MSB'den Tartışma Yaratan 'Anıtkabir Fotoğrafına' İlişkin Açıklama: 'Yayını Bir Ay Önceden Belirlenmişti'

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, bugünkü yazısında Genelkurmay Başkanlığı tarafından paylaşılan Anıtkabir fotoğrafıyla ilgili olarak kendisine yapılan yazılı açıklamayı paylaştı.

Paylaşımla ilgili Ahmet Hakan'a yazılı açıklama yapıldı

'Milli Savunma Bakanlığı’ndan yetkilileri aradım. Konuyu sordum. Onlar da 'Biz size yazılı bir açıklama yapacağız' dediler' diyen Hakan, yazısında TSK tarafından gönderilen yazılı açıklamaya yer verdi.

"Bu şekilde yorumlamak zorlama bir yaklaşımdan ibarettir"

Hakan'ın paylaştığı açıklama yazısı şu şekilde:

“26 Temmuz 2020 tarihinde Genelkurmay Başkanlığı Instagram hesabında yayımlanan 1891 görsel içerisindeki bir fotoğraf, gündemdeki bazı konularla ilişkilendirilerek, maksadı aşan ve TSK’yı bir tartışma ortamına çekmeyi hedefleyen yorumlar olarak değerlendirilmelidir.

Söz konusu fotoğraf, TSK’nın değişik birimlerinde yürütülen eğitim, tatbikat, operasyon, tören gibi faaliyetleri yansıtan ve yayın planı BİR AY ÖNCEDEN belirlenen rutin fotoğraflardan biridir. Bu ve benzeri fotoğrafları gündeme ilişkin konularda mesaj aracı gibi algılamak veya bu şekilde yorumlamak zorlama bir yaklaşımdan ibarettir.

Her türlü arazi ve hava şartlarında, gece-gündüz demeden terör örgütleriyle mücadelesini kararlılıkla sürdüren, farklı coğrafyalarda 5 büyük operasyonu başarıyla yürüten kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizi ve onun uyum içinde görev yapan komuta heyetini bu tür tartışmaların içine çekmeye çalışmak iyi niyetli bir yaklaşım değildir.

Dünyanın ve ülkemizin içerisinden geçmekte olduğu siyasi, sosyal, askeri ve ekonomik iklimde birlik beraberlik içerisinde dikkatli ve uyanık olmak zorunda olduğumuz unutulmamalıdır.”

Neler yaşanmıştı?

Ayasofya Hutbesinde Atatürk’ü Hedef Alan Sözler: ‘Vakıf Şartını Çiğneyen Lanete Uğrar’
Ülkenin Kurucusu Atatürk'e Üstü Kapalı Lanet Okuyan Ali Erbaş'a Tepkiler Dinmiyor

Popüler İçerikler

Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
Roma'da Evlenen Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım'ın Sade Nikahından İlk Görüntüler Geldi: Gelinlik Sınıfta Kaldı!
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
YORUMLAR
30.07.2020

Sorular... ...... 1) TSK Neden açıklamayı Ahmet Hakan Coşkun 'a yapıyor.... 2) Hangi internet sitesi yayınlayacağı fotoğrafı bir ay öncesinden planlar 3) TSK Istediği fotoğrafı koyamaz mı 4) TSK Hesap vermek zorunda mı .......... 🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷

30.07.2020

1- Bizzat Ahmet Hakan'a yapmıyor, Kamuoyuna yapıyor. Gazetecilerin kamuoyu oluşturma gibi güçleri olduğu için ve burada da böyle bir durum olduğu için açıklama kamuoyuna yapılıyor. 2-Birçok Site. 3-Koyar. 4-Hesap vermiyor açıklama yapıyor.

30.07.2020

şaşırdık mı tabiki hayır resimde askerler anıtkabire sırtını dönmüş mesaj açık siyasal islamın paylaşımı olduğu net

30.07.2020

Amma abarttınız yalnız bir fotoğrafı. Askerlerin uygun adım yürürken yerdeki su birikintisinde oluşan yansıması ve gökyüzü ilginç göründüğü için paylaşılmış. Manidar falan değil, herhangi bir subliminal mesaj da yok. Güzel bir fotoğraf sadece. İyice paranoyak ettiler tüm milleti.

Koskoca tsk nin aciklamasina bak KOMEDI

TÜM YORUMLARI OKU (12)