Moral ve Motivasyon Gerekçesiyle Yangın Haberlerinin Yapılmasını Yasaklayan RTÜK Büyük Tepki Çekti

Ormanlarımız yanarken, canlarımızı kaybederken, binlerce insan yükselen alevlerin içine canlarını hiçe sayarak atlarken RTÜK, televizyon yöneticilerine 'özel hat' üzerinden vatandaşın ve ekiplerin moral ve motivasyonu için orman yangını haberlerini yasaklayan bir belge gönderdi. Bu karar tepkilere yol açtı.

Ne kadar mücadele edersek edelim her geçen gün yayılan orman yangınlarıyla karşı karşıyayız. Binlerce gönüllü vatandaş ve görevli bu mücadelenin bir ucundan tutuyor, bu kabusun artık son bulması için çabalıyor.

Yangın bölgelerinden vatandaşların çektiği fotoğraflar ve videolar her an içimizi yakıyor. Onların akıttığı teri, Türkiye'nin dört bir yanından hissediyoruz.

Dünyanın da gözü canımız ormanlarımızda... Her ne kadar Türk medyası ortalıkta gözükmese de yabancı basın mensupları gerçekleri göstermek için gayret ediyor. Buradan mesela Sky News muhabiri Alex Crowford'un yangının içine girip haber yaptığı anları görebilirsiniz.

Türk Medyası Nerede? Sky News, Bodrum'da Alevlerin Arasına Girip Haber Yaptı

Ege ve Akdeniz çığlıklar içinde ayakta kalmaya çalışırken ve Türk medyası alanlardan çok az görüntü paylaşırken RTÜK'ten tepkileri çeken bir hamle geldi. RTÜK, yangın haberlerinin yapılmasını yasakladı ve yayın yapan kuruluşların ağır şekilde cezalandırılacağını belirtti.

Yangın haberlerine sansür uygulayan ve halkın haber alma hakkını engelleyen RTÜK'ün bu kararı tepkilere yol açtı.

Moral ve motivasyon açısından böyle bir karar almak ne kadar doğru? Hadi yorumlara!

Popüler İçerikler

Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
Fenerbahçe Final Four’a Doğru: Salonda Büyük Şov
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
03.08.2021

Yangın haberlerini değil,beceriksizliğin haberlerini yasaklıyorlar

03.08.2021

Sen de yargılanacaksın Ebubekir Şahin. Ve o gün geldiğinde, bana öyle emir gelmişti, ben de kamu gorevlisi olarak emirleri yerine getirmiştim diyemeyeceksin. Tüm dünyaya emsal olacak şekilde yargılanacaksınız.

03.08.2021

Bunların hepsi yargılanmalı tüm malvarlıklarına el konmalı. Vatan haini bunlar.

TÜM YORUMLARI OKU (10)