Muharrem İnce: 'Altılı İttifaktan Bir Uzlaşı Çıkmaz'

HaberTürk canlı yayınına konuk olan Muharrem İnce, güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışması yürüten CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Demokrat Parti ve Gelecek Partisi'nin görüşmelerinden uzlaşı çıkacağını düşünmediğini ifade etti: 

'Ben o altılı ittifaktan bir uzlaşma çıkacağına inanmıyorum. Biri 'kamulaştıracağız' diyor, öbürü 'bu çağda kamulaştıramazsın' diyor. Biri 'Suriyelileri göndereceğiz' diyor, öbürü 'gönderemezsin' diyor. Biri Twitter üzerinde '20 yıllık AKP dönemine ortak olmayanlar olabilir' diyor, 'sözde Ermeni soykırımı' diyor, yaklaşımlar farklı. Ergenekon'da birisi 'dosyayı yeniden açacağız' diyor, öbürü ertesi gün rahmetli Ali Tatar'ın eşine ziyarete gidiyor. 'Anayasa'nın ilk dört maddesini tartışabiliriz' diyen var, 'bunu asla tartışamayız' diyen var. Laiklik konusunda tek kelime konuşamıyorlar. Eğitimi cemaatlere, tarikatlara bırakacaklar mı, bırakamayacaklar mı tek kelime edemiyorlar. Bir diğeri üçüncü bir yoldan söz ediyor. Dış politikada birleşmiş, anlaşmış değiller. 'Altılı ittifakta değiliz' diye açıklamalar var. 'Altı Genel Başkan farklı şeyler söylüyor, millet bize güvenir mi?' diyenler var. 2017'de cumhurbaşkanlığı seçimi için referandumda oy kullananlar var, bu sisteme imza atanlar, kanun teklifine imza atıp sonra referandumda çalışıp oy kullananlar var. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin gelmesi için imza vermiş, oy vermiş birisi, şimdi altılı ittifakın içinde 'parlamenter sisteme geçeceğiz' diye açıklamalar yapıyor.' 

Neden masada değil? 📹

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın demokratik yollarla gitmesini istediğini belirten İnce;

'Yorgun Erdoğan, artık Türkiye'ye bir şey veremez, Türkiye'nin sorunlarını çözemez. Akıldan uzak, bilimden uzak, gerçeklikten uzak, hukuktan uzak; fakat tek hikayemiz Erdoğan'ı göndermek olursa onu gönderirsin ama kendin de kısa süre içinde gidersin. Onun için baştan milletin önünde anlaşmak lazım. Eğitimde, Suriyeliler, Laiklik, yolsuzluk, kamu ihale kanunu konusunda anlaşmaları lazım. Çoktan olmalıydı. Aylardır görüşüyorlar. İnşallah başarırlar ama ben zayıf görüyorum.' dedi.

İnce, 'Siz neden o masada değilsiniz?' sorusuna şu yanıtı verdi:

'Bizim ilkelerimiz var. Biz siyaseti ilkeler üzerinden yapıyoruz. Sayın Babacan dedi ki Ergenekon'u Balyoz'u yeniden açacağız. Bir gün sonra Sayın Kılıçdaroğlu Ali Tatar'ın eşine ziyarete gitti. Ortada bir ortaklık yok demek ki. Biz ilkelerimizden vazgeçemeyiz. Ayak oyunu peşinde değiliz, Twitter üzerinde ayar verme peşinde değiliz. Barajı geçeceğiz hiç kuşkum yok.' 

"İkinci turda Kılıçdaroğlu'nu desteklerim" 📹

Kemal Kılıçdaroğlu'nun olası adaylığı sonrası ikinci tura kalması halinde Erdoğan'a karşı Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini belirten İnce şunları söyledi:

'Tabii ki Kılıçdaroğlu'nu desteklerim ama aynı şeyi onlardan da destek beklerim. Hiç tartışmasız. Erdoğan'ın artık ülkeye verebileceği bir şey kalmadı.'

Popüler İçerikler

Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
YORUMLAR
07.05.2022

Senden CB adayı oldu... Dünyada her şey olur artık. Yazık

Pasif Kullanıcı
07.05.2022

Aslında haklılık payı var şuan birbirinden farklı görüşe sahip 6 parti sadece Erdoğan'ı göndermek amacıyla birarada. Yarın öbür gün oldu da parlementer sisteme dönüldü koalisyon hükümeti kuruldu gerçekten büyük anlaşmazlıklar olacak. Ve geçmiş yıllara iyi bakın ülkede kaosun ve büyük çıkmazların hakim oldugu yıllarda mutlaka koalisyon hükümetlerinin olduğunu göreceksiniz.(Erbakan-Ecevit koalisyonu hariç) Şimdi herkes en kötü yönetim bile AKP'den iyi olur diyebilir suanki nefretle, ama gelecekte her şey daha kötü de olabilir bu da bence azımsanamayacak kadar büyük bir ihtimal.

07.05.2022

parti mi kursak la? onedio'dan, ekşisözlükten, sanatcılardan, aydınlardan ve gazetecilerden toplaşalım parti kuralım Sedat Peker'i de alalım yanımıza, seçimi kazanırsak başta yedili çete olmak üzere milletin emeğine çöreklenmiş kim varsa çöksün.

TÜM YORUMLARI OKU (7)