı hastalıklar var ki bunun bile önüne geçebilir.

2. Ego Sörfü

Sürekli olarak kendi adını Google’da veya benzer arama motorlarında aratarak kendi hakkında nelere ulaşabildiğini kontrol etme durumu. Biraz kendini beğenmişlik, biraz narsizm.

3. Entornografi

Kelimenin özü “pornografi” ve “enformasyona” dayanıyor. Sürekli bir bilgi açlığı duyma hissi diyebiliriz. Bir nevi Google’a tapmak. Aradığı her şeyi internette bulabileceğine inanma ve sürekli bir şeyler arama hissiyatı.

4. Blog İfşacılığı

Nerede pis, iğrenç, ilginç veya insanın bilmemesi yapmaması gereken şey varsa bunları ortaya çıkarıp insanlara bildirme durumu. Ülkemizde bu konuda biraz çekimserlik olsa da Dünya üzerinde oldukça yaygın.

5. Youtube Narsizmi

6. Myspace Taklitçiliği

Bir nevi fake olma durumu. Adının Myspace olması o dönemlerin en popüler site olmasından geliyor. Ülkemizde de oldukça yaygın olan bu durumun şizofreniye kadar yolu var. Kaldı ki Facebook en çok Türkiye’de fake profillerin yer aldığını açıkladıktan sonra hepimiz şizoyuz! (1 kişinin açtığı profil sayısı)

7. Siberhondrik

Bu durum biraz gerçek. En ufak bir rahatsızlık veya belirtisinde doktora gitmek yerine hemen internete başvurulması ve bu doğrultuda internette yer alan doğru/yanlış her bilginin doğru kabul sayılması.

8. Photolurking

Türk kızlarımızın bir araya geldiğinde yakalandığı hastalık. Sürekli olarak fotoğraf gezme durumu. – Ay kız dur Selin’in profilini bi açsana!

9. Cheesepodding

Bu kelimenin henüz Türkçe’de bir anlamı bulunmuyor ama sürekli olarak bir şeyler indirme hastalığı dersek zaten hemen kendinizden bileceksiniz. Müzik olsun film olsun dizi olsun. Hatta bu arşivci arkadaşlarımız bazen kafaları atıp 4 yıldır yaptığı o indirme arşivini tek tuşla silip kendilerine format falan atabiliyorlar. Yazık! Bize gönderin onları, değerlendirelim.

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti'nin Görkem'i Özge Özacar'dan Pembe'nin Osmanlı Tokadına Yanıt
Kadınların Kırmızı Ruj Sürerek "Çiftleşme" Mesajı Verdiğini İddia Eden Uzman
151 Gündür Oğlu Fatih'i Arayan Baba Esra Erol'a "Bulamıyorsan Müge Anlı'ya Çıkalım" Deyince Ortalık Karıştı
YORUMLAR
12.02.2014

aynı ben şu sonuncu sevdiğin sanatçıların resimlerini falan toplamadan edemiyorum :)

03.11.2014

9 bende var ya

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ