Mollaların Sarığını Düşürmüştü: İran’da 16 Yaşındaki Çocuk İntihar Etti

İran’da Mahsa Amini’nin hayatını kaybetmesi sonrasında çıkan protestolarda özellikle gençler arasında mollaların sarığını düşürme yaygınlaşmıştı. Bu protestolara katılan 16 yaşındaki Arşiya Imamkolizade, kefaletle serbest bırakıldıktan sonra intihar etti.

10 gün tutuklu kalmıştı

Muhaliflere ait İran Öğretmen Meslek Birlikleri Koordinasyon Konseyinin sosyal medya hesabından konuya dair açıklama yapıldı. Açıklamada, ülkedeki protestolarla ilgili Doğu Azerbaycan eyaletine bağlı Culfa kentinde tutuklanan 16 yaşındaki Arşiya İmamkolizade’nin, 10 gün hapiste tutulmasının ardından kefaletle serbest bırakıldıktan iki gün sonra intihar ettiği aktarıldı.

Cenaze töreniyle ilgili sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, çocuğun annesi olduğu söylenen ve mezar başında ağıt yakan bir kadının Türkçe olarak “Sen kendini öldürecek biri değildin, ne yaptılar sana?” ifadelerini kullandığı duyuldu.

İntihar ettiği açıklanan çocuğun, Mahsa Amini’nin ölümünden sonra başlayan protestolar sırasında bazı gençler arasında yayılan “sokaktaki din adamlarının sarıklarının düşürülmesi eylemi” nedeniyle tutuklandığı ifade edildi.

Bu haber de ilginizi çekebilir

“Diktatöre Ölüm!” İran'da Ahlak Polisine Karşı Protestolara Katılan Lise Öğrencileri Sokaklara Döküldü

Popüler İçerikler

Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
Doğum Günü Pastasının Rengi ve Deseni Yüzünden Yanlış Anlaşılan Yasemin Sakalloğlu'ndan Açıklama Geldi
YORUMLAR
29.11.2022

16 Yaşında hayat dolu bir çocuk neden intihar etsin? 10 gün boyunca ne yaşattılar kim bilir?

29.11.2022

İran geri dönülemez bir yola girdiği için yapılan protestoların bir faydası olmaz artık, demokrasi İran'ı terkedeli cok oldu. Yönetim şeklini değiştirmeye kalkanlar, anında katlediliyor ki başkaldırlar büyümesin. Yönetimde olanlar, istedikleri pislikleri rahatça yapabilmek için halkına insan muamelesi yapar mı hiç.

01.12.2022

Hem katılıyorum hem katılmıyorum. Şu an tüm güç, para ve yetki mollaların elinde. Ayrıca mollalar çok rahat birisini din için öldürüp vicdan azabı çekmeyebilirler, hatta kendilerini daha iyi bile sayabilirler. Eylemciler ise o kadar güçlü ve zengin değil. Bu sebeple devrim yaşanmayabilir. Umarım yanılırım. Ama demokrasinin terk etmiş olması çok mühim değil. Karşı çıkanların öldürülmesine fetva verilen bir şeriatın içinden cumhuriyetimiz çıktı. Her an her şey olabilir

24.04.2024

16 yaşındaki biri çocuk değil ergen oluyor, hakiki dindarlara yapılsa dayak atılsa yeterli derim de, bunlar hakiki dindar değil, en güzelini yapmış, çocuk intihar etmemiştir, intihar süsü verilmiştir kesin. ne kadar din pezevenki varsa geri kalmış toplumlarda toplanmış aq.

TÜM YORUMLARI OKU (5)