Moda Sahnesi'nin Elektriği Bir Ay İçinde İkinci Kez Kesildi

Moda Sahnesi, elektrik faturasını ödemedikleri için bir ay içinde ikinci kez elektriğin kesildiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, 'İki yıllık pandemi sürecinde çok zor günler geçiren özel tiyatroların hayatta kalabilmesinin koşulu, onların da kamusallık statüsüne sahip olmasından geçmekte. Çok geç olmadan problemler çözülmeyi bekliyor' denildi.

Yüklü miktarda gelen elektrik faturalarını ödememe kararı alan Moda Sahnesi, elektriklerinin bir ay içerisinde ikinci kez kesildiğini açıkladı. 

Moda Sahnesi'nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, 'Ocak ayı elektrik faturasını ödemediğimiz için 10 Mart'taki ilk kesilmenin ardından, bugün de Şubat ayı faturasını ödemediğimiz için elektriğimiz ikinci kez kesildi' denildi. Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

'Salonu olan özel tiyatroların yaşamlarını sürdürebilmeleri için önlemlerin acilen alınması gerekmekte. Bugün elektriğin ikinci kez kesilmesine sebep olan problem, moda sahnesi'ne ait bir problem değildir, başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kadıköy Belediyesi ve Sabancı Holding'e ait bir problemdir.

'Kültür sanat hayatının vazgeçilmez unsurlarından biri olan özel tiyatrolar, geçici değil kalıcı çözümler beklemekte. İki yıllık pandemi sürecinde çok zor günler geçiren özel tiyatroların hayatta kalabilmesinin koşulu, onların da kamusallık statüsüne sahip olmasından geçmekte. Çok geç olmadan problemler çözülmeyi bekliyor.'

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Kılıçdaroğlu destek ziyaretine gitmişti

Kılıçdaroğlu'ndan Moda Sahnesi'ne 'Kandil'li Ziyaret: '21. Yüzyıldayız, Artık Elektriğimiz Olsun'

Yılbaşında yapılan fahiş elektrik zammının ardından yüklü miktarda gelen elektrik faturalarını ödemeyen Moda Sahnesi'nin elektriği geçtiğimiz ay kesilmişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bunun üzerine Moda Sahnesi'ni ziyaret etmişti. Kılıçdaroğlu, evinin elektrik faturasını ödemeyeceğini duyurmasının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatıyla kendisine yollanan kandillerden ikisini Moda Sahnesi'ne götürmüştü. 

Kılıçdaroğlu burada yaptığı açıklamada 'Elbette kandilimiz de olsun. Elbette lambalarımız da olsun. Elbette fenerlerimiz olsun ama 21. yüzyıldayız biz. Artık elektriğimiz olsun, buzdolaplarımız çalışsın. Dolayısıyla elektrikten yararlanan, enerjiden yararlanan bütün esnafın, vatandaşların en azından pahalı bir bedel ödemeyerek bu enerji hakkından yararlanmaları gerekiyor' demişti.

Popüler İçerikler

THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
İstanbul Fikirtepe’deki Kentsel Dönüşüm Binaları Tepki Toplamaya Devam Ediyor
Gazeteci Timur Soykan Narin Cinayetiyle İlgili Düğüme Dönen Konuları Çarpıcı Bir Şekilde Analiz Etti
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
07.04.2022

Bırakın bu işleri. Sektör içindeyim, çeşitli tiyatro ve konser aktiviteleri yapıyoruz. Moda Sahne'nin tek boş günü yok. Oyunlar da full dolu. Özel işletmecilik yapmayı becerip kâra geçmeyi beceremiyorsanız yapmayınız efenim. Neymiş kamusallaştırsınlarmış. Faturasını ödeyemeyen her esnafı kamusallaştıralım o zaman.

06.04.2022

Ben mi ödeyeyim aq? Ben benim faturamı zor ödüyorum bir de çıkmış açıklama yapıyorsunuz protesto edin ödeyemiyorsanız da kapatın gidin yok Kemal Kılıçdaroğlu desteğe gitmiş eee ne yapalım chpliler toplanıp para mı verelim ?

07.04.2022

normal

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ