Bahar Korçan Kimdir, Kaç Yaşındadır ve Neden Vefat Etti? Ünlü Modacı Bahar Korçan Hayatını Kaybetti

Tarkan, Sezen Aksu, Yonca Evcimik ve Demet Akbağ gibi sanatçıları giydiren ünlü moda tasarımcısı Bahar Korçan yaşamını yitirdi. 57 yaşındaki Korçan, uzun süredir kanser tedavisi görüyordu. Peki, Bahar Korçan kimdir? İşte merak edilen detaylar...

2016 yılında yumurtalık kanseri teşhisi konan Türkiye’nin başarılı moda tasarımcılarından olan Bahar Korçan'dan üzen haber geldi.

Sinema filmlerine ve televizyon dizilerine kostüm tasarımcılığı da yapan usta moda tasarımcısı Bahar Korçan (57),  İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Bahar Korçan'ın ölüm haberinin ardından dostları sosyal medya hesaplarında başsağlığı mesajları yayınladılar.

Oyuncu Yaprak Özdemiroğlu da Twitter sayfasında 'Bahar Korçan vefat etmiş, mekanı cennet olsun' notunu paylaştı.

Bahar Korçan Kimdir?

Bahar Korçan, 1992’de İTKİB’in (İstanbul Tekstil ve İhracatçıları Birlikleri) düzenlediği yarışmayı kazanarak ismini duyurdu. Yarışmanın öncesinde yedi yıl Vakko’da çalıştı. 1993 yılında Türkiye’nin ilk moda tasarım ofisini açtı. 1999 yılında İstanbul Moda Günleri’nde En İyi Tasarımcı seçildi. O dönemde Modern Dans Topluluğu ve Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin yanı sıra Tarkan, Sezen Aksu, Yonca Evcimik ve Demet Akbağ gibi sanatçıları giydirdi. Moda Tasarımcıları Derneği’nin başkanlığını yaptı. 2018’de, konsept mağaza Bahar Korçan Stories’i Nişantaşı’nda açtı.

Bahar Korçan, 11 Kasım 2021 tarihinde hayata gözlerini yumdu.

Popüler İçerikler

Galada Sarılarak Poz Verdiler: Arda Güler ve Sevgilisi Duru Nayman İlk Kez Birlikte Görüntülendi
Vefatından İki Gün Önce Armağan Çağlayan'ın Programına Konuk Olan Metin Arolat'ın Sözleri Gündem Oldu
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!