Muhalefet 'Britanya Usulü Darbe' Dedi: İngiltere’de Kraliçe, Hükümetin Talebiyle Parlamento'nun Askıya Alınmasını Onayladı

İngiltere'de hükümet, Kraliçe 2. Elizabeth'ten, eylül ayında tatilden dönerek çalışmaya başlaması planlanan Parlamento'yu askıya almasını talep etti. Kraliçe talebi onayladı, Parlamento'nun 9 ile 12 Eylül arasında bir tarihte askıya alınmasına ve 14 Ekim'de tekrar çalışmaya başlamasına karar verdi.

BBC Politika editörü Laura Kuenssberg, Parlamento'dan yasa geçirerek Boris Johnson'ın AB'den anlaşma olarak ayrılık kararının önüne geçmeyi planlayan vekiller için 31 Ekim'e kadarki her bir günün önemli olduğunu, askıya almanın beklenenden uzun bir takvime yayılmasının çalışmaları etkileyeceğini söylüyor.

"Johnson Brexit sonrası dönem için planlar yapıyor"

31 Ekim'deki Brexit öncesinde İngiltere'nin AB'den bir anlaşma olmadan ayrılmasını engelleyecek adımlar atması için önlerinde çok az zaman olacak. Başbakanlık kaynakları ise, Başbakan Boris Johnson'ın bu yaz göreve yeni başladığını hatırlatarak Johnson'ın Brexit sonrası dönem için planlar yaptığını söyledi.

1945'ten bu yana en uzun askıya alma dönemi

BBC Türkçe'e de yer alan habere göre, Parlamento'yu askıya alma fikri İngiltere'de tartışma yaratıyor. Bu fikri eleştirenler vekillerin Brexit sürecindeki demokratik rollerini oynamasının engelleneceğini söylüyor. Guardian'a konuşan uzmanlar, bunun 1945'ten bu yana en uzun askıya alma dönemi olacağını söyledi.

İşçi Partisi milletvekili: "Halkı sokağa çağıracağız"

İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn bu gelişmenin üzerine Kraliçe Elizabeth'ten görüşme talep etti.

İşçi Partisi milletvekili Clive Lewis, Twitter paylaşımında 'Boris AB'den anlaşmasız bir şekilde ayrılmak için Parlamento'yu kapatırsa vekiller olarak demokrasiyi savunacağız. Bizi Parlamento'dan çıkarmaları için polis çağırmaları gerekir. Halkı sokağa çağıracağız. Parlamento'da olağanüstü oturum talep edeceğiz' dedi.

Avam Kamarası Başkanı Bercow: "Amaç Brexit tartışmalarını önlemek, demokrasiye hakaret olur"

Bir açıklama yayımlayan Avam Kamarası Başkanı John Bercow ise 'Nasıl göstermeye çalışırlarsa çalışsınlar Parlamento'yu askıya almanın amacının, Brexit'in Parlamento'da tartışılmasını önlemek ve Parlamento'nun ülkenin geleceğine yön verme görevini engellemek olduğu açıktır' dedi ve ekledi:

'Ulusumuzun tarihindeki en zor dönemlerden birinde Parlamento'nun sözünü söylemesi hayati öneme sahip. Parlamento'yu askıya almak demokrasiye hakaret olur.'

Muhalefetten 'Britanya usulu darbe' mesajı

Ana muhalefetteki İşçi Partisi vekillerinden John McDonnell 'Bu Britanya usulü bir darbe. Brexit konusundaki görüşünüz ne olursa olsun bir başbakanın, demokratik kurumlarımızın tam ve özgür bir şekilde işlemesini engellemesine izin verdiğinizde riskli bir yola girmeye başlarsınız' dedi.

Parlamento'nun askıya alınması kararı İngiltere'nin çeşitli kentlerinde protesto ediliyor.

Londra'da protestocular Başbakanlık Ofisi ve Parlamento'nun önünde bir araya geldi 🎥

Popüler İçerikler

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho ile İlgili İspanya'dan Transfer İddiası Var
İzmir'de 5 Küçük Kardeşin Öldüğü Yangın Faciası: Bakanlık, Aileyi 18 Kez Ziyaret Etmiş!
İzmir'de 5 Küçük Kardeşi Öldüren Yangında Acı Detay: Kapıyı Kilitleyerek Giden Annenin İfadesi Ortaya Çıktı!
YORUMLAR
28.08.2019

Ah canlarım benim. Gelin demokrasinin kralı burada :)

28.08.2019

Alın o çok sevdiğiniz kraliçenizi. Aahahahahah biraz da siz çekin ulan hep mi biz çekicez.

28.08.2019

avrupa birliği (diyecem ama 2 yüzlülüğü. gerzekler Tanrı'yı bile 3lemişler. neyi birleyebilecek hıyarlar) işte neyse o işte DAĞILIYOR. zaten Türkiye'yi de almayacaklar veya Türkiye'yi alana kadar Avrupa Birliği diye bişey kalmayacak. o yüzden APO YU ASALIM BEYBİLER......o itoğluit adada keyif çatıyor.

TÜM YORUMLARI OKU (11)