Mobil Operatörler Kullanışlı Bir Teknolojiyi Test Ediyor

M87 isimli Teksas merkezli bir girişim zayıf telefon sinyalleri ile karşılaşan problemleri devrimsel bir şekilde çözecek bir teknoloji geliştirdi. “Mesh Networking” isimli bir teknoloji yardımıyla kurulan telefonları az sinyal alan kullanıcılar daha yakınlarda bulunan ve daha iyi sinyal alan kullanıcıların bant genişliklerinden Wi-Fi yardımı ile faydalanabiliyor.

Kulağa ilginç gelse de Çinli Telekom operatörü 21Vianet bu teknolojiyle 2015 yılının başında testler yapmaya başlayacak. Dahası önümüzdeki yıllarda bu teknoloji aralarında ABD’nin de bulunduğu birkaç ülkeye daha gelecek. Telekom operatörleri sinyallerin zayıf olduğu noktalarda sinyallerini güçlendirmek için çözümler arıyorlar ve M87’nin teknolojisi yüzde 50’ye varan ek hız sağlanması ile bu problemi çözebilecek gibi gözüküyor. Firmanın bildirdiğine göre ABD’li iki Telekom operatörü testlere başlamış bile.

Teoride güzel olarak gözüken sistem pratikte ise ufak bir sorunla geliyor: sinyalini paylaşan kullanıcı bunu yapmak için pilini kullanmak zorunda kalıyor. Her ne kadar firma buna çeşitli önlemler almış olsa da (sadece pil seviyesi yüzde 60 üzerindeyken paylaşım yapılabilmesi gibi) bu durum sistemin yaygınlaşmasında en önemli engel olarak gözüküyor.

Popüler İçerikler

Rusya 'Harry Potter Kalesi'ni Vurdu: Çok Sayıda Ölü ve Yaralı Var
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood