Mobil Şikayet Devrede: Haksız Fiyat Artışları İçin 'HFA-Bildirim' Uygulaması Başladı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, vatandaşların haksız fiyat artışlarına ilişkin başvurularını daha kolay ve hızlı yapabilecekleri 'Haksız Fiyat Artışı Şikayet Bildirimi Mobil Uygulaması'nın hayata geçirildiğini açıkladı.

AA'da yer alan habere göre, Türkiye genelinde 81 ilde etkin denetimler gerçekleştirdiklerini belirten Pekcan, bu kapsamda 5 bin 981 firmada toplam 82 bin 660 ürünün denetlendiğini, 382 firmanın toplam 6 bin 446 ürünüyle ilgili haksız fiyat artışı tespiti için inceleme başlattıklarını dile getirdi.

'Fiyat artışlarına ilişkin çok sayıda başvuru yapıldı'

Pekcan, fahiş fiyat artışlarına ilişkin Alo 175 Tüketici Danışma Hattı çağrı merkezine, Bakanlığa, CİMER ve AKİM'e çok sayıda başvuru yapıldığına işaret ederek, tüketicilerin şikayetlerini daha kolay ve hızlı ulaştırabilmeleri amacıyla kullanıcı dostu bir uygulama geliştirdiklerini bildirdi.

Tüketiciler fotoğraf çekip sisteme yükleyebilecek

Bakan Pekcan, 'Bakanlık olarak, vatandaşlarımızın haksız fiyat artışlarına ilişkin başvurularını daha kolay ve hızlı yapabilecekleri Haksız Fiyat Artışı Şikayet Bildirimi (HFA-Bildirim) Mobil Uygulaması'nı hayata geçirdik. Tüketicilerimiz HFA-Bildirim uygulamasını mobil cihazlarına ücretsiz indirebilecek ve bu konuda yaşadıkları sorunları kolaylıkla Bakanlığımıza iletebilecekler. Ticaret Bakanlığınca şikayetlere ilişkin gerekli işlemler hızlı ve etkili şekilde gerçekleştirilecek.' dedi.

'Gerekli yaptırımlar uygulanacak'

Vatandaşların 'HFA-Bildirim'i telefonlarındaki sanal market uygulamalarından indirebileceğini vurgulayan Pekcan, şunları kaydetti: 

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, gerekli incelemeler yapıldıktan sonra haksız fiyat artışı olabileceği değerlendirilen başvurulara ilişkin dosyanın il müdürlüklerinden Bakanlık bünyesindeki Reklam Kuruluna iletileceğine dikkati çekerek, kurulun da incelemeleri yaptıktan sonra fahiş fiyat artışının tespiti halinde gerekli yaptırımları uygulayacağını ifade etti.

Popüler İçerikler

Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
YORUMLAR
12.11.2018

Serbest piyasa ekonomisinde hangi fiyatı neye göre şikayet edeceğiz ? Raflardaki ürünlerde alt sınır-üst sınır uygulaması yada sınırı belirlenmiş bir kar marjı var da biz mi bilmiyoruz ? Mesela çocuk bezinin, tuvalet kağıdının, devletçe belirlenmiş bir üst sınırı, kar marjı oranı var mı ? Rafta gördüğümüz ürünün fiyatını neye göre yüksek diyeceğiz ? Türkiyede serbest piyasa uygulanıyor diyorsanız, satıcı ürününü istediği fiyata satar, fiyatı yüksek bulan müşteri başka mağazaya gider. Zabıtalar bile ürün fiyatı karşılaştırması yapamadığı için sadece bakıp geçiyor, ceza kesemiyor. Laf olsun, birileri uğraşsın, zaman geçirsin, insanların kafaları gerçek gündemden uzaklaşsın diye yapılmış olmalı...

Pasif Kullanıcı
12.11.2018

Serbest piyasada ben kafama göre satarım diyemiyorsun işte, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun ve 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Kanununa göre bu yaptıkları suç teşkil ediyor.

12.11.2018

Markette ki bütün ürünleri nasıl şikayet edicez??? Hepsine dolar çıktı diye zam yaptılar, dolar düşünce indirim yapmadılar. Alsana haksız fiyat artışı. Nasıl şikayet edicem?

12.11.2018

Aga marketin fotoğrafını çekip göndereceksin herhalde. Geldiklerinden beri "devlet özel sektöre karışmaz, serbest piyasa biz bir şey yapamayız" nâraları attılar. Yumurta tavuğun totoşuna dayanınca resmini çek yolla!

12.11.2018

ben anlamadım ya, ticaret yapan bir insanın malını nasıl oluyor da fiyatına siz karışabiliyorsunuz ? tüketici adam düşünür bunu bütçesine uymazsa gider muadili olan başka bir ürün alır. başlı başına fiyasko bir haber; haksız fiyat dediğin şeyi git devlete ödediğimiz vergilerden bak!! haksız fiyatmış.Cibiliyeti beş para etmez insanlar. Hayatınız algı olmuş.

osman kardeş rekabet kurumu diye bir şey var bir ürüne belli bi ortalamanın altında veya üstünde satamazsın eğer o kurum olmasa şuan biz teknolojik ürünlere 20-30 bin arasına düşük model filan alıyorduk yani bizim türkler silkme peşinde olduğu için haa diyeceksinki bu türkiyedemi böyle hayır tüm dünyada böyle örn. bilgisayar parçası olan rami üreten 3 firmamı ne var bu firmalar gizliden anlaşıp ne hikmetse sürekli bi ram fiyatlarında artış yapıyorlar yıllardır sonra şaakkk devlet bi yakaladı şaaak bir ceza yazdı akıllandılar. yani düşündüğün kadar kötü değil b*ku çıkmazsa.

TÜM YORUMLARI OKU (18)