Mısırlıların "Ölümsüzlüğün Bitkisi" Dediği Aloe Vera'nın Vücudumuzdaki 11 İnanılmaz Etkisi

Aloe Vera. Evet dostlar, Mısırlılar bu bitkiye 'ölümsüzlüğün bitkisi', Kızılderililer ise 'cennetin âsâsı' ismini veriyorlar. Aloe Vera o kadar çok faydası olan bir bitkidir ki, sanki özellikle insan vücudunu tedavi etmek üzere evrimleşmiştir. Evinizde besleme imkânınız da olan Aloe Vera, sıyrık, kesik, yanık gibi lokal tedavilerde oldukça faydalı olmakla birlikte, vücudunuza aldığınız zaman iç organlardaki rahatsızlıkların tedavisinde de olağanüstü bir takım etkilere sahip...

Bugün sizlere Aloe Vera hakkında bilmeniz gereken 11 inanılmaz etkiyi aktaracağım.

1. Çünkü bu bitki, içinde polisakkaritlerin, vitaminlerin, çeşitli enzimlerin, aminoasitlerin ve minerallerin de yer aldığı 200'ün üzerinde bileşene sahip.

Sarımsak ve soğan gibi bitkilerin de dahil olduğu zambakgiller familyasında yer alan aloe vera, farklı kısımlarının farklı amaçlar için kullanılabildiği, besin değeri oldukça yüksek bir bitkidir.

2. "The Journal of Environmental Science and Health" adlı derginin verdiği bilgiye göre bu bitki aynı zamanda antibakteriyel, antiviral ve antifungal etkilere sahiptir.

Yani Türkçesiyle söylemek gerekirse bakterileri, virüsleri ve mantarları önlemek konusunda oldukça faydalı bir bitki. Ancak bu bitki de, tıbbi amaçlarla kullanılan pek çok diğer bitki gibi uzun süre boyunca her gün tüketilmeye uygun değil.

3. Yapraklarının içinde bulunan jel benzeri maddenin %99'luk kısmı sudan oluşmaktadır ve bu jel 5000 yıldır insanlar tarafından tıbbi amaçla kullanılmaktadır.

Aloe veranın sahip olduğu bu madde adeta bir vitamin ve mineral deposudur. İçerisinde A, C, E vitaminleri, folik asit, kolin, B1, B2, B3, B6 ve B12 vitaminleri, ayrıca kalsiyum, magnezyum, çinko, krom, selenyum, sodyum, demir ve potasyum elementlerini barındırmaktadır.

4. Aloe vera aynı zamanda aminoasit ve yağ asitleri bakımından da oldukça zengin bir bitkidir.

Aminoasitler, proteinlerin yapı taşlarıdır. İnsan vücudu toplamda 22 farklı çeşit aminoasite ihtiyaç duyar ve bunların içinden 8 tanesi hayati öneme sahiptir. Aloe vera bitkisinde bulunan aminoasit sayısı ise 18-20 civarındadır ve bu sayının içine hayati olan 8 aminoasit de dahildir. Ayrıca bu bitki, önemli yağ asitleri olan üç farklı bitki sterolü içermektedir ve bunlar kandaki yağ oranının azalmasında, alerjilerin ve mide yanmasının tedavisinde oldukça etkilidir.

5. Aloe vera, vücut üzerinde dengeleyici etki yaratan bir bitkidir.

Adaptojen ismi verilen bu tür dengeleyici ürünler, bedenlerimizin değişen dış etkilere adapte olma kabiliyetini geliştirerek hastalıklara karşı direncimizi artırmaktadır. Bu özelliği sayesinde aynı zamanda fiziksel, duygusal ve çevresel stresi rahatlatmak konusunda oldukça faydalıdır.

6. Sindirim rahatsızlıklarını gidermek konusunda mucizevi etkiye sahiptir.

Sindirim problemleri pek çok hastalığın belirtisi olarak ortaya çıkabilmektedir. Sağlıklı bir biçimde çalışan sindirim sistemi, çoğu zaman bedenimizin sağlıklı olduğunun en önemli işaretlerindendir. Aloe vera bitkisi de sindirim kanalı üzerinde düzenleyici ve temizleyici bir etkiye sahip olduğu için kabız, ishal, reflü gibi hastalıklar üzerinde iyileştirici bir etkiye sahiptir ve sindirim sistemimiz için zararlı olan bakterilerden arınmamıza yardım etmektedir.

7. Toksinlerden arınmak için kullanılabilecek en etkili ilaçlardandır.

Bitki, sindirim borusunu ve bağırsakları temizleyici bir etkiye sahip olduğu için vücudun toksik maddelerden arınması için önerilen en etkili ilaçlardan bir tanesidir.

8. Kalp sağlığı konusunda kilit rol oynamaktadır.

Aloe veranın kalp ve damarlar üzerindeki etkisine dair yapılan çalışmalar henüz çok yetersizdir ancak bitkinin jeli vücuda enjekte edildiğinde kırmızı kan hücrelerimizin oksijen taşıma ve yayma kapasitelerini artırdığı bilinmektedir. Bitki, ayrıca tansiyonun ve kan dolaşımının düzenlenmesinde ve kolesterolün düşürülmesinde yardımcı rol oynamaktadır.

9. Bağışıklık sistemini güçlendirmek konusunda kesinlikle başvurulması gereken bir bitkidir.

Aloe veranın içinde bulunan polisakkaritler, bağışıklık sistemimizin virüslerle savaşmasında destekleyici rol üstlenmektedir. Ayrıca içinde bulunan antioksidanlar, vücudun yaşlanma sürecinde büyük rol oynayan dengesiz bileşiklerle savaşmasına yardımcı olmaktadır.

10. Cilt üzerinde yenileyici ve hastalık giderici etkiye sahiptir.

Cilt üzerindeki iyileştirici etkisi sebebiyle aloe vera, bugün kozmetik endüstrisi tarafından çokça tercih edilen bir bitkidir. Cilt yaralarının, yanıkların ve böcek ısırıklarının iyileşme sürecini hızlandıran bir etkiye sahiptir. Özellikle tıp endüstrisinin henüz gelişmediği dönemlerde, yaralanmalar üzerindeki etkisi sebebiyle hayat kurtarıcı bir bitki olarak görülmüştür.

11. Ve vücudun sağlıklı kilosuna ulaşmasına yardımcı olur.

Bitkinin sindirim sistemi üzerindeki etkileri ve antioksidan özelliği, ikincil bir etki olarak zayıflamaya yardımcı olmaktadır. Biraz daha açmak gerekirse, sindirim sisteminin düzenli çalışması ve vücudun toksik maddelerden arınması, bedeninizdeki yükü azaltarak enerjinizin artmasına olanak sağlamaktadır.

Popüler İçerikler

DEM Partili Batman, Mardin ve Halfeti Belediyelerine Kayyum Atandı
CHP'li Belediye Başkanı Burcu Köksal Canlı Yayında Atatürk İlkelerini Sayamadı
Zeynep Sönmez'den İlk WTA Şampiyonluğu Geldi
YORUMLAR
01.06.2016

bizde 3 saksı var. reflüye iyi geliyomuşta napacaz onu bilemedim hıyar gibi katır kutur yiyelimmi

29.05.2016

Saksı da var ama kesip alsam annem de benim komple kafayı alır

Aloe vera çok çabuk üreyen bir bitkidir. Bir saksıdan birkaç ay içinde 2-3 saksıya çıkarsın. Sonra onları bölebilirsin. Hesabını sen yap. Yani kafan hala sende kalabilir diye düşünüyorum. :))))))))))))))))))

29.05.2016

her milletin mucize bitkisi var galiba. mısırlılar aloa vera mucize der, çinliler goji berry, meksikalı jojoba der, bu liste böyle gider...

30.05.2016

bizde de çay bitkisi .... soğukta içini ısıtır , sıcakta hararetini alır ,çok yersin hazmı kolaylaştırır. dedikodunun yanında iyi gider , gözlerin şişer göze koyarsın , çaylı kek yapanlarda var; böyle uzayıp gider :D

TÜM YORUMLARI OKU (62)