Moody’s: Türkiye, Varlık Risklerinin En Çok Artması Beklenen 2. Ülke

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, gelişen ülke bankalarının varlık risklerine ilişkin rapor yayınladı. Raporda, varlık risklerinin en fazla artması beklenen gelişen ülke Nijerya olarak gösterilirken bu ülkeyi Türkiye ve Kolombiya’nın izlemesinin beklendiği vurgulandı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, gelişen ülke bankalarının varlık risklerine ilişkin rapor yayınladı.

Sözcü'nün haberine göre Kuruluşun 20 Temmuz’da açıklanan bir rapora dayandırdığı bugün tarihli özet değerlendirmede, gelişen ülke bankalarının varlık riski trendlerinin farklılıklar göstermesinin beklendiği belirtildi. Özellikle son dönemde bazı gelişen ülkelerin yeniden artan vaka sayıları ile karşı karşı oldukları ortamda bazı ülkelerde ise toparlanmanın devam ettiğinin altı çizildi.

Risk artışında Türkiye ikinci

Raporda, varlık risklerinin en fazla artması beklenen gelişen ülke Nijerya olarak gösterilirken bu ülkeyi Türkiye ve Kolombiya’nın izlemesinin beklendiği vurgulandı.

Moody’s, regülasyon gevşetme tedbirlerinin kaldırılmasının sorunlu kredileri 2021 sonuna kadar Nijerya’da 300, Kolombiya’da 130, Türkiye’de ise 100 baz puan artıracağını tahmin etti. Yavaşlayan kredi büyümesi ile artan yeniden yapılandırmaların Türkiye’deki hesaplamaları etkilemesinin beklendiğini belirtti.

Avusturya Başbakanı Kurz'un Afgan Mülteciler ve Türkiye Açıklamalarına Kim, Ne Dedi?
Vaka Artışları Etkileyecek mi? Ziya Selçuk'tan Okulların Açılmasıyla İlgili Açıklama
AB: 'Türkiye'ye 3,5 Milyar Euroluk Destek Afganları da Kapsıyor'

Popüler İçerikler

Oğlu ile Karısı Birlikte Kaçan Umut Bey'in Müge Anlı'daki Çağrıları Sonunda Yanıt Buldu!
Demet Akalın 5 Bin TL Ödeyen Kiracısının Üstüne Bir de Misilleme Yaptığını Görünce Sinirlerine Hakim Olamadı
Melike Şahin'in Katıldığı PES Programında Zeynep Bastık'ın Lan Şarkısı Övülünce Tadı Kaçtı
YORUMLAR

Ne bekliyordunuz ki..turkiye suan ekonomi olarak en kotu ulkelerden biri..enflasyon %200 var..tuek lirasinin degeri turkiye tarihinde hic bu kadar kotu ve degersiz olmamisti..üretim olmayan ülkelerde ekonomi iyi olmasini bekleyemezsin..bunlae iyi gunlerimiz..dollar euro arttikca enflasyon daha cok articak..köle gibi yasamaya devam edeceksiniz..tavuk bile 1 sene sonra 65tl olacak kilosu

26.07.2021

eyyy muudiiiz... sen kimsin ya... sen bizi de-ğer-len-di-re-mez-sin...! biz sadece rükuda eğiliriz.... ezanları susturamayacaksınız....gönül coğrafyamızın her bir karışından biz sorumluyuz... hamdolsun... afganistanda abd, nato ve en önemli güç olarak Türkiye var...talibanlı kardeşlerimle görüştüm...ieşallah... İkili görüşmelerde her istediğini alma kabiliyetine sahip BM'deki en kıdemli lider...evet...ben demeyi sevmem ama...benim... :) Turgay Yıldız'ı da analım...Allah rahmet etsin.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ