Brezilyanın değişik eyaletlerinden seçilerek Rio’daki finallere katılmayı hak eden 15 finalist kalça güzeli, jüri önüne geçtiler.
27 eyaletten temsilcinin aday olduğu yarışmanın tanıtımı ve katalog çekimleri için Sao Paulo'nun en işlek caddesinde yer alan Avenida Paulista metro istasyonu seçildi. Üzerlerinde sadece bikini ve katıldıkları eyaletlerin isimlerinin asılı olduğu bantlarla Paulista Caddesi'ni yüreyerek geçen ve metro istasyonuna gelen yarışmacılar, sıraya girip bilet aldılar ve yolcuların tezahüratları eşliğinde seyahat ettiler.
500'den fazla güzelin katıldığı yarışmada finale 15 kişi kalmıştı. Birbirinden ilginç kıyafetlerle en seksi şovlarını podyumda sergileyen Latin güzeller, canlı yayında tüm dünyayı ekrana kitledi. Hepsi birbirinden güzel yarışmacıların arasında, en güzel seçilen ise jüri kararıyla Cortez oldu.
Mirror'ın haberine göre, Cortez bu yarışmayı kazanmayı çok uzun zamandır istiyormuş. Bu istek onu aylar önce diyet ve sıkı antremanlar yapmaya başlatmış. Tüm bu hazırlıklar ise birincilikle birlikte ona reklam anlaşmaları ve 50 bin Brezilya reali (yaklaşık 38 bin TL) kazandırdı.
İkinciliği kabullenmekte zorlanan Gomes, birinci olan Cortez'in estetikle birinci olduğunu iddia etse de, yarışmanın en önemli kurallarından biri esetetik operasyon geçirmemiş kişilerin katılıyor olması.
Yarışmanın organizatörü Cacau Oliver, finale kalan tüm güzellerin kalçalarının doktor kontrolünden geçirildiğini, estetikli olmaması, doğal kalça olması koşulunun olduğunu belirterek “Biz organizasyon şirketi olarak, 15 finalistin de kalçalarını bu muayene ve kontrollerden sonra yarışma boyunca sigortalatıyoruz,” dedi.