Mozilla Geliştiricilere Özel Bir Firefox Yayınladı

Firefox 10. yaşı şerefine aralarında yeni gizlilik projesi ve Firefox Geliştirici Sürümü’nün de bulunduğu yeni projeler başlatıyor. Özel versiyon Firefox’ta tarayıcının geliştirici özellikleri ön plana çıkartılacak.

Sıradan bir kullanıcı iseniz çok heyecanlanmaya gerek yok zira yeni tarayıcı normal kullanıcılar için devrimsel yenilikler sunmuyor. Koyu bir tema ve kare tablarla gelen tarayıcıda daha önce sadece add-on’lar ile sunulan geliştirici araçları tarayıcının içine dahil olarak geliyor.

Mozilla’nın geliştirici araçları direktörü Dave Camp, yaptığı açıklamada “geliştiricilere adanmış bir tarayıcı ile onlara özel deneyimler sunabileceğiz” diye açıklama yaptı. Geliştiricilerin değişik platformlar ve tarayıcılar arasında geçiş yapmak zorunda olmaması gerektiğini vurgulayan Camp, bunun verimliliği düşürdüğünü ve insanları yıprattığını söyledi. Firefox’un yeni tarayıcısı geliştiricilerin gündelik hayatta karşılarına çıkan bu tip problemleri çözmeyi amaçlıyor.

Eğer bir geliştirici iseniz veya bir geliştirici tarayıcısının neye benzediğini görmek istiyorsanız var olan Firefox’unuza dokunmadan bu sürümü kurmanızda fayda var.

Firefox Developer Edition: mozilla.org/en-US/firefox/developer

Popüler İçerikler

Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood