Mısırları Patlatın! Cadılar Bayramı Ruhunu İliklerinize Kadar Hissedeceğiniz 17 Film

Cadılar Bayramı ruhunu iliklerinize kadar hissetmek ister misiniz? Öyleyse Halloween'ı evinize getirecek birbirinden şahane filmler oluşan listemize bir göz atın;

17. The Purge (2013)

Amerikan hükümetinin başı suçlular ve hapishanelerle derttedir. Cezaya çarptırılan suçluların sayısı kontrol altına alınamamakta, bu nedenle de hapishaneler kapasitelerinin bir hayli üzerinde sayıda suçluyu barındırmaktadır. Bu soruna çözüm olabilecek son çare ise son derece ilginçtir. Yılda bir gece 12 saat boyunca suçlu ne yakalanacak ne de cezalandırılacaktır. Polise başvurulmayacak, hastanelerden de yardım istenmeyecektir. Bu 12 saat boyunca suçlular, bir şekilde suçtan etkilenen insanlar ya da sıradan vatandaşlar tarafından cezalandırılacaktır. James ve Mary o geceyi tamamen güvenlikli evlerinde geçirmeyi planlarken, merhamet dolu kızları sokakta savunmasız bir adamı eve alır ve ailenin başına çok büyük bela açar... İşler içinden çıkılmaz bir hal alacaktır...

16. Scream (1996)

Bir lise öğrencisi olan Casey tuhaf bir telefon alır. Telefonun öteki ucundaki sesi tanımamaktadır. Bir süre sonra yaşanan bir cinayet üzerine polis ve medya olayın üzerine gitmeye başlar. ‘Hayalet surat’ adı verilen bir katil, çevresinde gördüğü gençleri birer birer öldürmektedir. Korku filmlerinin belli klişelerle örüldüğünü düşünen bir grup genç ise, naklen yaşadıkları bir korku filminin içerisinde hayatta kalmaya çalışacaktır. Katille bir kedi-fare oyununa tutuşacaklardır. Wes Craven’ın kendi filmografisiyle ve korku türüyle inceden alay ettiği ancak buna müteakip korkutmayı da başardığı filminin başrollerinde Drew Barrymore, Roger Jackson ve Neve Campbell gibi oyuncuları görmek mümkün.

15. Planet Terror (2007)

William ve Dakota Block, bir gece arka bahçelerinden gelen seslerle uyanırlar. Neler olduğunu anlamak için dışarı çıktıklarında karşılaştıkları manzara dehşet vericidir.

Yaşanan bir patlama sonucu, ortalığa garip bir gaz yayılmıştır ve bu gazı soluyan insanlar, şiddet düşkünü canilere dönüşmüşlerdir. Giderek saldırganlaşan insanlar ortalığa dehşet saçmaktadırlar. Saldırılar sırasında bacağı kopan dansçı Cherry ve eski erkek arkadaşı Wray’nin de William ve Dakota’ya katılması ile birlikte olayların gizemini araştırmaya başlarlar.

Robert Rodriguez ve Quentin Tarantino’nun iki film birden projesi olarak birlikte çektikleri Grindhouse’un Rodriguez yönetimindeki ikinci parçası olan Dehşet Gezegeni, eleştirmenler tarafından da başarılı bir çalışma olarak değerlendirildi. Özellikle Frank Miller uyarlaması Günah Şehri’nden sonra yönetmenin çalışmaları sinemaseverlerde büyük bir merak uyandırıyor.

14. Coherence (2013)

Bir grup arkadaş akşam yemeği yemek için bir araya gelir. Yemeğin keyifli olacağı açıktır, çünkü o gece bir kuyruklu yıldız dünyanın epey yakınından geçecektir. Ancak bu olağan durum, geceye olağanüstü bir yön de verecektir. Yemek sırasında elektrik kesilir. Bu aksiliğin üzerine çevrelerine baktıklarında, gizemli bir evde ışıkların hala yandığını fark ederler. Bu fark edişleri tanık olacakları enteresan olayların da habercisidir. başlarının üzerinde süzülen insanları gördüklerinde dünyayı algılayış şekilleri, gerçekle hayal birbirine karışacaktır. Ve bu durum, ilişkilerinde bazı kırılmaları da beraberinde getirecektir.

13. What We Do in the Shadows (2014)

Bir belgesel ekibi, hayatlarına zarar gelmeyeceğinin garantisiyle birlikte vampirlerin yaşadığı bir eve konuk olma fırsatı yakalar. Bu evde Viago, Vladislav ve Deacon isimli üç vampir yaşamaktadır. Bütün dertleri oldukça sıradandır; hatta yalnızca beslenme alışkanlıkları normal insanlardan farklıdır. Belgeselciler, vampirlerin gündelik hayatlarını en ince detaylarına kadar belgelemenin peşine düşerler. Bu dünyada vampir olmak hayata devam etmek tahmin edilenden daha zordur.

12. Happy Birthday to Me (1981)

Virginia adındaki genç bir kadın, korkunç bir kazadan sağ çıkar. Ancak beyin ameliyatı geçirir. Bunun ardından okuluna döner. Okulun en başarılı öğrencileri arasında yer alıyordur ve normal bir yaşama kavuşmak üzeredir. Ancak bir anda arkadaşları cinayete kurban gitmeye başlar ve sırada 18. doğum gününü kutlayacak olan Virginia vardır. Doğum günü partisine gelen kimse sağ çıkamayacaktır.

11. Begotten (1989)

Begotten, Dünya’nın kuruluşunu anlatan sembolik bir film. Film, tanrının kendini karnını deşerek öldürmesiyle başlıyor. Tanrı’nın ölümüyle birlikte, onun küllerinden toprak ana doğuyor, kendini hamile bırakarak 'Dünya'yı doğuruyor.

10. The Fourth Kind (2009)

Alaska’da çözülemeyen bir gizemin anlatıldığı gerçek bir hikayeye dayalı film, 40 yıldan beri olağanüstü sayıda kişinin açıklanamayan sebeplerle ortadan kayboluşlarını anlatıyor.

19. Calvaire (2004)

Marc Stevens, karavanı ile dolaşan seyyar bir müzisyendir. Noel’den birkaç gün önce konser vereceği mekâna doğru yola çıkar. Lİége bölgesindeki Hautes Fagnes adlı bataklık alanda karavanı arızalanır. Yağmur yağmaktadır, karanlıktır ve yakınlarda yardım alabileceği bir yer yok gibidir. Kayıp köpeğini arayan Boris adlı çocukla karşılaşır. Boris, Marc’ı bir hana götürür. Bu hanın sahibi Bartel adında yaşlı bir adamdır. Marc ertesi gün yaşlı hancıdan aracını tabir ettirmek ve bir an önce yola çıkmak için yardım ister. Bartel, bu davetsiz misafire arkadaşça davranır. O gece akşam yemeğinde Bartel onu terk eden eski karısından yakınır. Sabah, Marc bitmez bir kâbusa uyanır.

8. Two Thousand Maniacs! (1964)

Amerika'nın güneyindeki Pleasant Valley kasabası her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği kutlamalara hazırlanmaktadır. Bu kutlamanın özelliği, klasik bir ?kasaba kuruluşu? kutlaması olmayıp aksine, ?kasaba yok oluşu? kutlaması olmasıdır. Kasaba yıllar önce iç savaş sırasında harap edilmiş, kasabalılar da bu günü ?değişik? kutlamalar ile anmaya karar vermişlerdir. Pleasant Valley'in düşman işgalinden kurtuluşu biçiminde temsili gösteriler hazırlayan kasabalıların bu şen şakrak günlerindeki yegane eksikleri düşman rolünde oynatabilecekleri yabancılardır.

Kasabanın yakınlarından geçen altı bahtsız genci kasabaya getiren ve gayet konuksever biçimde ağırlayan 2000 adet manyak, daha sonra bu arkadaşları baltayla parçalanma, çivili fıçıda bayır aşağı yuvarlanma, göbeğe on metreden kaya yuvarlama gibi eğlenceli aktivitelerde başrole soyundururlar. Kanlı eğlencelerin mezesi olduklarını anlayan iki turist, 2000 manyağın elinden kurtulabilmek için ellerinden geleni yapmaya başlarlar.

7. The Boy (2016)

Greta, yaşlı İngiliz bir çiftin evine dadı olarak işe başlar. Genç kadın dadılık yapacağı çocuğun neredeyse gerçek boyutlarda bir oyuncak bebek olduğunu anladığında ufak çaplı bir şok yaşar. Ancak yaşlı çift 20 sene önce kendi oğullarını kaybetmiş ve onun ölümüyle baş edebilmek için böyle bir yola başvurmuşlardır. Böylelikle Greta, hafta sonu çift uzaktayken oyuncak bebekle evde kalmaya ikna olur. Gitmeden önce Greta'nın uyması gereken kuralların yazılı olduğu bir liste bırakırlar. Ancak Greta'nın en büyük kabusu gerçekleşir ve oyuncak bebeğin canlı olduğuna inanmaya başlar.

Yönetmenliğini William Brent Bell'in üstlendiği ve başrollerde Lauren Cohan, Rupert Evans, Ben Robson'ın yer aldığı Lanetli Çocuk bir bebek bakıcısının yaşadığı korku dolu hikayeye odaklanıyor.

6. Blair Witch Project (1999)

Üç kişilik bir belgesel ekibi Maryland sınırlarındaki Black Hills Ormanları'ndaki miti araştırmak üzere yola çıkar. Söylenegelen Blair Cadısı efsanesi hakkında bilgi edinmek ve bu efsanenin nasıl bir anlatıdan günümüze kadar geldiğini öğrenmek tek amaçlarıdır. Ormanda yaptıkları yolculuk araştırmacı bir atılımdan çok daha fazlasına gebedir. Geçen her dakika, bu efsanenin bir yalandan ibaret olmadığını anlayacaklardır. Bunu anladıklarında ise ormanın derinliklerinde çoktan kaybolmuş olacaklardır. Daniel Myrick, Eduardo Sánchez ikisinin kısa sürede kült mertebesine ulaşan filmleri günümüzde epey bir popüler olan 'found footage' filmler furyasının da fitilini ateşlemişti.

5. Trick 'r Treat (2007)

Bir okul müdürü olan Steven (Dylan Baker) ay ışığıyla birlikte gözü dönmüş seri bir katile dönüşür ve beklenen dönüşüm için bir bakirenin (Anna Paquin) kanına ihtiyacı vardır.

Bir grup genç son derece ölümcül sonuçlara yol açacak bir şaka yaparlar, bu sırada yaşlı bir cadı (Brian Cox) haylaz 'şaka yada şeker şeytanı'na karşı savaş vermektedir.

Halloween filmleri arasında zirveye oynayan Cadılar Bayramı Katliamı, ürkütücü dört hikaye ile adına yakışır şekilde Cadılar Bayramı gecesinde korkunun derinliklerine iniyor... 

Film, Los Angeles’ta düzenlenen 2008 Screamfest’te Seyirci Ödülü’ne layık görülmüştü.

4. May (2002)

Büyüme çağında takmak zorunda olduğu korsan bandı ile kapatılmış tembel gözünün de etkisi ile zor bir çocukluk geçirmiş yalnız bir genç kadının, etrafındaki insanlarla bağlantı kurmaya yönelik çaresiz çabaları da sonuç vermemektedir. Genç bir kadın olduğunda bile tek arkadaşı annesi tarafından hediye edilmiş bir oyuncak bebektir. Çevresindeki insanlarla tanışmaya ve arkadaş olmaya çalışması giderek ölümcül bir kargaşaya dönüşecektir.

3. Nosferatu (1922)

Thomas Hutter Almanya'nın Wisborg isimli bir şehrinde, Knock isimli patronu için çeşitli işler yapan sıradan bir adamdır. Patronu genç adamı, Kont Orlok isimli yeni bir müşteriyi ziyaret etmesi göreviyle Transylvania'ya gönderir. Yolcuğa çıkan Hutter, Carpathian dağlarına eriştiği sırada mola verir ve burada karşılaştığı yerli insanlarla sohbete başlar. Kont Orlok'u görmek için geldiğini söylediğinde ise herkes dehşete kapılır. Yerliler Hutter'a bir an önce geri dönmesini, Orlok'un esrarengiz bir kişilik olduğunu ve civarda bir kurt adamın dolaştığını söyleyerek onu vazgeçirmeye çalışsalar da Hutter tehlike ve gizem dolu bu yolculuğa atılmak için bir an bile tereddüt etmeyecektir. 

Stoker'ın Draculası'ndan izinsiz olarak uyarlanan Nosferatu, ünlü Alman yönetmen W. Murnau tarafından yönetilmiş bir başyapıt.

2. House of 1000 Corpses (2003)

İki çift, Amerika’nın en karanlık bölgelerine doğru bir yolculuğa çıkarlar. Amaçları, Dr. Satan adıyla tanınan bir yerel efsanenin izini sürmektir. Araştırırken kaybolurlar ve ilginç bir aileye denk gelirler. Ailenin ilgi alanları; cinayet, yamyamlık ve şeytani ayinler başta olmak üzere, çiftlerimiz için pek çok sürpriz hazırlamaktadır.

Müzisyen Rob Zombie’nin kendi zevki doğrultusunda gerçekleştirdiği bir korku filmi. 70’li yıllarda geçen film, türün klasiklerini çağrıştırıyor.

1. Halloween (1978)

Günümüz korku sinemasının şablonlarını oluşturmuş bir klasik Halloween. Senaryo ve müzik ile de bizzat ilgilenen yönetmen John Carpenter’ın damgasını taşıyan film, mahalleye dehşet saçan sapık ve ona yem olmaktan kurtulma çabası içindeki genç kız arasındaki kedi-fare oyununu anlatıyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Erken Kutlamalar Başladı: Cadılar Bayramı Kostümleriyle Yılın En Korkunç Gecesini Kutlayan 14 Ünlü
Yaklaşan Cadılar Bayramı Hakkında Öğrenince Bir Yaşınıza Daha Gireceğiniz İlginç Bilgiler
Steam Cadılar Bayramı İndirimleri Başladı: Cadılar Bayramına Özel Yüzlerce Oyunda Büyük İndirimler Var!

Popüler İçerikler

TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı
YORUMLAR
31.10.2021

Bizim böyle bi bayramımız yok

01.11.2021

yok diye filmlerini de mi izlemeyelim? ne alaka yani bu yorum😄

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ