Muhammed Ali'ye Dair Gerçekler

Bu galeride yalnızca Muhammed Ali'nin hayatının bir kesitini  değil onun nezdinde bu ırkçılığa maruz kalan insanlara şahit olacaksınız. Görkemli yaşamına rağmen yaşadığı zorlukları bir nebze olsun göstermek isterim. Nazım Hikmet'in dediği gibi ...

Bir tek ülke istiyorum adı 'DÜNYA'

Bir tek Irk istiyorum adı 'İNSAN'

Bir tek kaynak istiyorum adı 'SEVGİ'

1. Muhammad Ali vs. Sonny Liston

2. 5 Yıl Hapise ve 10 Bin Dolar Para Cezasına Çarptırıldı

www.stanfordhawx.com

Çok sevdiği boks'a 1967'den 1970'e kadar ara vermek zorunda kaldı. 'Vietnamlılar bana hiçbir kötülük yapmadılar ki onlarla savaşayım.' diyerek Vietnam savaşına gitmediği için 5 yıl hapis ve 10 bin dolar para cezasına çarptırıldı. Lisansı ve pasaportu elinden alınınca dava süresince maddi sıkıntılar yaşadı ve iflas ettiğini açıkladı.

3. Muhammad Ali vs. George Foreman

4. 1960 Roma Olimpiyatı

www.stanfordhawx.com

Ona sadece bir boksör olarak bakmamak gerekir. Çünkü o gücüyle olduğu kadar kişiliğiyle de hep daha iyisini yapmaya çalışmıştır. 1960 Roma Olimpiyatları'ndan döndükten iki gün sonra bir lokantada sadece beyazlara servis yapıldığını öğrenince, altın madalyasını Ohio Nehri'ne atmıştır. 1996 Atlanta Olimpiyatları'nda bu madalyanın yerine başka bir altın madalya kendisine verilmiştir.

5. Muhammed Ali ve Malcom X

www.stanfordhawx.com

Din olarak İslamiyet'i seçmiştir ve Vietnam savaşına gitmemiştir. Bu durumu şöyle dile getirmiştir: 'Benim onlarla sorunum yok.' (I'I ain't got no quarrel with them Vietcong'). Bu nedenle unvanlarına el konuldu ve bokstan uzaklaştırıldı. Fakat o yılmadı. Bu süre içerisinde üniversiteleri dolaşarak İslamiyet'i anlattı. Malcolm X ile yakın ilişkileri oldu. Verimli işlerle uğraştı.

6. Muhammed Ali ve Will Smith

www.stanfordhawx.com

Muhammed Ali, sadece Muhammed Ali isminden ibaret değildir. O, zamanının en iyisidir. 2001 yılında Hollywood tarafından hayatı filme alındı. Ali adlı filmde Muhammed Ali'yi Will Smith canlandırdı.

7. Ayasofya'nın önünden halka seslendi

www.stanfordhawx.com

Muhammed Ali Clay, 1 ekim 1976 da Milli Selamet Partisi lideri ve dönemin başbakan yardımcısı Necmettin Erbakan’ın özel davetlisi olarak İstanbul’a gelir. 24 saatlik bu ziyaretinde, Sultanahmet camisinde kılınan cuma namazının ardından Topkapı Sarayını ziyaret eden Muhammed Ali Clay boğazda tekne gezisine katılıp aynı akşam ülkesine dönüyor…

Popüler İçerikler

'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi