Moda Dünyasının Kurallarına Meydan Okuyan Büyük Beden Model: Barbie Ferreira

Dünyadaki tüm kadınlar farklı fiziksel özelliklere sahipken, moda dünyasındaki modellerin tek tip olmaya devam etmesi biraz tuhaf. Son dönemde farklı fiziksel özelliklere sahip modeller bu kalıplaşmış geleneği yıkmak istiyor. Sayıları her geçen gün artan büyük beden modeller arasında bir güneş gibi parlayan Barbie Ferreira da bunlardan biri.

Aslında ondan daha önce bahsetmiştik.

Büyük Beden Kadınlar Ne Giyip Ne Giyemeyeceklerini Söyleyen Moda Kurallarını Yıkıyor

Barbie Ferreira, 14 Aralık 1996 doğumlu, yani henüz 19 yaşında genç bir model.

Gerçek adı Barbara, boyu 1.73 ve 44 beden giyiyor.

Ünlü iç çamaşırı markası Aerie'nin çalıştığı ilk 44 beden model olarak bir anda şöhrete kavuştu.

Bu kampanyada fotoğraflar üzerinde herhangi bir oynama yapılmadı.

Daha sonra kiloluların giymemesi gerektiği söylenen her şeyin (çizgi, desen, puantiye) bir arada olduğu mayo kampanyasının yüzü oldu.

Barbie Ferreira'nın şu an moda dünyasının yükselen yıldızları arasında olduğu çok açık.

Brooke Shields'ın gençliğini andıran çok güzel bir yüzü var.

Kendisiyle oldukça başarılı olan model; “Büyük beden tabirini hiç sevmiyorum. Çünkü hiç de benim ile ilgili olmayan dev beden kelimesi aklıma geliyor. Kıvrımlı olmak çok tatlı. İnanıyorum ki bir gün kıvrımlı model kelimesi de ortadan kalkacak. Benim en büyük rüyam bu.” diyor.

"İnsanlar şişmanlığın beni anormal yaptığını düşünüyor." diyen Barbie; "Kadınlar için üstünde oynanmamış fotoğraflarımı görmek önemli." diye de belirtiyor.

36 beden olmadığı için mutsuz hisseden kadınların sebebinin toplum olduğunu söyleyen Barbie'nin kadınlara öz güven aşıladığı bir gerçek.

Kendisine moda dünyasında başarılar diliyoruz.

Popüler İçerikler

'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
YORUMLAR
23.06.2016

Kızın kilosuyla ilgili çok ağır konuşuyorsunuz arkadaşlar..Bi 5-10 sene sonra sizin şu anki formunuzu koruyacağı malum mu ?Şu insanları hiç anlamadım, lisedeyken 86 kilo 44 bedendim, duymadığım hakaret, laf kalmamıştı kilomla ilgili.Bir de dereceli bir öğrenciydim ya , zeki ama şişko kavramına herkes oturtmuştu beni. Sonra kendi kendime hırslandım 36 bedene düştüm bu sefer de "aa yüzün çökmüş,boyun zaten kısa iyice çocuk gibi olmuşsun" bilmem de... O zaman anladım ki insanları mutlu etmek cidden imkansız ,ben mutlu olayım yeter salla gitsiiiiiin :)

Pasif Kullanıcı
23.06.2016

ne sıfır beden ne de büyük beden övünç kaynağı olamaz. ikisi de uç ikisi de bilinçsizlik. ikinci şahısta obsesifliğe yol açması çok olası. anoreksiya gibi. yani bu gibi şeylerin şahsı bilinçlendirmek için sunulması gerekir yalnızca, yüceltmek için değil. oo hadi gelsin hamburgerler gelsin zayıflama hapları gibi değil.

23.06.2016

19 yaşındaki gencecik bir kadının 44 beden olması normal bir durum degil. Eğer bu kilo bir tercih ise ve bu tercih de bir övme nedeni ise , hem bu genç kadınin hem de bunu öven editörün başlarini soğuk suya tutmalarini öneririm:) Bunun yarın bir gun şekeri var, tansiyonu var, kalp rahatsızlığı var, kemik erimesi var özetle var oğlu var:)

Pasif Kullanıcı
27.06.2016

Belki genetik bir şeydir. Bazı insanlar ne kadar uğraşırsa uğraşsın zayıflayamıyor...

TÜM YORUMLARI OKU (127)