Onedio Logo

Mobil Film Ödülleri Sahiplerini Buldu

Kapak Görseli

Yedirenk Sanat Vakfı'nın İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Video İstasyon işbirliğiyle gerçekleştirdiği, sadece cep telefonu veya tablet ile çekilen filmlerin yarıştığı Mobil Film Festivali'nin Gala Gecesi 26 Mart Cumartesi günü Beşiktaş'taki Deniz Müzesi'nde gerçekleştirildi.

null Görseli

Türkiye de ilk kez gerçekleştirilen ana teması toplumsal duyarlılık olan festivalin başvuruları geçtiğimiz aralık ayında başlamıştı. 350 Filmin başvurusundan toplam 266 filmin kabul edildiği Mobil Film Festivali’nde, kazananlar %40 halk oylaması ve %60 jüri değerlendirmesi sonucunda belirlendi. Jüride Taner Elhan, Murat Menteş, Turgay Oğur, Erkan Saka, Uğur Vardan ve Elçin Yahşi yer aldı.

Birinci olan filmde işsizlik konusu ele alınırken, ikinci olan filmde dizilerin insan hayatına etkisi vurgulanıyordu. Üçüncü film ise hayatı Taksim - Kabataş Füniküler hattında monotonlaşan bir genci konu aldı. 

Önümüzdeki yıl uluslararası alanda başvuruların alınacağı belirtilen festivalin kazananlarını aşağıdan izleyebilirsiniz.

Birinci: Selma Hoşafçı - Kronik İşsiz

İkinci: Fatih Kürşat Taşkın - Vadimiz O Kadar Yeşildi Ki

Üçüncü: Orçin Uzun - Taksim Kabataş Funiküler Line

Mansiyon 1: Müşerref Göksever - Alık

Mansiyon 2: Sinem Öztürk - Caesar’ın Tavuğu

Mansiyon 3: Mehmet Ali Poyraz - Monk

Jüri Özel Ödülü: Muhammed Hüdai Karabulut - Lamba

Popüler İçerikler

TGRT'de Olumsuz 'KJ'ye Patron Eşi Aslıhan Ören’den Sansür! “Olmayacak, O Kadar!”
TGRT'de Olumsuz 'KJ'ye Patron Eşi Aslıhan Ören’den Sansür! “Olmayacak, O Kadar!”
TRT Muhabiri Murat Söylemez’in Hakan Fidan’a Verdiği 'Suikastli' Cevap Tepki Çekti
TRT Muhabiri Murat Söylemez’in Hakan Fidan’a Verdiği 'Suikastli' Cevap Tepki Çekti
İBB'ye İkinci Operasyon: 53 Kişi Hakkında Gözaltı Kararı
İBB'ye İkinci Operasyon: 53 Kişi Hakkında Gözaltı Kararı