Muhalefetin 'Servet Transferi' Dediği KKM'de Son Rakamlar Geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Kur Korumalı Mevduat uygulamasının 1,3 trilyon liralık hacmi geçtiğini söyledi. Nebati, hesaplardaki gerçek ve tüzel yatırımcı sayısını ise 2 milyon 138 bin 489 olarak verdi.

Nebati'ye göre ekonominin çarkları Türk Lirası enstrümanlarla dönüyor

Bakan Nebati Twitter hesabından Kur Korumalı Mevduat hesaplarıyla ilgili güncel verileri paylaştı. 

Nebati söz konusu enstrümanlarla ilgili şu ifadeleri kullandı: 'Ekonominin çarkları Türk Lirası enstrümanlarla dönüyor. Yaklaşık 9 ay önce vatandaşlarımızın tasarruflarını korumak amacıyla hayata geçirdiğimiz Kur Korumalı Mevduat uygulaması, bugün 1,3 trilyon liralık hacmi geçmiş durumdadır. Bugün gelinen noktada, Kur Korumalı Mevduat ve Katılım Hesaplarında gerçek ve tüzel yatırımcı sayısı toplamda 2 milyon 138 bin 489’a ulaştı. Biz Türk Liramıza güvendikçe, ülkemizi her türlü şoktan, her türlü gerilim ve krizden korumayı başarırız.'

Kur Korumalı Mevduata yönelik tepkiler

AK Parti hükümeti, dolar/TL’nin 18’i aşarak tarihi seviyesine çıkmasının ardından 20 Aralık günü ‘dolarizasyonu kırmak‘ adına kur korumalı mevduatları (KKM) devreye almıştı. Sistem, dövizdeki yükseliş durumunda KKM’lerde TL tutan katılımcılara farkın devlet tarafından ödenmesini esas alıyor. Muhalefet partileri ise sistemle yoksuldan zengine bir servet transferi sağlandığını savunuyor.

Nebati'ye Göre Ekonomi 'Tıkırında': Hiç Olmadığı Kadar Güçlü Bir Kredibiliteye Ulaşacağız
Kılıçdaroğlu, KKM için 'Öyle Döviz Garantisi Falan Yok' Deyince Nebati 'Devlette Devamlılık Esastır' Dedi
Bütçe Temmuzda Açık Verdi: Uzmanlar KKM'ye Yüklenirken, Hazine Bakanı Nebati, 'Kötü Niyetli Güçler' Dedi

Popüler İçerikler

Yine Aynı Müdür Yine Olay: Müdür Yardımcısının Kapısını Kırdırıp İçeriye Girdi
JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
YORUMLAR

Yani diyor ki sizin vergilerinizi faiz getirisi olarak zenginlere pay ediyorum. Bende zaten zengindim zenginliğime zenginlik katıyorum gözlerimde bu nedenle ışıl ışıl. Başka açıklaması olan varsa yazsın zira dolar yükselmeye devam ediyor.

10.09.2022

Hâlâ olumlu bişiler bulup konuşuyor ya, helal valla. Gözler ışıl ışıl, diller cıvıl cıvıl

Pasif Kullanıcı
10.09.2022

Millet ekonomiye güvendiği için değil-negatif reel faiz ortamında- kur şoklarına karşı yaşam standartlarını korumak için yani ekonomiye güvenmediği için parasını kur korumalıda tutuyor bunu görsen gözlerinin feri söner sayın Nebati !

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ