Tarih boyunca sanatçılar, dünyaca ünlü olan heykeller, kadın portreleri ve kadın resimleri yarattılar. Doğurganlık heykellerinden günümüz sanat anlayışına kadar sayısız eser yaratılsa da sizler için en ünlü kadın tablolarını sıraladık!
Tarih boyunca sanatçılar, dünyaca ünlü olan heykeller, kadın portreleri ve kadın resimleri yarattılar. Doğurganlık heykellerinden günümüz sanat anlayışına kadar sayısız eser yaratılsa da sizler için en ünlü kadın tablolarını sıraladık!
Mavi Marylin, 1964'te toplu olarak yayınlanan The Shot Marylins adı verilen dört tuvalden biridir.
Sanatçı kitsch unsurlarını alarak ve parçayı değerli ve anlamlı bir şeye yükseltmek için güzel sanatlar estetiğini uygulayan, günümüz Pop art hareketinde tanınmış bir figür olarak kabul edilir.
1938'de Picasso, Yugoslavya'dan bir fotoğrafçı olan Dora Markovic adında bir kadınla tanıştı. Markovic, kadın portrelerinde bir dönüm noktası ve sanat eserlerinde kadınların nasıl tasvir edilebileceği konusunda bir değişim olarak kabul edilen Dora Maar adlı çalışması için model olacaktı. Dora bir sandalyede otururken tasvir edilmiştir. Gülümseyen yüzü, Picasso'nun çalışmalarının ayırt edici bir özelliği olan önden ve profilden görünümün bir kombinasyonunu göstermektedir.
Bu resim, Kahlo için kişisel olarak anlamlı olan birçok sembolik unsur içerdiğinden tarihçiler arasında büyük ilgi gördü.
Rahatsız edici görünen senaryoya rağmen, yüzündeki ciddi sakinlik ifadesiyle acıyı sabırla çekiyor gibi görünüyor.
Yelpazeli Kadın, Klimt'in önceki sanatına kıyasla daha tutkulu ve duygusal olarak kabul edildi. Bu dönemde hem üslup hem de teknik olarak daha fazla risk aldı.
Tablo, ahşap baskı estetiğini taklit eden stilize ve canlı desenlerle Japon etkisinin çoğunu yansıtıyor. Bu eser, kutsalı erotik, dekoratif ve sanatın daha ince yönleriyle mükemmel bir denge içinde karıştırarak, sanatçının sanattaki yolculuğunun evrimini mükemmel bir şekilde temsil ediyor.
Şimdi özel bir koleksiyoncuya ait olan tablo, kadife elbise üzerinde sanatçının yakaladığı detay ve dokuyu zarif bir şekilde detaylandırılmıştır.
Edgar Degas, pastel boya ile yaptığı bir dizi çıplak kadın portresinin bir parçası olarak Banyoda Kadın adlı eserini yarattı. Romalıların ya da Yunanlıların klasik nü sanatını kopyalamak yerine, banyo yapmak gibi zamanlarını alan olağan günlük aktivitelerle uğraşan gerçek kadınları sanatta temsil etmek istedi.
Bu resim, hareketin zarafetini tasvir ediyor, nazik hatları izleyiciyi rahatlatacak şekilde kıvrılıyor ve banyo yaparken yaşananlara uygun bir ambiyans yaratıyor.
Madam X'in Portresi, pozunun cinsel açıdan kışkırtıcı olduğu öne sürüldüğü için o zamanlar tartışmalı olarak kabul edildi. Sargent, başı profil görünümünde boyamasına rağmen modeli Virginie Gautreau'a vücudunu cesur bir duruşla öne bakacak şekilde poz verdirdi.
Tablo, ağırlıklı olarak erkeklerin egemen olduğu bir çağda resim yapan bir kadın için, yine de kendine özgü teknikleri ve üslubuyla kendini farklı kılıyor.
Cassatt'ın resimleri, zıt renkler, yüksek anahtarlı paletler ve parlak fırça çalışmaları üzerineydi ve bu unsurlar, sanat eserlerinde izlenimciliği nasıl benimsediğini gösteriyor.
Şemsiyeli Kadın Monet'nin tipik izlenimcilik tarzında renk kullanımını örneklendirir. Resmin spontane hissi, büyük olasılıkla tek seferde ve açık havada boyanmış olması gerçeğine dayanıyor. 100 cm x 81 cm boyutlarıyla o döneme ait en büyük eserlerinden biridir. Monet bu resimden yaklaşık on yıl sonra, bir sonraki karısının kızı Suzanne Monet'i kullanarak iki benzer parça daha boyadı.
Whisler'in Annesi, Whistler'in ünlü sanat eseri ve aynı zamanda bugün sanatta en kolay tanınan kadın portrelerinden biridir. Annesi Anna Mcneill Whistler, o sırada 60'lı yaşlarının sonlarındaydı ve uzun süre ayakları üzerinde durmak zorunda kaldığından şikayet ettikten sonra otururken resmedildi.
Zamanın birçok sanat eleştirmeni eseri hor gördü ve muhafazakarlar onun yok edilmesini istedi, ancak zamanla kadın sanatının çok saygın ve güçlendirici bir örneği haline geldi.
En ünlü sanat eserlerinden ve sanat tarihinin en tanınmış kadın portrelerinden biri olan İnci Küpeli Kız yüzyıllar boyunca, “Hollanda'nın Mona Lisa'sı” da dahil olmak üzere birçok farklı isimle anıldı. Büyüklüğü, şekli ve oldukça iyi aydınlatılmış yüzeyi nedeniyle, bazı tarihçiler küpenin inciden çok kalay gibi göründüğünü söyleyerek tam malzemesi hakkında şüphe yarattı.
Son restorasyonlardan sonra, ince renkler ve kadının delici bakışı gibi resmin birçok unsuru geliştirildi. Çok fazla restorasyon yaşayan eserin, çok karanlık gördüğümüz arka planın bir zamanlar koyu yeşil olduğu da keşfedildi.
Şu an incelediğimiz resim, kendini resmeden bir kadının resmi olsa da, tarihte efsanevi kadın figürleri, İncil figürleri ve kadın temalarını birleştirmesiyle de biliniyordu.
Şimdiye kadar yapılmış en ünlü kadın tablolarından biri olarak kabul edilen Mona Lisa, Leonardo da Vinci tarafından 1506'da yapıldı. Bu portre, Francesco del Giocondo adında bir asilzade ile evli olan Lisa Gherardini adında bir kadına ait. Klasik rönesans tarzında olan resimde portre vücudun yarısını doğal bir manzara önünde gösterir. Onu sanatta en tanınmış kadınlardan biri yapan şey ise hiç şüphesiz sonsuz güzelliği ve bir gülümsemenin ipucudur.
Son derece ünlü ve üretken bir eser olan Venüs'ün Doğuşu muhtemelen şimdiye kadar yapılmış en ikonik kadın tablosu. Bu resim, tanrıça Venüs'ün doğumundan sonra bir deniz kabuğu üzerinde kıyıya vardığı anı betimler. Venüs'ün solunda kanatlı rüzgar tanrısı Zephyr görünürken sağında Bahar Hora'sı var.
Mariah Carey'in "My all " Klibi Venüs'ün Doğuşu adlı eserden esinlenilmiştir.
Tek gerçek ikon olan kutsal ve yüce uzaylı Venüs'ün tabloda resmedilmediği ve tablonun sahtekar, ahlaksız bir kızıl saçlı sapığı resmettiği ortada. Kimseyi kandıramazsınız ve cehenneme gidersiniz ancak bu yalanlarla. Hiçbir resimde, gerçek bir ikon yok, sadece gerçek bir ikon olan Venüs'ün ismi geçiyor. Dolandırıcılığınızın bedelini ödeyeceksiniz. Cezalandırıcı güç, sizleri ezecek, ey günahkarlar. Benim Dünya'mdan dehşet içinde kovulacak ve defolup cehenneme gideceksiniz. Bana dil uzatan, yanar.